2010. július 12.
#17764 + (382/78,25%) [X]

Szanda: ááááá
Szanda: ég a serpenyőbe az olaj, mit csináljak???
Ghaba: na olsd el vízzel
...
Szanda: áááááá, égeeeeeeeeeek
Ghaba: oupsz -a +e :D

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - linencloth - 2010. július 13.
Hihetetlenül logikus, hogy Szanda hatalmas lángokban a géphez rohant csak azért, hogy közölje a fent látható tényt Ghaba-val. Ez alapján máris több értelmet látok a képben: http://cdn.mashable.com/wp-content/uploads/2009/06/incaseoffire.gif
#2 - bigmac - 2010. július 13.
Haha.

http://xkcd.com/723/
#3 - Dio - 2010. július 13.
Én azt elhiszem, hogy valami, ami sokaknak nem vicces, lehet az másoknak. Azt is elfogadom, hogy ami a szavazatok alapján senkinek nem vicces, az adminok mégis beteszik, mert nekik az. De azt, hogy valamit, ami messziről is oltári nagy kamu (nem csodálnám, ha csak a küldés mezőben született volna meg), miért tesznek be, nagyon nem tudom megérteni.
#4 - Gatzen - 2010. július 13.
Jaj, jányom Szanda, ne légy ilyen ostoba!
#5 - xezs - 2010. július 13.
Serpenyőbe ég, még véletlenül sem serpenyőbeN, ugye...
#6 - Bartuc - 2010. július 13.
Vicces, ahogy valakik komolyan vesznek valamit, amit valaki nyilvánvalóan nem komolyan mondott, hogy azon háborogjanak, hogy ilyen nyilvánvalóan nincs.
#7 - Bartuc - 2010. július 13.
Vicces, ahogy valakik komolyan vesznek valamit, amit valaki nyilvánvalóan nem komolyan mondott, hogy azon háborogjanak, hogy ilyen nyilvánvalóan nincs.
#8 - Dio - 2010. július 13.
#5 Hát beleég a serpenyőbe. Lehet, csak az volt a baja, hogy hogyan fogja belőle kimosni. :D Ne "olsd" már ezért... :P

#7 De ha meg a csaj csak úgy írta, és ez mindenkinek nyilvánvaló, akkor mitől is vicces? Akkor nem ugyanolyan kitalált poén? De.
#9 - Bartuc - 2010. július 13.
Akkor most elmagyarázom amit mindenki ért, kivéve a szerényebb képességekkel rendelkezőket. Itt most Dio-ra céloztam. Alapvetően két lehetőség forog fenn. Amikor a csaj azt mondta "áááááá, égeeeeeeeeeek", azt nem szó szerint értette, hanem félig-meddig megszemélyesítvén a konyháját, azt próbálta ezzel kifejezni, hogy a konyhája ég, valószínűleg annak is csak egy része. Tehát ismétlem, nyilvánvalóan nem ő maga égett, mint erre valamelyik kommentedben magadtól is rájöttél. Az nagyon ügyes volt egyébként. Ebben az esetben a qoute kétségkívül tartalmaz némi humort, hiszen ha valaki olajat olt vízzel (mert nem tudja ennek a következményeit, ráadásul valaki félretájékoztatta), és felgyullad a konyhája, az mindenképpen egy vicces helyzet. A másik eset az, hogy a csaj valójában nem gyújtotta fel a konyháját, sem annak egy részét. Egyszerűen észrevette a srác elírását, amit alkalmasint véletlen követett el, ám ezzel pont az ellenkezőjét tanácsolta, mint amit eredetileg akart, ami megint csak egy nagyszerű humorforrás. És a csaj rá is játszott erre, nagyon helyesen. Ezt a labdát én is lecsaptam volna. Bármelyik eset is fordult elő, a quote-nak mindenképpen helye van itt, a siránkozásodnak pedig nincsen. Egy poént nem az tesz poénná, hogy valóságalapja van, hanem hogy vicces, váratlan, meglepő. Sok poén van, amit csak úgy kitalálnak, sőt, a legtöbb poén ilyen. Azért magyarázom el, mert te mint nő, nem értesz a humorhoz, és nem akarom, hogy hülyén érezd magad, amiért csak neked nem világos ez az egész. Elnézést, amiért kicsit tetrásan okoskodósra sikerült, de mentségemre szóljon, hogy ez nem komplett hülyeség.
#10 - Dio - 2010. július 13.
Lehetnél kevésbbé arrogáns is. Megköszönném.
Amúgy meg nagyon kedves szavak jutnak eszembe, de nekem nem szokásom az üres szidkozódás.

(amúgy, ha a konyha egy része ég, azt is nyilván rögtön le kell írni...)
#11 - Dio - 2010. július 13.
avagy szitkozódás
#12 - Dio - 2010. július 13.
És ne reménykedj, nem lett tetrás. Egyrészt, neki sokkal jobb érvei szoktak lenni, másrészt ésszel aláz, nem indulatból.
Attól, hogy egy utolsó parasztként viselkedsz (mivel ilyeneket írni úgy, hogy semmivel nem sértettelek meg, parasztság), még nem leszel okos.
Gyakorold még.
#13 - Melkon - 2010. július 13.
Ejha, jobban véded tetrát mint magad. :o
#14 - Dio - 2010. július 13.
Tetrát védeni? Nem kellett. :D Szerintem jobban fájhat neki ez a kis igazság, mint ha elmondom, miket gondolok róla. :)
Hogy értettem a quote "poénját", teljesen egyértelmű. A bajom az volt, hogy szerintem ez csak valóságalappal lehetne vicces, ami pedig nincs neki.
Az, hogy ő nem értette, mit mondok, sajnálatos lehet ugyan, de engem legkevésbbé sem érdekel. Ezért úgy érzem, kár lesüllyednem a szintjére azzal, hogy "védem magam". :)
#15 - Bartuc - 2010. július 14.
Nem szokásod az üres szidkozódás (avagy szitkozódás). Helyes. Mivel okod sincs rá. Szitkozódás valóban nem volt benne, viszont annál üresebb volt.

Gratulálok, most részben rám cáfoltál, hiszen bebizonyítottad, hogy igenis van humorod ("Egyrészt, neki sokkal jobb érvei szoktak lenni, másrészt ésszel aláz, nem indulatból.").

A hosszú kommentem erre volt válasz:
"De ha meg a csaj csak úgy írta, és ez mindenkinek nyilvánvaló, akkor mitől is vicces? Akkor nem ugyanolyan kitalált poén? De."
Azt írtam le benne, hogy a kitalált poénok is lehetnek viccesek.

Nem indulatból válaszoltam, főleg nem utolsó paraszt módjára. Csak úgy, hogy kicsit hülyén érezd magad.

És valóban jól ismersz. Ha fent említett idézet igaz lenne, tényleg jobban fájna, mint bármilyen durva szó. Meg ha nagyanyámnak kereke lenne...
#16 - Dio - 2010. július 14.
Szerinted hülyén éreztem magam? Aludj rá egyet. Remélem reggel már te se akarsz itt pattogni.
És ezúttal sem neked sikerült kultúráltnak maradnod, szóval megint csak nyertem valamit.
#17 - xezs - 2010. július 14.
#9
"Sok poén van, amit csak úgy kitalálnak, sőt, a legtöbb poén ilyen"

Akkor igazából Freakazoid se olyan csúnya, mint hittem?
#18 - ecch - 2010. július 14.
#9 Asszony nem nyeli? Vagy mi bajod? :D
#19 - linencloth - 2010. július 14.
#9
Ilyen elvont elmével ajánlom a költői pályafutást, pont tökéletes is lenne neked, mert mint ahogy az átlag költői:
1. Nem vagy hajlandó a jelen emberének gondolkodásmódját használni
2. Témától függetlenül leírod, ami éppen eszedbe jut (nagyon szép érvek, csak éppen ez se nem vicc.hu, de főleg nem irodalomóra)
3. Lenézed a "normál" gondolkodásmódúakat

Ha szerinted ennyire egyértelműek ezek a dolgok, akkor ajánlom a következőt: várd meg, amíg pl. a szomszéd Julis néniék kiülnek bográcsozni/tábor tüzezni/stb. , majd hívd fel a tűzoltókat azzal az indokkal, hogy ég a Julis néni. Kérlek ez után mindenképp tudasd velünk, hogy hány ezer forintodba kerül megtudni, hogy a tűzoltók sem kérnek az ilyen fajta hülyeségből.

#17
Neeeee, most mi lesz a Frekazoid oltárommal, ahol már csak a keretekbe kellett volna behelyezni a képeket abban a pillanatban, ahogy megjelenik a neten akár egy is róla? :(
#20 - tetra - 2010. július 14.
#9 Én mondjuk nevettem, tetszik ez az írás, pont eléggé szexista és alázó hogy humornak elmenjen. Csak tudnám én hogy jöttem a képbe, és miért kéne engem védeni, főleg az interneteken :D
#21 - linencloth - 2010. július 14.
#20
Az internet veszélyes!
http://www.flickr.com/photos/buro9/298997880/
#22 - opreszk - 2010. július 14.
hihetetlenek vagytok basszameg...
#23 - xezs - 2010. július 14.
#18 Á, az nem akkora probléma hogy hisztizni kelljen érte.
#24 - Bartuc - 2010. július 14.
#19

Inkább neked ajánlom a költői pályafutást. Nem vagy képes logikusan gondolkodni, csak nem veszed észre magadon.

1 "Nem vagy hajlandó a jelen emberének gondolkodásmódját használni"

Pont az a célom, hogy a jelen emberének gondolkodásmódját mutassam be. Csak ezt olyan részletesen teszem, amennyire a jelen emberének a tudatában meg sem jelenik ez a dolog, hiszen annyira egyértelmű, hogy nem kell rajta gondolkodni. Csak tudja, hogy így van, és kész. Ezzel a "szájba rágással" a célom kettős: egyrészről, hogy ne lehessen belekötni, hiszen minden világosan le van írva, más részről pedig, hogy megmutassam, mennyire egyértelmű dolgokon képesek (talán direkt) fennakadni emberek.

2 "Témától függetlenül leírod, ami éppen eszedbe jut"

Ezt nem is értem mire írtad. Teljesen abszurd. Ráadásul pont te. Esküszöm, olvasom a kommentedet és (az eddig és ezután kifejtett okok miatt) egyszerűen nem látok benne semmilyen gondolatmenetet. Pont ahogy leírtad. Leülsz, elkezded írni, aztán leírod, ami éppen az eszedbe jut. Míg az én kommentemnek van kezdő és végpontja, amit logikusan összeköt egy szál, amin végig lehet sétálni. És nem csak ennek, hanem az összesnek. Ha te ezt nem látod (annak ellenére, hogy néha még el is túlzom ezt a dolgot, pont az ilyenek miatt mint te, de még ez sem elég ezek szerint) az téged minősít.

"nagyon szép érvek"

Akkor talán mégis van jogosultsága annak, amit írtam.

"csak éppen ez se nem vicc.hu"

De, ez pont az. Vagy eddig mit gondoltál, miről szól az oldal?

"de főleg nem irodalomóra"

Az egész élet az, hiszen pont azért jártunk irodalomórára, hogy meg tudjuk fogalmazni, esetleg nem paréj módjára, amit mondani akarunk. És különben sem szálltam el nagyon, én sem szeretek mesterkélt szövegketet írni. Egy-két választékosabb kifejezéstől még nem kell földhöz basznod magadat.

3 "Lenézed a "normál" gondolkodásmódúakat"

Ez teljesen ugyanaz, mint az első. De nyilván ha három érved (?) van valami ellen, az hatásosabb mint kettő.

Továbbá. Itt is, és egy másik quote-ban is eljátszod ugyanazt. Valaki mondd egy példát, aminek tegyük fel van 4 releváns tulajdonsága (sarokpontja, ha úgy tetszik), amiből te kiemelsz egyet, az alapján felállítasz egy nyilvánvalóan helytelen analógiát, és úgy érzed, ezzel megcáfoltad az eredeti példát is. Mire gondolok?

Valaki azt írta, hogy ellopni a korsót nem gáz, mert:
-ingyen kapják
-nem képvisel nagy értéket
-sok van belőle
-könnyen pótolható, és pótolandó is

Ezt te megcáfoltad azzal, hogy ilyen erővel te ellopod az ő ajándékba kapott plazma tévéjét, mert:
-ingyen kapja
Igen? És a többi három tulajdonsággal mi van? Huncut módon azt gondoltad, hogy majd senki nem veszi észre a turpisságot? Hogy ezzel neked lesz igazad? Ajánlom figyelmedbe a következő szócikket, különösen az ötös pontot --> http://hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b%C3%A9rvel%C3%A9s

Az itteni, bográcsozós-tűzoltós példád is hasonlóan röhejes. A két eset között talán csak egy közös pont van, a tűz. De szerinted ez már elég.

Most megint olvasd el a kettes pontnál írtakat, és meglátod, hogy kettőnk közül te gondolkozol egy bölcsész fejével, nem pedig én.
#25 - tetra - 2010. július 14.
"Míg az én kommentemnek van kezdő és végpontja, amit logikusan összeköt egy szál, amin végig lehet sétálni."

Bevezetés, tárgyalás, befejezés. gj és még költői is.
#26 - linencloth - 2010. július 14.
#24
Legalább átolvastad az általad linkelt oldal tartalmát? Ha igen, akkor nézd meg az érved újra a 3. pontomra, és keress párhuzamot. Bár lehet, hogy rögtön rossz feladatot adok, mert látom nem nagyon megy a párhuzamok felállítása, mivel nálam csak egy tüzet találtál, tehát lehet, hogy inkább nyomozónak kellene menned, mert lassan azt is megmondod, hogy milyen márkájú olaj ég megszemélyesítve.
Az írásodban meg olyan hatalmas összefüggés van egész végig, hogy más quote-ok kommentjéből is összerángatsz minden hülyeséget, de ha ez minden vágyad, akkor nézzük csak meg.
#5 - gombost hozzászólása lett kiragadva, ez alapján:
"-ingyen kapják" -> írta, említettem is
"-nem képvisel nagy értéket" -> hol is írta? A hiba valahol nálad lesz.
"-sok van belőle" -> ha annyira érdekes neked a TV-s párhuzam, akkor szólj, hogy hol fogsz kapni nagy mennyiségű TV-t ingyen, és már indulok is. Változtatott a tényeken? Nem.
"-könnyen pótolható, és pótolandó is" -> Húha, ez sem jelenik meg nálam, de biztosan írta. Ha meg esetleg te logikával akartad ezt kihozni, akkor ajánlom a katonaság kipróbálását, ahol nagyon sok lőszer van, de nem garantálom, hogy marad az álláspontod, ha egy lövedék is indokolatlanul eltünik.
Ha meg már így szóba jött az a TV, az is érdekelne, hogy ki metaforázott meg valamilyen megszemélyesített allegóriát, amiből kijön, hogy plazmára gondoltam? De ha már itt tartunk, akkor írd már meg, hogy milyen anyagot fogyasztasz, pár ismerősnek melóba kellene egy kis plusz kreativitás, jó lenne nekik ez a cucc, ami így feldobja a képzelőerőt (főleg ha még a fizetéshez is odaképzelnek pár Deák bá't).
#27 - Bartuc - 2010. július 14.
Bocsáss meg, de erre nem fogok neked válaszolni. Remélem, ha te nem is, legalább egy valaki érti, hogy miért. Ehhez már tényleg nincsen erőm, hogy ennél jobban is megmagyarázzak valamit, amit aztán még így sem fog fel a címzett. Te tényleg csak szavakat látsz, köztük az összefüggéseket nem.
#28 - xezs - 2010. július 14.
A qdb-s kommentek ékes bizonyítékok arra nézve, hogy kibaszott meleg van kishazánkban.
#29 - VagasiMatyi - 2010. július 15.
Ez a kis rant illik ide is: http://bash.org/?60469

Bár az elírás kétségkívül feldobja a sablont.
#30 - opreszk - 2010. július 15.
hihetetlen, hogy milyen faszságokon képesek vagytok egymás fülét rágni, meg doktori disszertáció méretű (mellesleg felesleges) kommenteket írni.
#31 - csorfab - 2010. július 16.
Bartuc, az első kommented után a többit nem olvastam végig, mivel az alapján nem találtam érdemesnek, de azért objektív harmadik félként leírnám, hogy egy okoskodó fasz vagy, aki sok okos kommentet olvasott az interneten (hup?), felvette ezeknek a stílusát, és most próbálgatja a megszerzett tudást. Ettől még buta maradsz, sajnos, ami azon is látszik, hogy a kommentjeidben buta dolgokat, mindössze az előadásmód volt intelligensnek tűnő. Ezen túlmenően a kommented nyomán létrejövő konfliktus kezelésére is jól bevált sablonokat használtál, de még azokat is rosszul.

Javaslom, hogy valami színvonaltalanabb oldalon trollkodj (mondjuk kezdésnek index fórum), ott talán be is szopják, és istenként fognak tisztelni.
#32 - xezs - 2010. július 16.
#31 qdb-nél színvonaltalanabb oldal? Nebasszmán, hol? :)
#33 - Vegita - 2010. július 17.
ne flame-eljetek, inkabb mosolyogjatok a regi nagy kedvencemen, ami eszembejutott a quote-rol: http://bash.org/?913498
#34 - Vegita - 2010. július 17.
#32 ubuntu.hu? :D vagy a napiszar.com se semmi az elso 10 kommentet kb at is lehet ugrani mert "első" "elsőőőőő" "ááá mégseeeem" "negyedik" "ötödik is" kategoriajuak.

#31 Ami hupot illeti, tobbszor utananeztem fuggetlenebb temaknak, amiknel nekem midnegy volt, kinek van igaza, es altalaban aki nagyobb pofaval hurrogta le a masikat, szinte kivetel nelkul az mondott hulyeseget mas forrasok szerint, es amit lehurrogott, abban tobbnyire volt igazsag. Ettol fuggetlenul a hup alapjaraton egy szinvonalas oldal
#35 - VagasiMatyi - 2010. július 17.
A tube kommenteket nem sok minden toppolja!
#36 - Vegita - 2010. július 17.
#35 youtube szinvonalan egy paraszthajszallal javit a le/felszavazhato komment, es azert csak nincs (annyi) elsozes, mint napiszaron. Youtube kommenteken rohogtem mar kifejezetten jot. Mondjuk abban igazad van, hogy ha ott flame van az nagyon szanalmas szokott lenni a legretardaltabb trollpalantakkal, de ritkabban van flame ott
#37 - wulfy - 2010. július 18.
Annyira bírom, h. egymás stílusát és a posztot elemzitek, de az fel se merül senkiben, h. ha vizet öntesz az égő olajra, akkor azt a laza 8 méteres tűzoszlopot hogy éled túl annyira, h. utána még tudj gépelni...
#38 - xezs - 2010. július 18.
8 méter? Azigen...
#39 - Dio - 2010. július 20.
#37 Szerintem mindenkiben felmerült. Nem véletlenül nem gondoljuk, hogy úgy történt, ahogy le van írva.

És te belegondoltál, hogy egy átlagosan 3 m belmagasságú helyiségben hogy fér el egy 8 m-es tűzoszlop? :)
#40 - VagasiMatyi - 2010. július 20.
#36
Na ez pont nem volt eszemben, pedig hasznos újítás!
Az agyatlan flame-előkre gondoltam én is.
#41 - tetra - 2010. július 21.
#39 8 méter SZÉLES.
#42 - Dio - 2010. július 22.
Ahaaa, úgy más. Az már elfér egy konyhában, ugye. :P
#43 - tetra - 2010. július 22.
Ha kanyarodik akkor igen :D
#44 - Dio - 2010. július 22.
Teljesen jó. Az a baj, hogy ezt már egyre inkább ki szeretném próbálni. :D