2011. május 13.
#20435 + (175/65,82%) [X]

Jeno:
Emlékeztek még? Amikor a 'gyere chatre' helyett 'gyerünk ki az utcára' volt, amikor voltak IGAZI barátságok, és nem hülye Facebook barátságok, amikor nem minden a lájkokból állt, amikor egy ölelés többet jelentett a kép kommentektől, amikor az utcán játszottunk, és nem a számítógép előtt kockultunk?! Hááát... igen... Azok voltak a szép idők. Másold ezt be állapotodnak, ha visszaszeretnéd kapni azokat az időket. :)
Ferenc:
Emlékszel még? Amikor egy kiránduláskor böngészhetted a kibaszott térképet, amikor minden bürokratikus faszság miatt állhattál sorba, amikor tekerhetted vissza a filmet mielőtt visszavitted a tk-ba, amikor egy buszozás, vagy vonatozás során csak olvasni és bámulni kifele a fejedből tudtál, amikor elfelejtettél egy születésnapot és semmi sem emlékeztetett rá? Háát... igen. A modern technológia könnyebbé teszi az életünk, és így marad időnk szórakozni, és élvezni azt ami szép, és jó. Másold ezt be te is állapotodnak, ha szánalmasnak tartod, hogy az emberek folyamatosan olyan dolgok után siránkoznak amik már elmúltak, és lehetetlen megvalósítani őket. :)

Megjegyzés: facebookrol
megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - xezs - 2011. május 14.
Azon túl, hogy ez nem kvót, fölösleges ilyenekért siránkozni. Mindenki meg tudja emelni a picsáját és kimenni a haverokhoz.

A videókazettát gyűlöltem, csakúgy, mint a magnókazettát :)

A vonatozás meg mindenhogy kibaszott unalmas, akár könyv vagy laptop van az embernél. Én az utóbbi időben már inkább iszok a vonaton, az legalább leköt. 3-4 sör és már szállhatok is le.
#2 - Bartuc - 2011. május 14.
Nem tudom, csak én érzem az iróniát az elsőnél? Másold be állapotodnak, hogy ha eleged van a facebookból...
#3 - cortex - 2011. május 14.
#2 :D ja elegem van, like-olom
#4 - Vegita - 2011. május 14.
#1 mi mar a C64-nel is inkabb floppyztunk. Mellesleg a videotekas kazettak lassabban tekeredtek (asszem SP/LP miatt), meg most neztem 10 eves videokazettat... azt a minoseget hihetetlen, hogy mi elvezni tudtuk, es senki nem uvoltozott hogy spoiler, ha nem tekertuk elegge az elejere :D
#5 - xezs - 2011. május 14.
#4 Én most nem feltétlenül számítógépes kontextusban értettem a kazettát, hanem inkább zeneileg.

Utáltam hogy minden másolással romlott a minőség, utáltam hogy az a vaspor vagy micsoda kopott a szalagról, utáltam hogy húzza a szalagot a lejátszó, utáltam hogy néha összegyűrte, utáltam tekergetni, áhh, nem is folytatom. Kb. annyira örömteli hogy már nem használjuk, mint a floppy. Azokat már 20 éve ki kellett volna hajítani a francba, ehelyett nem még kb. 5 évvel ezelőtt is bátran használta a piac. Amúgy még van egy pakkom emlékbe, meg egy olvasóm is valamelyik dobozban :)
#6 - z - 2011. május 14.
Én néha visszasírom a huszadik századot. Mára már mindent olyan könnyen megkap az ember, hogy az értékét se érzi. Emlékszem, tesómmal még a modemkorban azt számolgattuk, hogy simán letölthetünk nagyon néha egy-egy játékot (értsd: 3-4 Mb), belefér. Úgy vártuk, hogy lejöjjenek, mint a messiást.
Most ha akarom, szinte percek alatt letöltök olyan játékokat, amik jobban néznek ki, mint a valóság, mégis unom őket.
Lassan már csak az fog minket kielégíteni, ha a technika az egész életünket elintézi helyettünk, de vajon akkor mi mi a francot csinálunk majd?
#7 - tetra - 2011. május 14.
http://www.youtube.com/watch?v=GNCjODTQoH4

Ennyit a huszadik századról.
#8 - xezs - 2011. május 14.
#6 szerintem meg tök jó, hogy mindent azonnal meg lehet szerezni. Manapság nagyon sok múlik azon, pl. egy melóhelyen, hogy milyen hamar jutsz információhoz.

A játékok szerintem azért nem érdekelnek, mert kinőttél belőlük. Nem mindenki növi ki, (pl. én) és rengeteg olyan játék van ami amellett, hogy szép, nagyon jó cselekménnyel és világgal rendelkezik.

Hogy csak néhányat említsek a kedvenceimból

Far Cry 2
Crysis (1-2)
S.T.A.L.K.E.R

Ez utóbbi az elmúlt 4-5 év szerintem legodabaszósabb játéka, annyira hihetetlenül jó a hangulata és a koncepciója hogy én mindig magam alá szarok ha játszok vele :) A szörnyek szerintem telitalálat, a küldetések dettó, a felhasználható eszközök is, egyszerűen imádom. A panelházaktól meg végképp eldobtam az agyam, mintha gyermekkorom helyszínén sétáltam volna :) Na nem kell félni, nem Pripjatyban nőttem fel :)
#9 - xezs - 2011. május 14.
#7 A háború századfüggetlen. Mindegyik, emberiség által dokumentált században találsz valami bazi nagy háborút.
#10 - tetra - 2011. május 14.
#8 Eh, gondolom ciki hogy soha egyikkel sem játszottam :D
#11 - tetra - 2011. május 14.
#9 Jóvan, gyorsan el akartam intézni a rinyálást a múlt iránt, de kössél bele.
#12 - nagyonmester - 2011. május 14.
Le az ipari forradalommal!
Végre vége (Magyarországon).
#13 - nagyonmester - 2011. május 14.
Le az ipari forradalommal!
#14 - xezs - 2011. május 14.
#10 Egyáltalán nem ciki. Én meg mondjuk utálok pókerezni, két kezemen megszámolom, hányszor játszottam. De ez ettől még nem ciki. Ízlések és pofonok.

Én imádom az FPS játékokat, szerintem a játékipar csúcsa. Imádok fossá lőni dolgokat és élőlényeket :)
#15 - tetra - 2011. május 14.
#14 Én is nagy fps buzi vagyok, de nem tartok lépést a trendekkel :D
A borzalmas célzásom miatt komolyabb multiba nem bocsájtkozom, max TF2 (na jó, néha css, de hamar belátom hogy ez így rohadtul szánalmas és abbahagyom), singleben meg annyira fos játékokat csináltak, hogy elment a kedvem a próbálkozástól. Utolsó jó single élményem a Quake4 meg az Unreal 2 volt (közvetlenül egymás után).
#16 - z - 2011. május 15.
Mondjuk jókor mondom én is, most cserélem ki gyakorlatilag a komplett gépemet, gondolom elkezdek majd játszani is megint. Kíváncsi vagyok, mennyire kötnek majd le az új gamék. Régen mondjuk sokat rontottak a tanulmányi átlagomon. :)
#17 - gombost - 2011. május 15.
Ha már szóba kerültek a régi dolgok. Nincs valakinek eredeti C64-es játéka? Nekem van egy müködő gépem, de a játékok már olvashatatlanok.
#18 - xezs - 2011. május 16.
#17 ROM-okat találsz PC-re (emulátor alá) dögivel. Sejtésem szerint ezeket a ROM-okat valamilyen formában vissza lehet játszani a C64-es adattárolókra. De igazából tolj be egy emulátort aztán kész :)
#19 - brrr - [url] - 2011. május 17.
ez már egy régi poén.. lásd url
#20 - Vegita - 2011. május 20.
#19 mi koze ennek a linkednek a kvothoz? Miert teszi regive a kep a "quote" "poenjat"?