2010. május 8.
#16925 + (111/61,17%) [X]

Fasy: már olyan sokat tudunk a kurva vonatokról.  ráadásul nap mint nap vonattal járok, mindig látom a baszott geo lekötéseket. és a kurva 1435mm-es nyomtávot.  meg amíg nem jön a vonat  addig nézegetem a rendelkező állomáson(!) a sínt, a lekötést, a talpfákat, amik 60 cm-re vannak lerakva. látom a  töltést, a körömpontokat vagy éppen lábpontokat nézem a vezetéket amiről tudom h 25 kV és 1 fázisú váltakozó, és látom hogy motorkocsi húzza vagy mozdony. ha mozdony akkor tudom h az a régi kgst-s, ami vmax=120km/h, még a vonóerő karakterisztikát is tudom..  
Fasy: az autókról mit tanultunk?? semmit...
Fasy: legalább a menetrendkészítés fázisait is tudom..
Fasy: DE MINDEZ NEM ÉRDEKEL BASZKI!!!

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - mumpic - 2010. május 8.
prológus érdekelne itt :))
#2 - 3ndRush - 2010. május 8.
Ez eléggé insider poén közleken sztem... (ha tévednék és nincs köze a j4. emelethez, akkor elnézést..) Amúgy én is oda járok és tök igaza van....
#3 - lyloo - 2010. május 10.
építőn is megtanultunk ilyeneket... egyszer mondta a tanár, hogy ha a normál ember úgy mondja, hogy döcög a vonat, akkor mi tudjuk, hogy sinus-futása van, vagy illetsztési hiba... azóta is ezt figyelem és szörnyű. de a rohadt kitérők és leerősítések is idegesítenek, valóban.
#4 - rulez - 2010. május 11.
igen, a szinuszfutás sajnos kimaradt belőle, pedig ahogy mondod, az tényleg szörnyű...
#5 - AdanI_ - 2010. május 14.
Vasutastól hallottam olyat, mikor mondtam neki ,h nem megy ez még sehova hiszen látod piros, h az ott nem piros hanem vörös meg, h a vasúti pályán nincsen kanyar az csak a közúton van a vasúton csak ív van.