2009. május 11.
#10415 + (215/71,04%) [X]

<Tufa> ezekke a csucsszuper particionalos progikka (partition magic es tarsai) vannak kellemes tapasztalaitok?
<Tufa> marmint olyan particiot meretezgetni amin sok fontos adat
<Tufa> kicsit felek
<butcher> a pornós particiót akarod átméretezni ?
<butcher> me túl kicsi már?
<Tufa> true
<Tufa> :D

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - Imurai - 2009. május 11.
tényleg, van vkinek ötlete, hogy nyissak egybe két, majdnem teli partíciót, adatvesztés nélkül?
#2 - tetra - 2009. május 11.
Másold ki az adatokat, nyisd egybe, másold vissza. Menni fog. De amúgy partition magic tud olyat, hogy merge két egymás melletti partíciót, és akkor egyiket betűjel nevű könyvtárba belerakja. Azt nem tudom, mennyire biztonságos, saját adataimon nem próbálnám ki.
#3 - bahrdew - 2009. május 11.
#2: a merge nekem működött :)

hogy a posthoz is szóljak: nem világos, hogy a mai világban miért kell ipari mennyiségű pornót tartani gépen, mikor folyamatosan friss cucc szerezhető a netről :)
#4 - Vegita - 2009. május 11.
#1 partition magic 8cal megteheted, es megbizhato, vannak programok, amin azert nem valtoztatnak 4 eve mert hibatlan (Fedora tanulhatna toluk)
#5 - tetra - 2009. május 11.
command.com ftw ^^
Szerintem XP kijövetele óta nem nyúltak hozzá.
#6 - PMester - 2009. május 11.
Hirens boot cd-n akad egynéhány ilyen, valamelyik csak jó, próbálgatni kell :D
#7 - Imurai - 2009. május 11.
#2: Azért némi pornónál fontosabb és több adatról van szó. Mire írsz ki fél terát?

#3: streamingpr0n rulla

#4: a vinyó satás, az alaplap nem, pci-kártyán van a vincseszter. A "hibátlan program" nem is látta. Asszem, Acronisszal formáztam annó.

#6: Na pont próbálgatni nem akarok.
#8 - tetra - 2009. május 11.
Egy fél terás vinyóra, mire... 20k alatt kapsz. Mindig jó ha van tárhelyed otthon.
#9 - Imurai - 2009. május 12.
Ahhoz előbb rávalónak kéne lennie :)

Egyéb ötlet?
#10 - tetra - 2009. május 12.
Ez hülyeség, fél tera nem olyan sok, és pont az a vinyókategória, amit most a legjobban megéri venni. Defragmentáláshoz is kell neki szabad terület.

Apropó, defragmentálás. Ha fogom a fájljaimat, és átmásolom az összeset valahova, formattálom, és utána visszamásolom, akkor tulajdonképp töredezettségmentesítettem is, nem?
#11 - PMester - 2009. május 12.
#10: De.
#12 - PMester - 2009. május 12.
De egyébként szerintem nem a D,E,F... akármilyen partíciók töredezésével szokott baj lenni, amikre letölti az ember azt a nem kevés rally, pornó meg akármilyen videót, na meg a játékok image fájljait, hanem a C-vel, amit a Windows össze gányol a sok ideiglenes fájllal, meg mi is a telepítésekkel-eltávolításokkal. De egy friss telepítés után ugye töredezettség mentes a partíció, tehát egy ilyenkor készített ghost fájl megoldja a későbbi problémákat is. Éppen ezért a töredezettség mentesítésre inkább csak azoknak a cégeknek, intézményeknek van szükségük, amiknek nincs saját informatikusuk, egy adatvesztés pedig nem jönne jól.
#13 - tetra - 2009. május 12.
Hát most gondold el egy torrentezett fájl szerkezetét.
#14 - PMester - 2009. május 12.
Igaz, a 200 felé darabolt dvd képekre nem gondoltam, arról nem is beszélve, amikor valaki egy hd filmmel ilyen perverz, az rendesen össze tudja kuszálni a dolgokat. Bár csökkenthető azért a probléma, ha a kliens előre lefoglalja a helyet.
#15 - tetra - 2009. május 12.
Az se megoldás, ha már fragmentált a vinyó valamennyire, és egyben lefoglal 5 gigát, azt nem tudja egyben megtenni. Na meg hiába foglal le, ha nem ír bele, akkor lehet hogy a fájlrendszer leoptimalizálja. És amikor elkezd a végére, meg a közepére írni, na akkor szétcseszi a szépséget :D
#16 - PMester - 2009. május 12.
Hát de miért ne írna bele, ha lefoglalta? Mondjuk az se mindegy, hogy rögtön az első üres helyre elkezdi írni, vagy megkeresi, hogy hova fér el kevesebb darabban, mert az eleje ugye úgyis töredezett lesz nemsokára. Ha így műxik, akkor eléggé meg lehet nyújtani a szolgálati időt egy megfelelően nagy partíciónál. Például nekem egy 200GB-s két formázása között kb 2.5TB letöltés volt. Az igaz, hogy a végén egy dvd kibontása közben már kétszer kellett borotválkoznom...
#17 - tetra - 2009. május 12.
Ez teljes mértékben fájlrendszer függő. A torrent kliens azt mondja, hogy itt lesz egy 5 gigás fájl, és kész. De nem tölti fel 0-val, vagy mittudomén. (persze ext3 alatt de, mert úgy nem foglal (szinte) semmit)
#18 - PMester - 2009. május 12.
Ebben teljesen igazad van.
Végülis én azt akartam mondani, hogy töredezettség mentesítő programra azoknak van szüksége, akiknél nagy baj lenne az adatvesztés, pl egy település pm hivatala, ahol nem kéne elvesznie az adatbázisoknak, de nincs meg az informatikai tudás hozzá, hogy megmentsék a szükséges fájlokat formázás előtt, mert nem minden program tud sajna biztonsági másolatot csinálni, szakembert meg mégse lehet mindenhez hívni, ezért náluk pl kell néha defragmentálni. Persze igazad van, hogy a torrentezés töredezetté teszi a winyót, és nem lehet a végtelenségig húzni, dehát ott ahogy mondtad, az átmásolás, formázás, vissza másolás, torrent betöltése sokkal gyorsabb megoldás.
#19 - Vegita - 2009. május 12.
egyreszt ext3 rulz, azt nem is kell defrogolni.
masreszt strongdc rulz, az is elore lefoglalja a helyet.
harmadreszt felejtsetek mar el az utorrentet, mar a nyugdijasok is azt hasznaljak ---> legvulnerabilisabb ---> ideje rendes kliensre valtani.)
#20 - tetra - 2009. május 12.
Pl? Java-s vagyok, szar vagyok Azureus? :D
Ezt mindenki támogatja, mindenki szereti. Torrent vírusról még nem hallottam, bár minden program veszélyes, ami kimegy anettre :)

ext3 alatt nincsenek békák a vinyón? Megnyugtató ;)
#21 - kzk - 2009. május 12.
Akkor én homokos vagyok, hogy szeretem a uTorrentet, a Vista meg töredezettségmentesít magának a háttérben?
#22 - PMester - 2009. május 13.
Az utorrentet én is szeretem, a vista hülyeségeit meg kikapcsolom.
#23 - Vegita - 2009. május 13.
#20 Azureus valoban alulteljesit minden torrentklienst. Direkt irtam am efrogot mer vmikor volt errol quote h elirtak a defragot. Am tessek csak utana googleozni. De mar a win 98 utan mar alapvetoen fat32n sevolt komoly problema a frag (de meg mindig letezik).
#24 - Vegita - 2009. május 13.
egyebkenta torrentoldalak onmagukban tele vannak virussal, de azt a bongeszod kajalja. De nem is azh van-e mar torrent-virus, de msnvirust se tudta senki elkepzelni amig nem volt. Es ottis nyilvan win live msg-be yultak bele, amsn meg kopete meg tarsai mai napig imunisak ra, mert a forraskodjuk nem tartalmazza azt a reszt, amibe belemaszik a virnyak. UTorrent meg ugye mint OpenSource, barki italalhat vmit, ami az utorrentbe atirja eztazt, es kozbe bitcometbe nem lesz mit atirni. Egy spammernek nem lesz problema h 100bol csak 98 gepet fertozott meg, ezertnem fogja mgirni meg arra a szar Azureusra sem csak utorrentre.

Most h egy torrentkliens hogy nezhetne ki arrol nins otletem, de masnak tuti van. A fantaziam odaig terjed h nem irja ki de felvesz egy trackert ahova folyamatosan spameket uploadolsz, emg szedsz a tobbi utorrentestol. Pl leszed vmi isot, nem tudod hogy kerult oda, de legujabb jateknak latszik es bemountolod es autorunba ott egy adag reklam.
#25 - PMester - 2009. május 13.
De azt ugye nem gondolod, hogy az amsn azért immunis, mert annyira jó? Más, ezért a live vírusai nem veszélyesek rá, de ugyanúgy támadható lenne, csak a rossz emberek nem írnak olyan vírust, mert nem lenne hatékony, a tinik és a lámák ugyanis 99%-ban live messengert használnak, és ők fogadnak el mindenfélét. Bár ha jól tudom, talán már olyan vírus is van, aminél el se kell fogadni, rá se kell menni linkre, elég, ha a fertőzött gépről belép egy partnerünk.
A torrent oldalakon tanyázó vírust, meg a torrent vírust pedig ne keverd. A torrent vírusnak a torrent fájlban kell lennie, és amikor a kliens megnyitja, akkor tud ténykedni. Ez viszont szerintem még odébb van, a mostani torrentek csak adatot tartalmaznak, amik a letöltéshez szükségesek. Az msn vírusok megjelenésével is várni kellett a live megjelenéséig, ameddig oda fejlődött a dolog, hogy önállóan futnak dolgok, de ehhez már pontosan nem értek, nem tudom, hogy melyik része képes erre. Ugyanez volt a wordnél, addig a szöveges fájlok se voltak veszélyesek, ameddig meg nem jelentek a makrók, egy edit vagy egy jegyzettömb nem fertőz. Ez van most a zenékkel is, egy mezei wav vagy mp3 nem fertőz meg semmit, mert csak adatot tartalmaz, amit a lejátszó átalakít hanggá, meg néhány információt, olyan isten meg nincs, hogy ebből vírus legyen, viszont a modern hangfájlok fertőzhetnek, amik lejátszás előtt jelszót kérnek, de ehhez az is kell, hogy a lejátszó futtassa a futtatható részüket, pl Media Player. Egy 2-es winamp egy Zámbó Jimmy számmal kézen fogva viszont nem fog fertőzni.
#26 - Imurai - 2009. május 13.
A vénasszonyokat már megfertőzte. :D
#27 - PMester - 2009. május 13.
#26: Az meg mi?
#28 - Moderált hozzászólás
[...]