2010. július 24.
#17882 + (392/81,01%) [X]

<da'weed> te vegul hova tuntel tegnap?
<da'weed> meg kivel?
<ubee> a lanyokkal tuntem vegul el
<da'weed> gondoltam
<da'weed> meglett vmelyik?
<ubee> jaja, mindketto vegul
<da'weed> varja most, melyik ketto?
<ubee> Kata & Aniko
<da'weed> ne bassz mar, hogy egyszerre dugtad a kettot
<ubee> nem egyszerre
<ubee> Elobb Kata, majd utana hivtam Anikot, mert o addig mashol volt
<da'weed> de te fasz
<da'weed> "Kata & Aniko" azt jelenti, hogy egyszerre volt meg mindketto
<da'weed> legkozelebb magyarul mar legyszives :D
<ubee> ??
<da'weed> Ha egymas utan voltak meg, akkor Kata && Aniko nem Kata & Aniko
<da'weed> legalabb mar ertem, hogy miert buktal meg bash programozasbol
<ubee> en meg legalabb mar ertem, miert nincs meg mindig csajod

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - tetra - 2010. július 24.
Ezen nem nevettem, de mekkora igaza van ubinak. A poént jól is elő lehetett volna adni, de az ilyen "jajjdekockavagyok" típusú gyökerek mindig addig erőltetik, amíg már nem lesz vicces, hogy utána érezhessék, hogy ők mennyire különlegesek. Gyűlölöm a fajtát.
#2 - bigmac - 2010. július 24.
Másrészről viszont ha a jajdekockák megtanulnak rendesen programozni, a többiek meg alkesz kúrógépek maradnak, akkor hosszú távon a gyökérstratégia kifizetődőbb lehet.
#3 - cortex - 2010. július 24.
Elég ritkán szoktam azt érezni, hogy a quote megrendezett... de ez most egyike azoknak... :D
#4 - Dio - 2010. július 24.
#2 Hát szerintem aki így előadja magát, az pont nem az a fajta, aki meg is tanulja rendesen. Megjegyzett egy részletet, és arra vág fel.
#5 - linencloth - 2010. július 24.
"<ubee> Kata & Aniko" sor tényleg megrendezettnek tűnik elsőre, de mivel nincs ékezet, és a quote vége tartalmilag még meg is erősít, ezért nyugodtan leírom, hogy itt bizony egyetemistákról van szó, ami azt jelenti, hogy simán megtörténhetett az eset.

#1
Nincs olyan (szak)szó/kifejezés, amiről a tanult anyag/munkád jut eszedbe? Gyanítom, hogy van ilyen, de az már más kérdés, hogy amikor szóba kerül, akkor mindenáron kikerülöd, hogy kiderüljön, hogy mit tudsz róla, mert esetleg szégyennek tartod. Nagyon egyszerű példa, ezt biztosan tudod:
http://www.wtf.org/ : szóba jönne a dolog, amiről neked eszedbe jut egy angol rövidítés. Elhallgatnád a dolgot, mert szégyennek tartod, hogy tudsz ilyet, vagy elmondanád a beszélgetőpartnernek, mert azon kívül, hogy vicces, még bővülhet a tudása is?

Továbbá miért van igaza ubee-nak? Amennyire értetlennek tűnik a quote-ban, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nem is esett le neki, hogy egyáltalán miről van szó, viszont a jelek szerint vagy hallotta a "bash" kifejezést pornónézés közben, vagy a "programozas" váltotta ki belőle a parasztságot, mivel esetleg már eltanulta másoktól a hozzá való kulcsszavakkal együtt, amire "menő" beszólni.

#2
Elméletileg igen, gyakorlatilag 2 probléma lehet ezzel:
Sokan szeretik lenézni az informatikusokat. A quote utolsó sora tökéletes példa erre, amit ráadásul egy "menjél fiam tanulni, tehetnél már hasznosat az életben" jellegű láblógató akárki írt.
A másik gond az, hogy (Magyarországon maradva) da'weed-nek kisebb az esélye arra, hogy valami értelmes munkát kapjon, mint ubee-nak arra, hogy vagy milliomos apuka kislányát összeszedje, vagy jobb munkához jusson "emlékszel, amikor egyetemen együtt hánytunk a buliban?" c. dumával.

#4
Nem feltétlenül. "&" karaktert nem igazán láttam még hétköznapi használatban, inkább az angolok használják, de ott sem tonnaszámra potyog. Ennek következtében pl. nekem is a programozás jut eszembe róla, mivel naponta többször is használom, és máshol nem fordul elő.
#6 - mzzr - 2010. július 24.
#5 jó hosszú lett
#7 - Dio - 2010. július 24.
#5 Nem erre a konkrét esetre gondoltam, hanem a tetra által említett, bigmac által bevédett "jajjdekockavagyok" típusról általában.
Hát azért én elég sokszor látom ezt a jelet, holott közöm nincs a programozáshoz. Még évfolyamtársaim jegy zeteiben is (mondjuk 2 betűt rövidíteni, hááát...), pedig nekik sem hiszem, hogy van.
#8 - Dio - 2010. július 24.
Amúg miért teszünk úgy, mintha az, aki nem informatikus, nem csinálna semmit, csak folyton inna? :o
#9 - selFish - 2010. július 24.
#8 mert nagyrészt (mondom nagyrészt) így van. :D csak hát informatikusoknál is.
#10 - linencloth - 2010. július 24.
#6
És még tartalma is van! Még ilyet!

#7
Pont erről van szó. Gondolom egyetemről van szó, de legalábbis valami hozzá nagyon közeli dologról évfolyamtárs terén, ilyen esetben bármi megtörténhet. Én egy egyetemistát visszahoztam már a "való életben", mert az ékezetek hiánya, és a borzalmas rövidítések elviselhetetlenek voltak. Rövidítésnél vagy pl. 5 betűből csinált 4et, ami pont elég volt már az olvasás megzavarására, vagy egy hosszabb kifejezésekre írt olyan rövidítéseket, amik csak egyetemen léteznek, még a Google sem segített rajtam.

#8
Ez talán abból az előítéletből fakad a dolog, hogy az informatikusok nem isznak, és nem buliznak.
Nem is kell túl messze menni a témában, elég qdb-re gondolni, és a sok agyonpluszolt quote-ra, ami sokszor alkoholista fiatalokról szól, akiket kommentekben még támogatnak is.
Ha ezt a kettőt összerakod, akkor egy ilyen előítéletek alapján élő embercsoport nem informatikus tagjai elmennek hullarészegre inni magukat, közben az informatikusok leégnek a monitor fényétől. Nem jók az előítéletek? Pedig sok embernek bejön a szűk látókör, és ez még kapcsolódik is a quote-hoz.
#11 - trau - 2010. július 24.
en dio #4-nek adok igazat, ez tuti valami verpisti :> egyebkent siman -
#12 - tetra - 2010. július 25.
Van amikor eszembe jutnak dolgok, de ha a másik nyílvánvalóan nem értékelné a dolgot, akkor nem erőltetem ki, és ha mégis, utána nem baszom le amiért szerette volna elkerülni. Akármennyire szeretnéd beleerőltetni, hogy én szégyellnék bármit is, ez nem így van. A többiek sem traktálnak engem a hülyeségeikkel, én is megpróbálom visszafogni magam. Gondolkodj már el, hogy te mit írtál le, és a kvótban mi szerepel, mert köze nincs egymáshoz a kettőnek.
#13 - mzzr - 2010. július 28.
elzárták a kvótcsapot?
#14 - ecch - 2010. július 28.
linencloth lett az új gondolkodónk.
___________________________

biztos nyaralnak a beküldők.
#15 - crome - 2010. augusztus 4.
kulonben is Kata; Aniko
mivel valoszinuleg aniko meglett volna akkor is, ha kata nem jon ossze.