2010. május 3.
#16860 + (159/63,92%) [X]

Makó: bazz
tanultál már érettségire?
<<<  MWT Colee >>>: miért, te se?

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - tetra - 2010. május 3.
jajdebüszkékvagyunkrá
#2 - Globus - 2010. május 3.
Épp ezt akartam mondani. -
#3 - tetra - 2010. május 3.
Nem azért mondom, én sem tanultam az érettségire, nem azt mondom, hogy anélkül nem lehet, de itt nem arról van szó, hogy két ember felméri egymás képességeit, hanem ez biz arcolás.
#4 - Globus - 2010. május 3.
Egyrészt. De ez nem baj, mindenkinek joga van arcolni. Az én problémám viszont, hogy nem vicces, ezért csak arra tudok gondolni, hogy maga a quote postolása volt egy arcozási próbálkozás az egész Net előtt, a qdb pedig nem erre( kéne hogy) való( legyen).
#5 - Dio - 2010. május 3.
Hú, mert aztán érettségire nagyon kell tanulni. 4 (vagy 5) évig kell tanulni... vagy szimplán csak elég intelligensnek lenni... de tényleg menő, jah... és persze mindenkit érdekel.
#6 - Ancsi - 2010. május 3.
Teljesen felesleges érettségi előtt tanulni. Elég 4 év munkája, és intelligencia.
Ha érettségi előtt akarja megtanulni a 4 év anyagot az nice.
#7 - jezus - 2010. május 3.
én sem tanultam, na most mekkorát nőtt az e-penis
#8 - vsmp - 2010. május 3.
85%+ bármelyik hülyének bármelyik tárgy 4 év lazulással és nulla készüléssel. Kivéve töri, mert ahhoz nem elég a józan paraszti ész (bár a törit még nem próbáltam), de a többi az tapasztalva vagyon.
#9 - PMester - 2010. május 3.
Nem kell tanulni se az érettségire, se a 4 évben. Nehogy már csődbe menjenek a munkaügyi központok...
#10 - Talma - 2010. május 3.
#8: Törire sem kell olyan sokat készülni. Egy évszámot nem kell tudni, egy csomó minden benne van az atlaszban. Ha megvannak kidolgozva a tételek, pár nap alatt át lehet nézni az egészet
#11 - Dio - 2010. május 3.
#7 :D
#12 - Imurai - 2010. május 3.
És akkor most ki arcol, gyerekek?
#13 - Venessiel - 2010. május 4.
Na, azért az emelt szintű érettségihez elkél némi valódi háttértudás, ott nem használhatod mindenhez a térképet/szöveggyűjteményt. (;
Ezt az arcolást pedig nálunk is mindenki megjátszotta annak idején, ez szerintem már inkább ilyen stressz-palástoló.
#14 - Bartuc - 2010. május 4.
Kva jó, hogy minden comment arról szól, hogy mekkorát arcult a gyerek, de azért mindenki hozzáteszi, hogy ő se tanult érettségire. Nyugodjatok meg. Tudjuk, hogy senki sem tanul érettségire. Nem kell stresszelni. Ez evidens. Ez olyan, mint hogy "én nem nézem a győzikét" meg "én nem szoktam bejelölgetni senkit myvipen meg iwiwen, mindenki engem jelöl be". Csak aztán valahogy mégis van a győzikének nézettsége, meg mindenkinek vannak ismerősei vipen. Meg mindenki átmegy érettségin.

Igen, én most azzal leszek arc, hogy direkt nem arcozok. Én így már egy második generációs, sokkal nagyobb arc vagyok mint ti.
#15 - tetra - 2010. május 4.
Én voltam az első, és akkor még tényleg menő, szóval.
#16 - Cathfaern - 2010. május 4.
#9
Ne aggódj, a munkaügyi központokat a (friss) diplomások is eltartják
#17 - Talma - 2010. május 4.
#16: Főleg ha bölcsészek. Az már halmozottan hátrányos helyzet
#18 - vsmp - 2010. május 4.
minden jó, ha a vége... bölcsészezés?:D
#19 - Dio - 2010. május 4.
#14 Te komolyan azt hiszed, hogy ahhoz, hogy valaki átmenjen az érettségin, előtte levő napokban kell rá tanulnia?
#20 - Bartuc - 2010. május 4.
Nem, mert pl neked is van érettségid, mégsem megy a szövegértelmezés.
#21 - Dio - 2010. május 4.
Emelt magyaron nem az volt a feladat. ;)

Igazából neked nem megy. Azért mondta mindenki, hogy nem tanult rá, mert nem arra kell tanulni, és nem is lehet. Tehát baromira nem nagy szám, hogy a kissrác nem tanult, az nem jelent semmit.
#22 - Globus - 2010. május 4.
#20 ++
#23 - Dio - 2010. május 4.
Mert?
MOST tényleg nem értem, mi a bajotok. Azt írta le, hogy "jaj persze, senki nem tanult, aztán mégis mindenkinek megvan", tehát csak lódít mindenki, hogy "arcoskodjon". Pedig azt egyáltalán senki nem mondta, hogy az egész gimi/középiskola alatt nem tanult, csak azt, hogy az érettségire kifejezetten nem.
#24 - Dio - 2010. május 4.
És ez persze így ésszerű...
#25 - Vegita - 2010. május 4.
en a negy evben sem tanultam, nem csak az erettesgire. Es még ezzel sem nott akkorat az e-penisem, hogy eleg nagynak erezzem ahhoz kepest, amit kiskoromban a Priovátgoldon lattam ;( :D
#26 - Dio - 2010. május 4.
Node mekkora is az optimális e-penis?
#27 - Globus - 2010. május 5.
Dio, azért mert jól fogalmazta meg, hogy nem érted a 14-es post lényegét, amikor Bartucnak válaszolsz.

Már ha én jól értem :)
#28 - Bartuc - 2010. május 5.
"Te komolyan azt hiszed, hogy ahhoz, hogy valaki átmenjen az érettségin, előtte levő napokban kell rá tanulnia"

Ezt írtad. Én ilyet sehol nem állítottam. Én csak az arcoskodás ellen keltem ki. Az ellen, hogy az emberek pánikba esnek, ha látják, hogy már hárman leírták, hogy ők nem tanultak, ezért nekik is mindenképpen le kell írni, "nehogymán még azt gondolják, hogy én tanultam!". Ami szánalmas. Mert:

Az érettségi első része írásbeli. Erre SENKI nem tanul. Miért? Nem azért, mert mindenki ekkora arc, hanem mert erre NEM lehet. Különböző skillekre van szükséged ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd, amiket hosszú élettapasztalat során szerzel meg. Egy részüket az iskolában, nagy részüket máshol. Matematika-skill, forráselemző-skill, szövegértelmező skill, fogalmazó-skill, nyelvérzék-skill. Ezeket nem lehet egy nap alatt megtanulni, úgy kell őket fejleszteni, mint az izmot. Hosszú idő kell hozzá. A magyar érettségit teljesítheted akkor is, ha az iskolában mindig odafigyeltél, minden leckét és fogalmazást megírtál, de akkor is, ha egyszerűen sokat olvasol vagy színházba jársz. A szövegértelmező, fogalmazó skilljeid ugyanúgy ki fognak fejlődni. Mint ahogy erős lehetsz attól is, ha konditerembe jársz, vagy egyszerűen csak fát vágsz minden nap. Ez igaz a többi tantárgyra is. Nyelvek, matek, töri. Egy a lényeg. Egy nap alatt nem lehet kifejleszteni a tudást. Aki arra arcol, hogy ő nem is csinálta, és most valami nagyon raj dolgot tett. Az egy fasz.

A második része a szóbeli. Itt lexikális tudásra van szükség. Mondjuk 50%-ban. A másik 50 az előadásmód, a pofa, de ezek személyes tulajdonságok, nem lehet velük foglalkozni. De attól még ez az 50% még elég tetemes mennyiség ahhoz, ha leülj a seggedre, és megtanuld a tételeket. Máshogy nem lehet. Akármilyen skilles vagy, sose fogod tudni, hogy Arany János milyen balladákat írt, ha nem ülsz le a seggedre, nem veszed elő a papírt, aminek a tetejére az van írva "Arany János balladái" és nem olvasod el. Mondjuk kétszer, hogy biztos megjegyezd. Ezt MINDENKINEK meg kell csinálnia. Azt, hogy ezt az érettségi és a születésed napja közötti időskála melyik pontján teszed, nem jogosít fel téged arra, hogy arcolj mások előtt. Van aki egy nappal előtte olvassa el. Van aki kettővel. Van aki már 3 évvel azelőtt megtanulta (ez a személy egyébként úgyis el fogja olvasni egy nappal előtte is, csak a biztonság kedvéért, maximum megbújva a sarokban, mikor senki nem néz oda, és letagadja, mint pl Dio). A lényeg, hogy MINDENKI tanul rá. Így arcolni itt sincs mire.

Természetesen van a harmadik csoport, aki tényleg nem tanult lófaszt se, és kap egy kibaszott kegyelem kettest szóbelin, mert érettségin olyat még senki nem látott, hogy valaki megbukjon, de hát ezt én nem sorolom a "sikeresen leérettségiztem" kategóriába. Bár van olyan, aki már erre is büszke. Na, nekik lehet arcolni. Nekik ez a kis siker is valami, ne vegyük el tőlük az örömöt. Legfeljebb megmosolyogjuk őket magunkban.

Így az a képtelen helyzet áll elő, hogy aki 4 évig folyamatosan tanul, és érettségire már tud mindent (de azért mint mondtam, elolvassa előtte is, már csak a stréber a személyiségéből adódóan is), leszólja azt, aki 4 évig tényleg csak annyit tanult meg, mint ami órán ráragadt, és érettségi előtt egy-két nappal vágja be az anyagot, miszerint mekkora nemarc már, hogy ő tanul érettségire. Nahát, ez felháborító!
#29 - tetra - 2010. május 5.
Ebből azt szűröm le, hogy te nagyon öreg vagy, és még a világháborúk előtt végezted a gimnáziumot.
#30 - Vegita - 2010. május 5.
#29 lol

#28 akkor felejtsd el a #25ot, mert csak vicceltem. Elmondom az igazat: tanultam a torire meg a kozepmatekra. 1-1orat beleneztem elotte nap. Te ugye nem tanultal elotte nap, megis neked okozott lelki serulest az, hogy masok nem tanultak. En meg leszarom, hogy a tobbiek nem tanultak, en meg tanultam feleslegesen. Kivel van a baj?
#31 - Vegita - 2010. május 5.
hirtelen elkepzeltem Bartucot tarsasagban: Berak valami zenet, haverjai meg szepen sorjaban: "en szeretem ezt a zenet" "En is szeretem" "en is szeretem" Bartuc erre: "Kussoljatok mar, ezt a zenet mindenki szereti, nem meno, hogy neked is bejon"
#32 - Dio - 2010. május 5.
#28 Igazából pont ilyesmit mondott mindenki (csak el tudtuk intézni lényegretörőbben). Még mindig a költői kérdés neked: ki nem értett mit?
#33 - Dio - 2010. május 5.
Najó, mégis reagálok a személyeskedésedre is...
Egyrészt, itt egy büdös szó nem volt a szóbeliről, mivel az időpontból következtetve a quote is az írásbelire vonatkozott, tehát nem volt mit letagadni. (persze előfordulhat, hogy régebbi, és mégsem, de csekély az esélye, hogy pont most küldték volna be)

Másrészt én soha az életben nem tagadtam még le, hogy tanulok, sosem tettem a sarokban megbújva. Én nem tartom szégyennek, nem is olyan közegből jöttem, ahol kellene.
#34 - tetra - 2010. május 5.
Én NEM ilyesmit mondtam és abszolút nem értek egyet Bartuc helyzetértékelésével, csak így széljegyzetnek.
#35 - Ancsi - 2010. május 5.
#29 :-DDDDD Nem tudom miert, de bennem is ez merult fel. Vagy nagyon unatkozhat, ami nem bun.
#36 - Dio - 2010. május 5.
#34 Arra értettem, hogy amit ő terjengősen és fals érvekkel fejtett ki, azt mondta mindenki, hogy nem azért nem tanult az írásbelire, mert az menő, és hogy kb. senki nem tanul rá. (azért ismerek olyat, aki előtte levő hétvégén olvasott el 2 törikönyvet, de azt nem tudom, mennyire használ)
#37 - Dio - 2010. május 5.
De persze akkor is ő lesz ugye az okosabb, mert sokat írt, és olyan választékos szavakat hasznélt, mint a skill... :D
#38 - jezus - 2010. május 5.
most amúgy mit vitatkoztok? úgyse fogja senki azt mondani, hogy jó neked van igazad
#39 - Globus - 2010. május 5.
jó #38 neked volt igazad
#40 - Dio - 2010. május 5.
#38 El se várom, anélkül is tudom. :)
#41 - jezus - 2010. május 6.
#40 ez esetben bocsvagyok
#42 - Dio - 2010. május 6.
Helyes. Csokit?
#43 - jezus - 2010. május 6.
növeli az endorfinszintet, úgy meg nem lehet belekötni fűbe-fába
#44 - Dio - 2010. május 6.
Hát akkor nem kapsz jutalomfalatot. Max megsimogatlak. Ül, marad, okos. :)
#45 - jezus - 2010. május 7.
az a baj, hogy itt vagyok, mint békenagykövet és még irányomba is árasztod a felsőbbrendűséget. ez nem helyes :(
#46 - tetra - 2010. május 7.
Várj, régebben még semmi olyasmit nem prédikáltál, hogy mindenki egyenlő...
#47 - Dio - 2010. május 7.
#45 Nem békenagykövet, aki kérés nélkül beleszól mások - szerinte - vitájába, és semmi produktívat nem mond. Sokkal idegesítőbb, mint a "vitázó" ellefél. :)
#48 - Dio - 2010. május 7.
Mellesleg állítólag én vagyok a "szűz"anya, szóval akkor küldelek lefeküdni, amikor úgy gondolom. :D
#49 - jezus - 2010. május 8.
#46 pedig mindenki egyenlő, csak valaki ezt nem veszi észre :(
#50 - tetra - 2010. május 8.
Az egyenlőség mely értelmére gondolsz?
#51 - jezus - 2010. május 8.
#50 arra, hogy nem nyilváníthatod ki akárkiről, hogy te bármiben több vagy nála, mert az már csökkenti is a te szintedet
#52 - tetra - 2010. május 8.
Ebben a metrikában nem hiszek, sajnálom. Számomra a helyes önértékelés és az őszinteség fontos, ez pedig óhatatlanul oda vezethet, hogy esetleg kinyílvánítok valami olyasmit, ami szerinted nem helyes. Az egyenlőség egy fura dolog, mert két dolog pontosan akkor egyenlő, ha az egy dolog kétszer. Amire te gondolsz az esetleg valamiféle ekvivalencia lehet, abból meg sok van.
#53 - jezus - 2010. május 8.
nem vagy te hülye, de ha azt mondja bárki bárkinek, hogy te hülye vagy, én jobb vagyok nálad(akkor is, ha tényleg), az nálam sokkal inkább lealacsonyítja, ha érted hogy mondom
#54 - Dio - 2010. május 8.
Ilyenfajta egyenlőség nincs. Az emberek nagyrásze valamiben több másoknál, mert tettek érte (vagy jobbak a képességeik). És ezt szerintem ki lehet mondani. Mondjuk itt most ilyen nem volt.

Egyébként nem akartalak én bántani, bocsánat.
#55 - jezus - 2010. május 8.
nem haragudtam egy percig se, amúgy abszolút egyet tudok érteni, de jó lenne, ha létezne a dolog :)
#56 - Dio - 2010. május 9.
Nem csak akkor lehet megbocsátani, ha haragszol. :)
(tanulhatnál apucitól ilyeneket :D)