2009. október 18.
#13232 + (274/77,40%) [X]

Nymph: Cső,képzeld tesómék voltak középsuliba nyíltnapon..
Andris: és?
Nymph: Igazgató mondja,hogy az infós szak nagyon sikeres..nem akar ő bemenni a részletekbe,de a legutóbbi o.találkozón mindenki csupa sportkocsival jött..és ebből mindenki levonhatja a következtetéseket
Andris: ehh..
Nymph: És erre bekiabál az egyik szülő,hogy:
"Akkor ezek szerint,nagyon sok bevétele lehetett az autókölcsönzőnek a városban":D

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - xezs - 2009. október 18.
Persze, legyen minden hülyéből infos, így is híg a szakma...
#2 - cr0n - 2009. október 18.
meg amúgy is szar az oktatásnak az info része középiskolában. én elvileg az egyik legnevesebb info szakközéppbe járok, és a grafika tanárunk tőlünk kérdezi hogy mit-hogy kell csinálni photoshopban. ebből mindenki levonhatja a következtetéseket...
#3 - Ancsi - 2009. október 18.
#2 a photoshop-nak nem hinnem, hogy sok koze lenne az oktatott anyaghoz.
#4 - Melkon - 2009. október 18.
#3 Pedig nálunk volt :o (Neumann)
#5 - SK - 2009. október 18.
jo hat a kozepiskolai infooktatast inkabb hagyjuk.. lassan olyan szintu lesz, hogy meg aki szakacsnak tanul az is szerezhet belole okj-s bizonyitvanyt..
#6 - Vegita - 2009. október 18.
nos ugy kepzeljetek el, hogy en gimiben 3as voltam infobol. Itt a kozgazon pedig 2esre vizsgaztam belole. Olyanok kapnak kozbe 4-es 5-ost, akik tenyleg itt latjak eloszor a excelt az egyetemen... Meg az az ECDL vizsga is... Anyam leteette, de hiaba, ha zoldul a monitor, akkor megkerdezi, hogy ugye a kepei nincsenek veszelyben a gépen!?

Ennek ellenere el tudom kepzelni, (legalabb is merem remelni) hogy egy informatikai karon nem ez a katasztrofa megy.
#7 - viprashan - 2009. október 18.
az info kar lenyege hogy milyen tag a segglyukad
#8 - Mikopet - 2009. október 18.
#5 ez igyvan
#7 epic :D

amugy kvot vicces, valahogy tukrozi a valosagot :)
#9 - tetra - 2009. október 18.
A kvót rohadtul nem vicces, ez a tipikus beszólok, haha, leülhetsz.
Az infó szakma meg... hát igen. Mióta van Java én nem hiszek az emberiségben.
#10 - Finder - 2009. október 18.
A Java jó cucc, csak tudni kell programozni benne.
#11 - cr0n - 2009. október 18.
#3 nem gimnáziumról van szó, hanem szakközépiskoláról. itt grafikát is tanítanak (már ha ez tanításnak számít)
#4 Most is van. :o (Neumann)
#12 - tetra - 2009. október 18.
#10 Muhaha. Analógiával a szar jó alapanyag, csak tudni kell várat építeni belőle. Persze. Sok szarvárat felhúztak már, ettől még a szar szar maradt.
#13 - Vegita - 2009. október 18.
#10 a java nagy hatranya pont az, hogy komplett idiotak is tudnak benne elindulo programot irni, mikozbe az egy rakas szar. De ezt most ne kezdjuk elorol, ugyis kitrollkodnank tetraval a c* felsobbrenduseget valahogy
#14 - TomGambler - 2009. október 18.
Szerintem meg egy jó programozónak tök mindegy, fog jó programot írni akármiben, ha van rá elég ideje...
#15 - tetra - 2009. október 18.
#14 Ez is tipikus téveszme, mint hogy a feladathoz válasszunk eszközt, meg a Fóthi féle tanok direkt alkalmazása, és absztrakció, oop stb. Hülyeség.
Szar eszközzel nagyon nehéz, sokszor lehetetlen jót csinálni. Az eszközt általában nem te választod, hanem a menedzsment, azok meg általában dilettáns balfaszok. Ugyanígy az OOP jó néhány dologra, de hadd ne legyen már kötelező, mert nincs mindenre jó csodaszer. Szóval a jó programozó sokkal hatékonyabban tud jó programot/könyvtárat írni egy jó nyelven.
#16 - Vegita - 2009. október 18.
#15 a c* pont hogy egy nehezebb, idoigenyesebb atgondolosabb nyelv, de aki abban megir egy mukodo programot, az valoszinuleg eletkepesebb lesz, mint egy 2 perc alatt osszehanyt vbs script vagy html szamologep
#17 - mzzr - 2009. október 19.
nemtom nektek mit tanítottak középiskolában számtechen, de mi minden órán Duke Nukemeztünk hálóban :) A tanár meg gondolom pornót nézett, ha 4 év alatt nem kérdezősködött, hogy mit csinálunk.
#18 - xezs - 2009. október 19.
Ahaha valaki említette az ECDL vizsgát, na az az, amit csuklóból be kéne tiltani, mert egy rohadt nagy parasztvakítás. Azt hiszem valami 20 vagy 30 ezerbe kerül, ahhoz képest drága hogy semmire se jó.
#19 - edem - 2009. október 19.
#10 "Saying that Java is nice because it works on all OS is like saying that anal sex is nice because it works on all genders."
#20 - tetra - 2009. október 19.
Ezt a C*-ot fejtsd már ki. Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám hogy ez akárhány darab C. De mint mikor magyaráz valaki a C/C++ nyelvről. Az ilyeneken látszik, hogy sosem debuggoltak még C vagy C++ kódot. Tudnák hogy rohadtul nem ugyanaz a kettő. Ahogy a mindenféle C-variánsoknak (amibe a Java is belefér, ha a C# igen) csak a szintaxisa hasonló.

A Java azért menő most, mert a Sün iszonyatosan tolta/tolja, és mivel régóta itt van, baromi sok könyvtárat írtak hozzá. De a nyelv és a könyvtár is átgondolatlan hányáscsomag. Ha a MS előbb kijön a C#-al ma szebb világ lenne, az egy letisztult, átgondolt nyelv. C, C++ meg nem jön szóba mert teljesen más a célterület. C++-t nem lehet se interpretálni se JIT-elni, mert baromi nehezen parseolható, nagyobb programot percekig vagy órákig fordít a fordító (ez két dologból adódik, egyrészt a C szintaxishoz ragaszkodás miatt nem LALR(1)-es a nyelv, másrészt baromi kifejező, láthatósági, hatóköri szabályok, templatek, igazi többszörös öröklődés stb...). Szóval nem érdemes összehasonlítani, legfeljebb bizonyos szempontokból, összességében nincs értelme.
#21 - tetra - 2009. október 19.
Azt kihagytam hogy amúgy sokkal kevesebb dolgot fed le a szabvány, és ez is akadályozza az egyprogram->sokOS szabályt. Viszont elősegíti az egy program néhány #ifdef blokkal -> több OS-en optimális futás.
#22 - ecch - 2009. október 19.
1997-2001 között nyomtam infós szakközepet. hát végigjátszottuk az infóórákat. Descent és Doom mágusok voltunk, hálózatijátékban. Mondjuk a fizikát meg a matekot azt azért szoptuk rendesen. Azt mondjuk nem értettem, hogy asm programozást miért kellett eröltetni mindjárt elsőben...
#23 - mooneye - 2009. október 19.
Mondjuk egy ilyen szöveget, hogy mindenki sportkocsival jött, csak mert infós, miközben infósok folynak még a csapból is, mégis egy rakás suzuki van az utcákon... Én simán kiröhögtem volna.
#24 - edem - 2009. október 19.
#22 ...mondjuk azért, mert állítólag infos szakközép, ahova elvileg azért megy az ember, hogy tanuljon az informatikáról, nem azért, hogy doomozzon?

Nem tudom... ha pl. egy bölcsésznek vagy teszem azt biológusnak készülő valaki írja, hogy info órán játék volt a tananyag, az egy dolog. Na de... ehh. :(
#25 - hefti - 2009. október 19.
vagy megtanultak a warezt :>
#26 - Finder - 2009. október 19.
Szánalom! :(
#27 - xezs - 2009. október 19.
#24 Középsuliban a gyerek még azt csinálja, amit hagynak neki. Itt a tanár a hibás, mert hagyja. Nagyon sok infotanár egyszerűen balfasz és nem tud fegyelmet tartani. Na meg nagyon sok csak átlovagolt valami gyorsalpalóval info szakra...
#28 - edem - 2009. október 19.
#27 ami még mindig nem teszi rózsásabbá a helyzetet. No meg én magamból indulok ki: én azért mentem matekszakos gimibe, mert érdekelt és szerettem a matekot. Ha a matektanár ellébecolta volna, átkértem volna magam máshoz.
#29 - Melkon - 2009. október 20.
#28: ez nem így működik. Mi is próbáltunk a használhatatlan tanároktól megszabadulni, konkrétan a szülők hetekig megállás nélkül hívogatták az igazgatót emiatt, eredménye nem lett.
#30 - tetra - 2009. október 20.
Ez így van sajnos, nekünk is mocsok szar matektanárunk volt, annyit sikerült elérni, hogy 3 gyerek átkerült a másik csoportba (ami szintén egy rakás szar volt). Fizikatanár ugyanez, ott az eredmény: az iskola kb egyetlen normális fizikatanára tartott nekünk hetente egy "különórát".
#31 - Mikopet - 2009. október 22.
nemtudom. mifelenk is megszokott volt a jatekora(gyakorlatilag az osszes geptermi szaktantargy)
akit meg erdekelt, ers votl hozza ertelme is, az magatol is megtudta cisnalni, nem kellett hozza egy pojaca, aki nem ert hozza.
#32 - greathoof - 2010. június 8.
Azért ezt az infos hígulást én is látom (info szak, 2. év) ...

Engem kockának tartanak mint állat
(azért mert valamennyire PHP-zok meg HTML-zek, valamennyire Pascalozok, én sem tartom jó programozónak magam) és ezért baszogatnak folyton (INFO SZAKON, ami inkább ilyen mérnök info (CAD, műszaki rajz stb) és folyton sírnak, hogy ők prog infonak gondolták) ...