2010. május 4.
#16895 + (561/89,23%) [X]

Eenalány üzenete (22:54):
hogyhogy nem kocsmában vagy ilyenkor?
AbrakadabRaga a következőt mondta (0:25):
lol
bocs, azért nem válaszoltam, mert kocsmában voltam

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - tetra - 2010. május 4.
Ezt véletlenül leminuszoltam pedig nem akartam, kéne egy fícsör hogy mondjuk havonta vagy hetente visszavonhassak egy szavazatot (nem vihető át következő időszakra módon).
#2 - Bartuc - 2010. május 4.
Nem fog összeomlani a qdb így se.
#3 - tetra - 2010. május 4.
Senki sem aggódott a qdb integritása miatt (bár néha nem érhető el órákra).
#4 - Vegita - 2010. május 4.
#2 ellentetben a lelki vilagoddal :D
#5 - Globus - 2010. május 4.
Hmm...

jee kocsmázunk keményekvagyunk -
egybeesés +

Nem szavaztam, még eldöntöm :)
#6 - Ancsi - 2010. május 4.
#5, Szerintem, én azt gondolom, hogy Te egy irigy ember vagy, vagy sajnálod tőle a piát, tehát Te még nagyobban alkoholista vagy, vagy nincs aki kocsmázzon veled és ezért vagy irigy. :-(
Irigy vagy, hogy nem vagy ilyen kemény.
#7 - Vegita - 2010. május 4.
#6 +1! Csak nem en akartam mar kimondani :D
#8 - thomsa - 2010. május 4.
#6 +
#9 - linencloth - 2010. május 5.
#5 +

#6 Akkor cseréljük le a quote-ban szereplő kocsma szót WoWra/CoDra/stb. Eredmény? Fúúú, kocka gyökér, minuszoltam körbepörgőrugásból/megfordulásban/macskám nyomott rá, olyan sz*r, blablabla.
#10 - Vegita - 2010. május 5.
#9 kocsmazassal kemenykedsz --> legalabb van eleted.
Minden masodik szavad wow --> no life, get one

Azert remelem nem fogunk odaig eljutni, hogy valaki azert marad otthon Wowozni kocsmazas helyett, mert ha kocsmazna akkor olyan lenne, mint a tobbi, aki azzal kemeny hogy kocsmazik. Az emg se fordutl a fejetekben, hogy valaki szeret tarsadalmi eletet elni, es ezert kocsmazik inkabb, mert a legtobb ismerosevel csak ott tud beszelni

En akkora egy szar vagyok hogy lejarok kocsmaba, tokre szegyellem meg minden, ugye nem mondjatok el senkinek?
#11 - Vegita - 2010. május 5.
u.i.: letelt 10 komment es még nem tippeltetek meg a bekuldo es a quote-ban szereplok korát
#12 - linencloth - 2010. május 5.
#10 Az a baj, hogy ezek a szavak mindenkinek mást hoznak be agyban. De ha már sztereotípiák: WoW = no life? Akkor kocsmázással meg leiszod úgy, hogy nem is emlékszel arra, hogy hogyan verted el a pénzed.
Persze, most jönni fog az, hogy te nem így kocsmázol, de akkor a WoW-ot miből ítéled meg így? Ott is emberek vannak, ami azt jelenti, hogy lehet társadalmi életet élni vele (főleg ha azt tekintjük, hogy nincsenek az alkoholhoz hasonló utóhatásai).
Tapasztalatból mondom, hogy annyi a különbség, hogy amíg a WoWhoz hozzáfér egy 10 éves is, addig kocsmából valószinűleg gyorsan repül. Ez az életkor különbség meg arra vezet, hogy aki eléri a megfelelő kort, az onnantól nagyképűségből lenézi a többieket. Van olyan ismerősöm, aki WoWozott, abbahagyta, mert "szar játék", amit főleg ivás közben hangoztatott, utána ahogy a haverjai újra elkezdtek WoWozni, érdekes módon követte őket, és beállt a pofája.
Kocsmázás = nem menő. És ezzel nem azt mondom, hogy szánnivaló dolog (bizonyos mérték alatt), hanem azt, hogy ivással senkiből nem lesz nagyobb ember. Gépnél ragadtat (akár WoW,akár bármi más) meg az fikáz, aki nem tud olyat tenni, hogy felkeltse az érdeklődését, és ezzel elszedje onnan. Olyan srác is van, akinek a barátnői azzal a kamudumával léptek le, hogy a srác "WoW függő". Ebben az esetben hogy történhetett meg, hogy összejött egy olyan csajjal, aki mellett gépre is ritkán néz?
#13 - tetra - 2010. május 5.
A függőséget is fel lehet oldani csak megfelelő erő kell hozzá. Amúgy meg attól mert neki sikerült, neked még nem fog, sajnálom.
#14 - Bartuc - 2010. május 5.
Hát igen, a kocsmázás a társadalmi élet netovábbja.
#15 - Vegita - 2010. május 5.
midnen masodik szavad wow != wowot jatszol (idonkent). Azokat minositettem. De orulnek, ha azt a threadet folytatnad, amit elkezdtetek Globusszal, mert en se jokedvembol irtam arra.

Nem menő kocsmazni, egy szoval sem mondtam, hogy az, de ott komoly bajok vannak, ha szerinted a kvotbol az jott le, hogy meno kocsmazni, es ezert minuszt adtal/adott Globus, azok tartjak menozesnek a kocsmazast, akik a kornyekere se neznek, ha mar altalanositas.

"Gépnél ragadtat (akár WoW, akár bármi más) meg az fikáz, aki nem tud olyat tenni, hogy felkeltse az érdeklődését, és ezzel elszedje onnan". En eljovok innen, ha van miert. Es nem is a kocsmazas az, ami miatt hudekotelezo lenne mindig otthagyni a wowot. De annyi szep szokas es kozossegi program van még a szamitogepen kivul (pl el lehet menni focizni, gokartozni, etc.), es aki wowozik napi 8 oranal tobbet, az valoszinuleg ki is akar maradni ezekbol (lehet nem mind), es ez szerintem sulyos hiba az eletben.
De ugyanez vonatkozik a CS-re meg a CoD8-ra is. Aki meg csak azert vesz gepet, hogy fusson rajta a CoD9 is, az elgondolkodhatna, hogy elmenyre is kolthetett volna, amitol talan az adrenalinja is felmaszik neha picit.

Es igen: 10 evesen sokat wowozni még nem cink, de akkor is kell mellé vmi sport, amit sok ember kihagy mar akkoris. 20 evesen mar baj, hogy nem tudsz jobbat. Es hangsulyozom, nem az a baj, hogy neha jatszol es nem pont a wow a baj, csak a wowosokra jellemzo leginkabb a harom napig nemalszoknemeszek
#16 - Globus - 2010. május 5.
#9 köszi!

Egyébként látom, a legtöbben nem értitek a mondanivalómat. NEM BAJ HOGY KOCSMÁZIK AZ EMBER. Engem az zavar, hogy utána beküld egy postot a qdbre hogy bizonyítsa hogy mekkora arc, kocsmába jár - vagy hogy ilyen haverjai vannak, ez most mindegy.

#10 linencloth hozzászólására, miszerint cseréljük le a kocsmát wowra, felvetettél két esetet: "
kocsmazassal kemenykedsz --> legalabb van eleted.
Minden masodik szavad wow --> no life, get one
"

, utána azzal védekezel, hogy "midnen masodik szavad wow != wowot jatszol (idonkent)". Döntsd már el, mit akarsz pls! Köszi!

(megpróbáltam kivenni a pipát, de így nem engedi elküldeni :()
#17 - Globus - 2010. május 5.
Ja igen, és #15 valóban az esett le, és ha megnézed, nem adtam mínuszt.
#18 - linencloth - 2010. május 5.
#13 Jaj, jaj, mit tegyek, nem létező függőségtől nem fogok megszabadulni!

#15 "Aki meg csak azert vesz gepet, hogy fusson rajta a CoD9 is, az elgondolkodhatna, hogy elmenyre is kolthetett volna", és ez az, amiről már az előbb is írtam, de úgy néz ki, hogy nem volt hatásos. Attól, hogy neked nem okoz élményt, még elég sok ember van ellentétes véleményen. És ezen az sem változtat, ha a "gépből jövő" valós emberi hangokat a gép részének tekinti az ember.

"10 evesen sokat wowozni még nem cink". De az, méghozzá azért, mert sosem az életkor a probléma vele, legfeljebb csak a mennyiség. Én azt mondom, hogy addig szabad WoWozni, amíg jól esik.
Sok embert ismerek, aki abbahagyta. Van, aki CoDozik (ugyan úgy gépnél van), van, aki vizipipázik/dohányzik (tényleg jobb lehet neki...), és van, aki iszik (ő sem tudja, hogy milyen neki, mert nem emlékszik rá). Tényleg csodálatos dolgok, lényeg, hogy ez szerintetek már "társadalmi élet".
Ha annyira tele van ilyen fertőző dolgokkal az a sok gép, akkor eleve felmerül a kérdés, hogy miért vagytok itt? Qdb? Áldozzatok fel rá egy "kockát", aki nyomtatja, és addig is "társadalmi életet éltek", amíg a papírt olvassátok.
Túl sok képmutatóval találkoztam már ilyen téren. Említettem már a WoWot abbahagyokat, de azok legalább csak a WoWot szidták. A sok hülye p*csa is szórja a "kocka" átkokat, de nagy részük az msn előtt éli le fél életét. Aztán még van az abszolut gerinctelen kategória is, aki előtt az ember csak akkor nem kocka, ha megjavítva a gépét (1 kábel helyéredugása, és mivel a probléma megoldva, maradhat a segítőkész ember egy senki).
"a wowosokra jellemzo leginkabb a harom napig nemalszoknemeszek", legalábbis mondja sokszor a média, ahol néha azért hozzámondják csak úgy gyorsan, hogy kínai/japán/egyéb teljesen más kultúrához tartozó, és egyébként is X éve már a szülei által sem kordában tartott akárki volt az. Én meg éppen filmbuzikat ismerek, akik energiaitallal végigtoltak 2 napot csak filmnézéssel. Tehát a filmnézők gyökerek? Vagy csak mégegy eset kellene, hogy már általánosíthassak?

A quote-ból meg többek között azért jön ki az, hogy "meno kocsmazni", mert kikerült ide, méghozzá elég sok szavazattal. Az tetszik a népnek, hogy (elméletileg) történt egy véletlen egybeesés? Nem valószinű, de ha az, akkor szóljatok, és beküldök pár random számos összefüggést.
Két lehetőség van az első kérdés alapján: vagy kocsmában dolgozik a szereplő (megér egy quote-ot?), vagy rendszeresen alkoholizál ( = nem menő ).

De akár ott van Ancsi kommentje is, aminek a végén gyakorlatilag elfogadja a kocsmázás = keménység elméletet, ami utána kisebb népszerűségre is szert tesz. Kell még több magyarázat?
#19 - vsmp - 2010. május 5.
a Kamuval wow után mentünk kocsmázni, és részegen azt mondta egy csajnak, hogy épp úgy néz ki, mint a wow karaktere. akkor most a Kamu az kocka vagy alkoholista?
#20 - Ancsi - 2010. május 5.
#12, Senki nem emlitette, hogy a kocsmazas meno lenne, de ha igy veded a kis kockakat, Te is az lehetsz. :-( Meg bolcsesz, meg meleg!!!!!!!!!!!!!444negy

Bar, kedves Vegita, van akinek ugy sincs elete, hogy kocsmazik... Kicsit uszitoan pontatlanul fejezed ki magad. :-( De en ertem mit akarol mondani!

#18, Tehat azt akarod mondani, hogy szar vagyok? Amugy vicceltem :-(
En aldozat vagyok, mindent olyan komolyan vesztek...

19, bolcsesz ! :D
#21 - Melkon - 2010. május 5.
#12 "Gépnél ragadtat (akár WoW,akár bármi más) meg az fikáz, aki nem tud olyat tenni, hogy felkeltse az érdeklődését, és ezzel elszedje onnan."

+

#13 "Amúgy meg attól mert neki sikerült, neked még nem fog, sajnálom. "

Személyeskedni nem menő, bár emlékeim szerint ezt te is hangoztattad már qdb-n...

#15"a wowosokra jellemzo leginkabb a harom napig nemalszoknemeszek"

Persze, a Dragon Ballt nézőkre meg a "Tudok repülni, gyorsan meg is mutatom!" a jellemző...

Egyébként mekkora szánalom már erről vitázni? Emlékeim szerint eddig mindenki leszólta a "bebasztam menő vagyok" kvótokat, most hirtelen az lett a menő? Ha ennyire kocsmázás párti itt mindenki szervezzetek qdb kocsmatúrát...

No de a mai ultimate életbölcsességem: Mi lenne ha senki nem próbálná leszólni azokat a (számára) noname embereket akiket természetesen nem ismer?
Vonatkozik ez mindkét táborra.
#22 - Vegita - 2010. május 5.
#21 en rajtavagyok, mikor iszunk? leszarom, hogy álmenő kocsmatolteleknek tartanak :D
#23 - linencloth - 2010. május 5.
#20 Hajaj, kocsmárosné kiosztott, méghozzá 3 olyan jellemzéssel, amik közül egy sem talált. :/ Bánatomban italhoz nyú... na nem, nem hagyom, hogy menőként nézzetek fel rám!

#19 Az itteniek szerint paradoxon, szerintem meg végre egy ember, aki példázza a sokak által lehetetlennek tartott egyensúlyt, ami szerint nem is sportként űzi a kocsmázást, de nem is napi 48 órát WoWozik.

#21 +
#24 - Vegita - 2010. május 5.
#19 fake! Kamu nem letezik, mar a neveben is benne van. Aki iszik, az még nem alkoholista amugy, de aki csajnak WoW karakterrol beszel, annak a kocka megtisztelo jelzes, en inkabb a balféket hazsnalnam (úúú, ezt ugy mondom, mintha eletemben nem beszeltem volna csajnak linuxrol)
#25 - Melkon - 2010. május 5.
#24 No és mi késztetett erre az eretnekségre? (úgy látom a qdb kocsmázás nem mozgatta meg az emberek fantáziáját =( )
#26 - xezs - 2010. május 6.
Szerintem itt Vegita azt próbálja elmagyarázni, hogy a WOW időigényes játék (level faszomtuggyahány, ilyen kard, olyan kard, ez mind idő), ahhoz hogy ott valaki legyél, rengeteget kell egyhelyben ülnöd. Egy FPS játékban lemegy egy kör, legyen max fél óra de inkább 10 perc, és eldöntöd hogy jön-e a következő.

Sokat ülni a gép előtt pedig tényleg antiszociális tevékenység, de ez legyen már azok baja, akik ezt teszik.
#27 - Melkon - 2010. május 6.
#26
Senki nem kötelez rá hogy napi 6+ órát tápolj a karidért. Amit mondasz elég nagy fail, ugyanúgy ott lehet hagyni fél óra után az MMO-kat is mint az FPS-eket, de ha nincs jobb dolgod(/ehhez van kedved) akkor játszhatsz vele több órát... Ismerek én olyan embert akinek az ideje fele elment UT2004-re anno... az mivel jobb mint az MMO-k?
Én is játszom MMO-val, ha olyanom van hetente felnézek 2 órára (mostanság inkább havonta :( ), mégsem érzem úgy hogy olyan nagyon lemaradtam volna azoktól akik egész nap ott ülnek...
#28 - Vegita - 2010. május 6.
#27 valoban nem maradtal le toluk, de ok biztos leneznek, amiert még nincs 5 db lvl 80+ karaktered, meg egy rakas bankos lvl mégigyistobbmintatied karid, te meg magyarazhatod nekik, hogy marpedig te itt akkor is ilyen keveset toltesz, es ezert te vagy a retardalt, mert ilyen szar karaktered van, nem fogja oket erdekelni, hogy neked van szocialis eleted is helyette.

Es UT2004-ezok kozt nem lattam még olyat, aki nem tudott kijutni szilveszterkor otthonrol, Wowosok kozul mar tobb olyan sztorit hallottam, hogy "gyere bulizni" "hagyjal mar, lenyomjuk ezt a kuldetest ma midnekeppen, nem megyek sehova" Szilveszterkor, vagy akar mikor a kedvenc zenekara lepett fel.

De hozzateszem: nem midnen wowossal van baj, es elismerem, hogy jo jatek, attol fuggetlenul, hogy nincs az az Isten, hogy hozzanyuljak.

#26 +
#29 - Melkon - 2010. május 6.
"de ok biztos leneznek, amiert még nincs 5 db lvl 80+ karaktered"

Kb 100-ból van 2 ilyen, persze mindenki azt a kettőt emeli ki...
Egyébként tudom hogy részletkérdés de nem wowozom :P
#30 - Vegita - 2010. május 6.
#29 akkor meg mit veded oket? ;) :P
#31 - Melkon - 2010. május 6.
Tudtommal nem csak wowról van szó hanem úgy általában az MMOkról. De szerintem függetlenül attól hogy melyik játékról van szó nem normális aki következtetést von le számára ismeretlen emberekről.
Ok, ismertek ilyen embereket, de gyanítom olyat is ismertek aki ugyan wowozik de még szerintetek is nagyjából normális :D
#32 - tetra - 2010. május 6.
A zug-wowosok :DD
#33 - funi - 2010. május 6.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen vihar lesz egy ilyen rövid beszélgetésből:)Beleolvastam a hozzászólásokba és nem igazán értem, miért fakadt egyáltalán ki. Az egész nem menőségről szól, hanem egybeesésről. És a reakcióim: 1. Kocsmában nem csak berúgni lehet, hanem beszélgetni, sőt új arcot ismertem meg. 2. Volt már jó kocsmában az, aki ellene van? Szomszédék eltalálták a hangot, nem csak úgy bemegyünk söré', hanem lenézünk Laciékhoz -> haverok, olcsók, jók. 3. Vannak WoW-os barátaim és érdekes mód sosem vitáztunk még azon, hogy WoW-ozik vagy kocsmába megyünk, mert ez felénk nem okoz gondot. 4. A kollégista élet már csak ilyen...:)
#34 - Vegita - 2010. május 6.
#33 ezt mondom, hogy semmi minuszolnivalo "raj vagyok kocsmabajarok" nem volt benne. Aztan egybol jottek, hogy bezzeg ha wow lenne kocsma helyett, nem hagyhattam ki
#35 - xezs - 2010. május 7.
#34 mindenki buzi, ez a lenyeg
#36 - vipet - 2010. május 8.
#2 mar reg osszeomlott
#37 - asdfarkangel - 2010. május 29.
Nem értem mi ez a vitatkozás itt. Aki WoWozni akar WoWozzon aki meg kocsmázni az kocsmázzon. a quoteba nem volt sztem arcoskodás szal komolyan nem értem mi bajotok van...