2010. május 2.
#16851 + (231/74,32%) [X]

Kay: kicsit látszik hogy átvette a kutya az irányítást felettünk
Kay: "anya, a kutya szétrágta a magassarkúm" "minek hagytad a földön!" :|

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - tetra - 2010. május 2.
Nem bírom az ilyesmit.
#2 - xezs - 2010. május 2.
kutyát, macskát lakásban soha.
#3 - Vegita - 2010. május 2.
#2 +1 Keves dolog tud egy felhuzni, mint a lakasban tartott kutya, oszt' kertes haznak hire sincs
#4 - Kayleigh_ - 2010. május 2.
#3
Hát, nálunk egyedül én bántam meg hogy elhoztuk. Lehet van bennem egy kis féltékenység, nem merek szólni, hogy menjen, mert a végén még engem zavarnak el:D:D
Amúgy volt már olyan is, hogy simogattam, erre megharapott, és így reagáltak a többiek, hogy 'minek piszkáltad?' na, azóta nem vagyunk jóban :)
#5 - xezs - 2010. május 2.
#4 LOL, nem vágtad nyakon? :)
#6 - Dio - 2010. május 2.
#3 Hát azért a kert se megoldás. Amikor sok hülye ott tartja a vizslát meg a németjuhászt, és ki se viszi, legalábbis nem rendszeresen. Az meg eszébe se jut, hogy hiába van kert, a kutya nem fogja magától körbeszaladni 200-szor...

Én nagyon szeretem a kutyáimat, és nagyjából ki van nyalva a seggük, mindaddig, amíg úgy viselkednek, ahogy tanítottuk. És úgy viselkednek...

Kájli, sajnálom, hogy ez a szitu, gondolom, hogy baromi rossz lehet olyan állattal élni, amit nem szeretsz. :S
#7 - Kayleigh_ - 2010. május 2.
#4: áá, nem lehet, mert a végén én leszek a rossz ;)
#6: Pedig baromi aranyos, az elején csak én foglalkoztam vele (pedig nem az enyém), csak aztán nyáron nem voltam otthon, és elfelejtett. Bár, ennek ellenére, tudja, hogy a szobámba bejönni neki sem szabad, sőt, általában nekem jobban szót fogad, mert én nem kényeztetem el. :)
#8 - Vegita - 2010. május 2.
#6 igen, eddig eletemben 2, de max 3 olyan kutyaval talalkoztam, ami meg volt nevelve. A tobbi mind ramugrott, hiaba szoltak ra, osszekoszolt, megnyalazott szaglaszas kozben etc. Egy kutyahoz kell a regimodi ferfikez, nem egy 15 eves kislany kikunyiztam es majomszeretet meg a nyugdijas nenike "majd én megbeszelem vele, hogy nem szabad" hozzaallasa. Egy 120 kilos kutya mellett siman elmegyek, hozzam se nyul, mert normalis ember nevelte, de a 10 kilosat hogy merem felrugni szegenyt, mikor locsolkodaskor osszenyalazza az oltonyomet.
#9 - Vegita - 2010. május 2.
#7 +1 a kutya nem azert van, hogy majomszeretet gyakorolj rajta
#10 - linencloth - 2010. május 2.
#2 +

#4 Ott nem (csak) a kutyával van a gond.

#5 A kutyát, vagy a többieket? Nem egyértelmű, mindegyiknek járna. :P

#6 Az a téma egy lépéssel már tovább van, itt inkább a kutyatartási problémák emberi oldala van nagyító alatt.

Néztem már kutyaszőrös kanapéból, ahogy a háziasszony kutyasimogatás után úgy készíti tovább az ebédet, mintha mise (nem a szertartás) történt volna. Szerencsére nem enni voltam ott.
#11 - Dio - 2010. május 2.
#8 Nem csak férfi tudja megnevelni. Nálunk én csináltam, és 12 éves voltam az első kutyánál.
#12 - tetra - 2010. május 2.
#11 férfikézről volt szó, nem férfiról, ami egy szimbólikus dolog a szigorúbb tartásról
#13 - Globus - 2010. május 2.
#4 sajnállak. Komolyan.

Ahol egy - alapvetően virágok/szép kép helyett tartott - állat kedve többet ér mint egy ember kényelme, na olyan helyen szar lehet lakni.

Nomeg #1, #2 win


"És utánam a flame-özön..."
#14 - Vegita - 2010. május 2.
ezert szeretek idejarni :D tetra mindig kimagyarazza a himsoviniszta kommentjeimet :P Dio ne akarj Fru sorsara jutni, maradj inkabb lany :D

#13 +1
#15 - Dio - 2010. május 2.
Szerintem ebben semmi nőietlen nincs, legalább támaszd alá, kérlek.
#16 - tetra - 2010. május 2.
Nem, fru az a nőnemű aki olyan fiús játékokat játszana a kutyával, mint porázról lógatni (a kutya meg ugye fáj és fullad közben), és hasonlók. Határozottan állni a kutyához és következetesnek lenni, ezt nevezzük férfikéznek, de sajnos a legtöbb ember (beleértve a férfiakat is) nem határozott és főleg nem következetes... aki kutyát nem tud tartani az valószínűleg mással is gondban lenne (például gyerekkel).
#17 - Vegita - 2010. május 2.
#15 nyugi csak vicceltem. Mar elfeledkeztel az onkritikamrol :D

Csak szimplan nem jellemzo egyebkent (de ujonnan 15 eves fiukra se), de ettol nem noietlen :D
#18 - Dio - 2010. május 2.
Hát nálunk úgy volt, hogy mikor kisírtam a kutyát, azzal a feltétellel kaptam meg, hogy napi 3-szor sétáltatom és megnevelem. Szóval muszáj volt vagy mi.
#19 - xezs - 2010. május 2.
#8 Én a házunk előtt balhéztam egyszer egy középkorú nővel, mert a kis takony 5 kilós kutyája nekiállt ugrálni rám, összemocskolva ezzel a gatyámat. Mikor hangosan rászóltam akkor elkotródott. Ezután megkérdeztem a nőtől, hogy mit szólna ahhoz ha rászólás helyett oldalbarúgnám a kutyáját, erre elvakult dühvel sipította, hogy akkor én is fel leszek rúgva. Mondtam neki hogy vagy nevelje meg a kutyát vagy tartsa pórázon, persze nem fogta fel hogy miről ugatok.

A kistestű kutyáknak hajlamosak az emberek minden szart elnézni mert hogy "jaj olyan aranyosak" aztán pont ezekből lesz az idióta méregzsák vagy a minden embert játszótársnak néző kis vakarcs.
#20 - Dio - 2010. május 3.
Hát meg azt nem lehet jól megverni, úgy, hogy túl is élje, ugye. :)
Mondjuk én sosem vertem őket, egyik kapott egyszer a seggére, mikor meg akarta kapni az orvost, amikor az összevarrta. Azóta nem volt ilyen, tanult belőle.

Mondjuk ehhez az is kell, hogy a bűntetés, verés, szídás, kemény beszéd, akármi ne legyen mindennapos, mert akkor nem fogja érteni a különbséget, amikor oka is van. Egyik ismerősöm is mindenért elveri a kutyáját, az meg így sose fogja felfogni, hogy nem szabad odapisilni valahova, mivel nála a verés amolyan rutin. Nem érdemes túlkeménykedni sem.
#21 - tetra - 2010. május 3.
A kiskutyát is meg lehet verni, mert nem az a lényeg, hogy megkínozd, hanem simán a fizikai erőszak a kutyának sokkal könnyebben megemészthető, és ha egy kis fájdalmat kap kapcsolva a szigorú hangoddal/kinézeteddel az sokkal jobban rögzül. Na meg könnyebb megakadályozni valamiben ha közben markolod a grabancát :D

Vannak ilyen emberek, akik tolják, hogy csak pozitív megerősítést kell adni a kutyának, mert úristen. Ezek valószínűleg olyan emberek, akik egész nap mást se csinálnak, csak kutyáznak. Az életben is kapnak az élőlények negatív élményeket, ha a kiskutya pofátlan akkor a nagyobbak rámorognak, ha emberi befolyáson túl működik akkor nálunk is fog, még ha nem is tudományosan bizonyítottan a leghatékonyabb nevelési módszer.
#22 - tetra - 2010. május 3.
#21 még az utolsó sorhoz: hiába nem a leghatékonyabb, ha az ember állat volta folytán ez áll "kézre", ez jön az emberből természetesen: rosszért bünti, jóért jutalom.
#23 - Vegita - 2010. május 3.
#21 az "elég ha megbeszélem vele" tipusu kutyak szoktak mindent megengdeni maguknak. A "regimodi ferfikezen" volt a hangsuly.
#20 innentol kezdve biztos vagyok benne, hogy apukad is tett a dologert. Vagy nem vagyok olyan bizros benne, hogy az a kutya olyan jol nevelt, amilyennek reklamozod. Az a keves jolnevelt kutya, amit latok, mind megkapta mar a maga vereseit, egyik haza folul még a tetot is leteptek, mikor odamenekult, miutan hulyeseget csinalt. A kutya nem egy gyerek, akinek megmondod, hogy most ezert adnal pofont, valaki 30 ev alatt nem tudja megtanulni emberkent sem a magyar nyelvet, majd pont egy kutya fog erteni abbol, hogy elmagyarazod, hogy aranyoskam nem szabad.

A kutya verese alatt sem azt ertem, hogy addig verem amig mozog, meg vérezzen meg minden, hanem egy-ket hatarozott pofon elég. Es azt nem akkor kell adni, amikor a kutya felhuz, hanem amikor megerdemli, kovetkezetesen. A gyermekpofozassal is az a gond, amikor csak ugy kapja a gyerek, mert ideges a szulo, nem azert, mert eppen rosszat csinalt. Meg azert ugy egy pofonnak illik fel napon belul gyogyulonak lennie, de most nem ez a lenyeg
#24 - Dio - 2010. május 3.
#21 Viccből mondtam, hogy nem lehet úgy megverni. :)

#23 Ebből látszik, hogy nem értesz hozzájuk. Ami persze nem is baj mindaddig, amíg mástg meg nem hazudtolsz. :)
Az állatvilágban az anyaállat (ragadozó emlősöknél) úgy regulázza a kölyköt, hogy megragadja a grabancát, kicsit meg is rázza. Sokkal jobban értenek belőle, mint a verésből. Valószanűleg nem is kellemes, és ösztönösen érzik benne az alárendeltséget és a szidást.
#25 - Dio - 2010. május 3.
Apukám egyébként nem foglalkozik a kutyákkal, inkább akkor már anyu. :) De persze az általad kiemelt hímsovinizmusodat nem akarom letörni. :)
#26 - Dio - 2010. május 3.
És nem "reklámozok" én semmit. Elmondtam, mert megint szűk látókürűen viselkedsz. :)
#27 - PMester - 2010. május 3.
Dio: Nekem az állatorvosunk mondta, illetve mutatta, hogy a grabancát kell megmarkolni kutyának is, macskának is, mert az anyjuk úgy hordta őket, ezért kialakult bennük egy reflex, hogy ha így megfogod, nem fáj nekik, és lenyugszanak. Így lehet nekik beadni szurit, lázat mérni, bundát fésülni, stb.
Egyébként én is úgy neveltem a kutyánkat, hogy ha rossz volt, bele rúgtam, nem túl erősen, csak hogy azért érezze, ha jó volt, simogattam, de sose ütöttem meg. Így azt is megtanulta, hogy a kezemtől dicséret, a lábamtól fenyítés jár. A többiek meg úgy próbálták nevelni, hogy ha rossz volt, az elviselhetetlen "Fúúúj Zeusz!" büntetést rótták ki rá. Ennek az lett az eredménye, hogy a családból csak rám hallgat, és attól, hogy néha kikapott, engem is szeret.
Mellesleg én is jártam már olyan lakásban, ahol minden tele volt kutyaszőrrel, de még a sz.gép processzora körül is, mert gépet javítani mentem. És amikor hellyel kínáltak valami szőr borította ülő alkalmatosságon, á, mondom, egész nap ültem.
#28 - Dio - 2010. május 3.
De ha megrázod, az már nem ugyanaz a reflex.

A kutyaszőr az más téma. Az igénytelenség, nem "majomszeretet". Ha hullik a kutya szőre, és nem takarítanak, olyan lesz a fotel is, hiába nem mehet fel.
#29 - PMester - 2010. május 3.
Hát lehet, hogy a rázást nem szereti, de ha csak simán megemelem a macskát a grabancánál, olyan, mint aki beszívott :)
#30 - Dio - 2010. május 3.
Az igen.
De amúgy a reakcióból is látszik, összehúzza magát, ha megrázom. Olvastam, és mondták, hogy így is lehet, és nálam működött.
#31 - xezs - 2010. május 3.
#23 "egyik haza folul még a tetot is leteptek"

LOL! KÉPET!!!!

#27 Az a baj egyébként, hogy sok ember teljesen félreérti a nevelést, illetve túlságosan fél attól, hogy mit szólnak majd mások. Mert mondjuk ha van egy gyenge idegzetű egyén, és meglátja hogy az utcán lebaszol egy fülest a kutyádnak, kikiált mindenféle kutyakínzónak. Holott lehet hogy pont szükséges, és pont arányos a fenyítés.

A tekintélyt meg igenis meg kell szerezni (ez gyereknevelésnél is igaz) és azt bizony nem lehet a Laissez-Faire módszerrel.
#32 - Vegita - 2010. május 3.
#31 nem lattam sajnos en sem, csak a gazdaja meselte, hogy a kutya kiskoraban tudta, hogy rosszat csinalt, es utana berohant a kis kutyahazacskaba. A "gazdi" leszedte a hazrol a tetot, kutya meg allitolag eleg erdekes szemekkel nezett mielott kikapott :D Es annal a kutyanal tenyleg kifizetodo volt, hogy rendesen megnevelték, mert majdnem akkorara nott, mint egy medve, konkretan katasztrofat csinalna a legtobb ember keze alatt, de igy konkretan ra se kell szolni szinte, eszebe se jut hozzaerni a ruhazatomhoz, tart egy 20 centi tavolsagot minimum.
Ja es ennek a rokonomnak volt egy masik erdekes sztorija. Szomszed elutazott, egy hetig emberunknek kellett etetnie a szomszed elkenyeztetett vakarcsát. Bizony 1 het alatt megtanulta a "kutyuli", hogy ha turelmetlenkedik, akkor fejbe van vagva a kajas tallal, es utolso nap mar tudta, hogy kell varni a kajat. De amint visszajott a csodalatos szomszed, a kutya amint meglatta a emberunket, nem tudom pontosan hogy, de atjutott, es megharapdalta emberunk nadragjat, amiert oylan csunyan bant vele egy hetig. Emberunk vegul petardaval szoktatta el a szomszed kutyat (akkor még legalis volt)

A hozzaszolasod masodik felere pedig +1
#33 - tetra - 2010. május 3.
#32 Erről az jut eszembe, hogy a fasznak tart nagytestű kutyát aki nem ért hozzá (a környéken van egy komondor és egy moszkvai őrkutya is ilyen kezek alatt, és akkor csak az igazán nagytestűekről beszéltem, de németjuhászt sem adnék a kezük alá, mert az sem a belerúgok és meghal kategória, ha véletlenül nekem jönne), és a második említett kutya tulajdonosa mostanában szerzett be egy második ugyanilyen kutyát... nézem hogy wtf, már az elsővel sem bír, akkor miért nem indul be az agyában valami?
#34 - Dio - 2010. május 3.
Jah... Mikor kutyámat megtépte egy akita az erdőben, a gazdája csak sápitozott, hogy "jajj engedd el", mi mentünk oda leszedni, miközben az miénk torkát harapta. Én azóta összeszedek egy husángot az ösvény elején...
(amúgy ebben az a szép, hogy hallottuk, hogy futókat is megtámad)
#35 - tetra - 2010. május 4.
A moszkvai őrkutya az amúgy békés állat, ha nem stresszes akkor az nem támad meg (még jó, hogy őrkutyának tenyésztették...), de ha nincs leszoktatva arról hogy felugráljon rád, azért 60 kiloval tud károkat okozni.

A komondorról meg vicces sztori. Kutyasétáltatás, ugat az egész utca kb, idióta barom (amúgy ügyvéd), akié a komondor elkezd pofázni hogy minek uszítjuk az egész utcát fel (abban az utcában lakunk tehát nehéz kikerülni), szóváltás, aztán kiengedi a kutyát "CÉZÁR ÖLJ" paranccsal, az meg békésen kijön, körbeszaglássza a környéket, pisil aztán visszamegy :D nagyon vicces volt ezt így látni :D
#36 - Kayleigh_ - 2010. május 4.
Mondjuk ő legalább megérti, hogy a szobámba nem lehet bejönni, ellenben anyámmal, meg a húgommal. Az meg, hogy kivigyen onnan valamit, eszébe sem jut. Néha azért egyszerűbb lenne csak vele. :D
#37 - xezs - 2010. május 4.
#36 Haha, mikor húgomnak volt macskája és egy háztartásban éltünk, megmondtam, hogy a macska nem jön be a szobámba, mert csak. Úgyhogy az ajtómat mindig zártam, de néha mégis besunnyogott. Csak aztán 10 perc után mindig rájött, hogy én leszarom hogy már meg ki akar menni, úgyhogy volt hogy egy egész éjszakát ott gubbasztott az ágyam alatt és kussolt ahogy kell :)
#38 - tetra - 2010. május 4.
Én egyszer egy nyulat tanítottam meg, hogy nem mehet be a szobába. Amikor bejött, azonnal kiraktam, ezt eljátszottuk egymás után 15-20 alkalommal, aztán arrébb ugrált más irányba, és meg is jegyezte a dolgot pár napig.
#39 - Dio - 2010. május 4.
Bezzeg, ha megverted volna... :P