2009. december 14.
#14359 + (574/92,08%) [X]

Hibásliba: Hallod, prüntyi, apám fejlődőképes
Szosszx: megtanult teát főzni?
Hibásliba: nem^^ Emlékszel, a tavalyi hetekig tartó actionre, hogy kicsikarja az etr jelszavam amikor elkezdődött a vizsgaidőszak?
Szosszx: Ne bassz, csak nem most elköpted?
Hibásliba: áhh…
Hibásliba: erre varrj gombot: közölte hogy beszart az emailfiókja, és fontos emailt vár egy kollegájától, adjam meg neki a freefos accomat, csak amíg a faszi átküld neki valamit, mondtam hogy jó, franc sem törődött utána vele, nem használom szinte semmire. Fater éjjel megtámadta az etr-m, elkúrta a 3 belépési lehetőségem, én meg néztem pöszén másnap, hogy nem enged fel. Benyargaltam üvöltve a TO-ra, ők meg generáltak újat, azzal beengedett. De a fater persze tudja hogy egy évtizedben én csak egy jelszót tudok huzamosabb ideig megjegyezni, ezért visszaváltoztattam belépés után arra ami volt, és annak rendje és módja szerint megkaptam emailben, hogy ez az új etr jelszavam...
Szosszx:  azt a telibebaszott életbe O_O
Hibásliba: eredmény: 20:23, telefon: MEGBUKTÁL ÁLLAMBÖLCSELETBÖL??????
Hibásliba: ha találkozunk a bal fülembe beszélj mert a jobbal most nemigen hallok

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - Ancsi - 2009. december 14.
Ez annyira tipikus. Nálunk is ez van :DDDD Apám letiltja a netet a gépemről, hogyha megváltoztatom a jelszavam. Volt már hogy anyám a "saját érdekembe" áttett egy vizsgát.... :D
Aggódó szülők.
#2 - flimo - 2009. december 15.
Nálam szerencsére vagy két éve nem tudják. Asszem..
#3 - jos - 2009. december 15.
kemenyek vagytok, igazi onallo talpraesett lelkek
#4 - Joskapista - 2009. december 15.
Micsoda szerencse, hogy nekem soha nem volt ilyen "Parental control"-nak semmilyen formája sem a gépemen, sem a szobámban úgy általában. Elég szar dolog lehet.
Amúgy annyi esze lehetett volna Hibáslibának, hogy először megváltoztatja az etr-ben megadott emil címét, és csak utána a jelszót. Vagy a "freefos" (freemail?) fiók jelszavát változtatja meg, hogy a túl kíváncsi fater ne léphessen be többet.

U.i.: Jut eszembe, alapból nem kellett volna az emilfiókot sem kiadni. Azt kellett volna válszolni, hogy "Fater, öt percig (se) tart egy új fiók létrehozása, csinálj egyet!"!
#5 - balumaci - 2009. december 15.
Aszzem nem lennék jóba senkivel ha ez előfordulna ...
#6 - Dio - 2009. december 15.
Hát ezt két lépésben lehet kiküszöbölni:
1, Nem kamuzol vagy hallgatsz el fontosabb/érdeksebb dolgokat, mert akkor nem fogja érdekelni, amit nem mondasz el.
2, Ha mégis, nem adod meg.

Olyan érdekes, hogy nálunk sose kutakodtak. Mikor húgom táskájában anyu egyszer cigit talált, úgy tett, mintha nem vette volna észre. Még meg is jegyezte, hogy csak a tornacuccát vette ki kimosni.

Nem is tudtam, hogy az etr nem enged be, ha 3-szor elrontom.

Amúgy meg -. Állambölcseletből megbukni nem vicces. :D
#7 - kzk - 2009. december 15.
Ha elrontod, ha .ELTE nelkul adod meg az azonositodat, ha valami hulyenek hasonlit az azonositoja a tiedre es feszt probalkozik, ha valaki hasonlo okokbol agyatlanul nyomkodja az autofill-t, ha valaki egyszeruen utal, stb.

Ezt a parental controlt fel nem foghatom, engem kikurtak otthonrol, amikor bekerultem egyetemre, azota haromhavonta hazaugrom latogatni meg ket puszira.
#8 - Dio - 2009. december 15.
#7 Ó. Hát akkor ezek szerint én még sose csináltam ilyesmit az etr-rel. Furcsa. :D
#9 - kzk - 2009. december 15.
Anno meg BakLac volt, aki jot rohogott Egyetemi Tanacsokon azon, hogy valami vicces hallgatok allandoan kikurjak a rendszerbol.
Az is egesz jo ember volt. Fene se tudja, mi lett vele.

Egyebkent mar csak azert is megeri oraadonak lenni, mert akkor "tulterheles" eseten is be lehet lepni, nem kell varni, amig a telitettseg lecsokken.

Az megvan, hogy a felhasznalasi szabalyzat szerint tilos vissza-t nyomni a bongeszoben? (Mert hat mindent egylepeses post-tal kellett megoldani, idiotak.) Cserebe a beepitett Vissza nem oda dob, ahonnan idekeveredtel, hanem eggyel feljebb a faban, a ketto meg nem mindig egyezik.

ETR, en igy ruhellek.
#10 - Dio - 2009. december 15.
Nekem tavaly még működött a böngészőben visszázás, nem dobott le érte. Most meg de, és szokhatom meg.
Amit én végképp nem értek, hogy hogy nem jutott még senkinek eszébe órát rakni az etr-re...
#11 - kzk - 2009. december 15.
Marmint ami szamolja, hogy mikor fog kidobni? Hja.
Tovabba ha a kurzuslapon vagy es a kurzusinfokat/forumokat nezegeted, akkor is kikur a fenebe, mert nem hagytad el a a aktualis lapot, ergo nem vagy a gepnel.
Fejloves.
#12 - m585858 - 2009. december 15.
én a jelszóváltoztatás -> erről email nem hallottam még...
de ha nem használja a nem-tudom-én-milyen accountot, akkor mért arra kapja?
na mindegy :)
#13 - tetra - 2009. december 15.
Nem tudom, olyan böngészőt kell használni, ami nem küld újra mindent visszánál, csak simán kesből visszakúrja az előző oldalt, és minderről a szerver mit sem tud (az más kérdés, hogy ha innen akarsz továbblépni, akkor már kapcsol).
Opera, én így szeretlek <3
Amúgy jah, idegesítő ez az 1 perc, főleg, hogy tényleg, ha nézegeted az órarended vagy mittudomén, na mindegy, előferdül. Amúgy meg szülőkezelés fail, nekem sosem voltak kíváncsiak az emailjeimre, pedig. Valamit nagyon elbaszhatott a lány, ha így kutakodnak utána.
#14 - Dio - 2009. december 15.
#11 Nem, hanem ami mutatja az etr idejét. Mert bírom, hogy amikor nálam már 16:00 van, kattintok, akkor kiírja, hogy vizsgajelentkezés csak 16:00-kor. Nemmondja... Fél másodperc eltérés is gáz, de hát én meg honnan tudjam?
#15 - xezs - 2009. december 15.
Gyerekek ez nagyon gáz hogy valaki tudja a jelszót rajtatok kívül. Hallottam már pl. olyan párkapcsolatról, ahol az egyik fél tudta a másiknak a jelszavát úgy, hogy amaz megadta neki. Én biztos hogy ordibáltam volna apámákkal ha a jelszavaimat akarták volna tudni bármihez is.

Egyébiránt #3-mal full egyet tudok érteni.
#16 - kzk - 2009. december 15.
Mondjuk mi a lakotarsammal tudjuk egymas mesterjelszavat, hogy ha esetleg valamiert kellene. Ezen kivul persze mindketten hasznalunk meg 6-8 masikat is parhuzamosan.
Szerintem nem gaz.
Az ETR-es accomat meg a masik lakotarsam hasznalta, amikor a ferdeszemuek kozott kuszkodtem netmentesen, koszonom szepen neki.
De amugy csak a 4 gmail-es fiokomhoz 3 kulonbozo jelszot hasznalok, mindegyik nagyon eros besorolasu. Evvan. Valszeg en vagyok a kivetel.
#17 - ecch - 2009. december 15.
1. visszaordítottam volna, hogy TAKARODJ KI A MAGÁNJELLEGŰ ACCOUNTJAIMBÓL! teljesen mindegy hogy apuka anyuka pénzét bassza el az egyetemen és ő ezt ellenőrizni akarja, akkor sincs joga hozzá, én ezért harapok.
2. ilyesmi nálunk sem volt, nem volt rá szűkség, ha 19 éves koráig el volt baszva a nevelése, elég hülyén jön ki, ha ilyen módszerekkel akarják kompenzálni. egy magát már szinte felnőttnek érző gólyát korlátozni igen nagy öngól, egyenes út ahhoz megromoljon a családi béke. nem beszélve arról, hogy ha egyetemre megy, tisztában kell lenniük azzal, hogy bizony az teljesen önálló. ez már nem a gimi meg az áltsuli. addig kell saját célokkal rendelkező egyént faragni a csemetéből, amíg nem repül ki. és a kirepülés nem az első komoly munkahellyel és saját albérlettel kezdődik, hanem már a campusban!
#18 - xezs - 2009. december 16.
#16 Mit értesz mesterjelszó alatt?
#19 - mooneye - 2009. december 16.
Apukának kéne valami elfoglaltságot találni, ha ennyire ráér...
#20 - kzk - 2009. december 16.
Egyreszt hagyomanyos ertelemben mesterjelszo, tehat jelszavakat letarolo alkalmazasok autentikalasahoz hasznalt jelszo, masreszt default jelszo.
Tehat amikor alacsony fontossagu weblapokon kell regisztralni, akkor szabvany felhasznalo/jelszo parral nyomul az ember.
Netpincer, prohardver, sg, bithumen, stb.
Valojaban kibersziamik vagyunk.
#21 - xezs - 2009. december 17.
Bithumen? Van aki ölne egy odavaló accért, te meg sima default jelszóval nyomod :)
#22 - tetra - 2009. december 17.
Aki tudja, hogy kell jelszót törni annak valószínűleg vagy van bithus acca, vagy nincs rá szüksége. Az én ncore-s accom jelszava sem bonyolult, ahogy a qdb-s, és tulajdonképpen akármilyen fórumos, ilyen-olyanos sem. Mert nem érték. Érték a webbolt, a bank, a fontosabb oldalak, a játék accountom.
#23 - xezs - 2009. december 17.
#22 Hogy melyik jelszó érték, az szubjektív. A bankosban egyetértünk, de a játékoson a társadalom nagy része csak röhögne, és én sem érzem igazán fontosnak.
#24 - kzk - 2009. december 17.
Azért azt bármelyik, legalább félig nyitott gondolkodású ember képes megérteni, hogy ha neked ebben van rengeteg időd és energiád, mert neked ez a fontos, akkor számodra ez értékes.
#25 - tetra - 2009. december 17.
Pontosan. A travian jelszavam special egyszerű volt, mint a faék, mert azt leszartam. Játék és játék között is van különbség, ha valahol kiépítek egy rendes _valamit_, szociális hálóba rakom stb, akkor az érték. Ez a qdb-s acc azért sem érték, mert egyrészt levágós lenne, hogy nem én vagyok, és ha mégis megtévesztő akkor meg nincs baj, átvették a munkám...
#26 - xezs - 2009. december 17.
#24 Ha ez nekem szólt, akkor csak egyetérteni tudok - én nem mondtam az ellenkezőjét. Pont ezért írtam amit ("Hogy melyik jelszó érték, az szubjektív"). Ezzel csak annyit mondtam, hogy ami valakinek érték, az másnak nem feltétlenül, de ez nem zárja ki azt, hogy akinek valami nem érték, felfogja, hogy másnak az.

#25 LOL, ez a munkád? Mennyit fizet a qdb stábja, én is akarok :)
#27 - kzk - 2009. december 18.
tetra es a kuldetestudat :-D
Sajnalom, de ki kell abranditsalak, ezt nem a kozert, hanem sajat magadert teszed.
Mint mindannyian, mert igy normalis :-)
#28 - tetra - 2009. december 18.
Ha nekem az a kielégítő, hogy úgy érzem, másokra hatással vagyok, és ezt helyettem megteszi valaki az én nevemben, akkor azt hiszem, az elégedettség megmarad.
#29 - kzk - 2009. december 18.
Tahat ha irunk egy fejlett bullshitgeneratort, akkor ra tudunk venni a visszavonulasra? ;-)
#30 - tetra - 2009. december 18.
Észrevennéd, mikor van kész?
#31 - kzk - 2009. december 18.
Van olyan definicio, ami szerint ha megfelelo hatarszamnyi ember megtevesztesere alkalmas, akkor kesznek tekintheto.
Igy hat igen.
#32 - tetra - 2009. december 18.
Úgy értem, észrevennéd, amikor már nem én írnék, hanem a bot? Nyílván, ha nem a te otthoni gépedről megy stb. Csak arra akartam utalni, hogy nem mindegy, hogy visszavonulok vagy sem? Nem tűnne fel senkinek semmi...
#33 - kzk - 2009. december 18.
Nyilvan a vegcel az, hogy miutan visszavonultal, leloni a botot :-)