2011. augusztus 6.
#20806 + (481/89,23%) [X]

<Holiday> Ma bringával gurultam hazafelé, járda, kajáldák sora. Egyszercsak egy fekete krétatábla: "Kérem, haladjon tovább!" persze satufék, kerek szemekkel megfordulok, erre ez volt a másik oldalán: "Mondtam, hogy ne álljon meg!"

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - tetra - 2011. augusztus 6.
Járdán bringázik. (Sajnos nem) ritka nagy proli az ilyen.
#2 - Ancsi - 2011. augusztus 6.
#2 azt szeretem, hogy mindig a lényegét ragadod meg a kvótnak... :-D
#3 - Barni - 2011. augusztus 6.
törölték a másodikat vagy csak dió effekt?
#4 - tetra - 2011. augusztus 6.
Ha törlik akkor ilyen blank entry ottmarad.
#5 - Barni - 2011. augusztus 7.
ok akkor maradt a régi rendszer
#6 - xezs - 2011. augusztus 7.
Képet csinálhatott volna. Amúgy meg mit keres bicajjal a járdán?
#7 - vizipok - 2011. augusztus 7.
#6 gondolom az úton láthatósági meg világítás meg miegyéb nélkül megfogták volna a rendőrök.
#8 - tetra - 2011. augusztus 7.
#7 Ha vannak rendőrök azoknak a járdán is meg kellett volna fogniuk. Ugyanis a világítás nem helyszínfüggően kötelező tartozék, ráadásul a járdán nem is szabad menni néhány kivételtől eltekintve.
#9 - xezs - 2011. augusztus 7.
Egyébként lehet hogy nem a járdán ment, de cinkes, hogy igen.

Mert csak annyit ír "járda" na most erről nem tudjuk eldönteni, hogy tényleg ott ment-e, vagy csak odanézett a bicikliútról.

Egyébként tényleg megfogtuk a kvót lényegét :)

Rendszámot a biciklire! :)
#10 - linencloth - 2011. augusztus 7.
Egyébként amikor a járdához kihajítanak egy táblát, ami próbálja a lelket tartani a biciklisben, hogy annak a fele az övé, akkor azt minek kell nevezni? Csak tábla, semmi elválasztás, és a gyalogosok ugyan úgy minden lehetséges helyen szédelegnek tovább.
Amíg rendszeresen satufékkel kell játszadozni az előbb említett okok miatt, addig az ugyan úgy járda marad.

#7
Teljesen mindegy, hogy hol van, egy átlagos bicikli úgysem felel meg a magyar jogszabályoknak.
#11 - xezs - 2011. augusztus 7.
#10 Ki kell mondani: a magyarok szabálytudata és felelősségérzete pocsék. Ez vonatkozik mindenre. Rohadtul tudok haragudni a gyalogosokra, ahogy a bicikliúton szédelegnek, de ugyanúgy a biciklisekre, amikor behajtani tilosnál meg járdán meg mindenhol tekernek.

Az autósok sem különbek, ha anyám picsája köztérre lenne kirakva, ezek arra is ráparkolnának, mert lusták a normál parkolótól 50 métert elgyalogolni.

Össztársadalmi beleszarós móka van itthon és ez soha nem fog megváltozni.
#12 - tetra - 2011. augusztus 7.
#10 Azt bringagyalognak, avagy "kampány alatt vagyunk ezért építünk "bringautat"" útnak hívjuk. Viszont azt meg nem kötelező használni.
#13 - Vegita - 2011. augusztus 7.
#12 es ez meg mindig kevesbe teszi tonkre a gazdasagot, mint a "kampany alatt vagyunk" nyugdijemeles :D
#14 - xezs - 2011. augusztus 7.
#13 Nekem mostanában a kampány alatt vagyunk, ezért segélyt osztunk a határon túliaknak a favoritom :)
#15 - Dio - 2011. augusztus 8.
#3 Azta, mennyit emlegettek mostanság. :D

Személy szerint f.szom ki van a bicajosokkal, hogy nem képesek odafigyelni a gyalogosokra, de ez már csak így van, a gyengébbre nem vigyázunk... A bicajos nem vigyáz rám, rá nem vigyáz az autós, arra meg nem tud vigyázni a mozdonyvezető, a múltkor meg vonattal ütközött egy hajó... Mindegy.
Csak attól, hogy egy járdára festettek egy sárga csíkot, és most a 60 centiből 30 a biciklisek kis birodalma lett, attól még észre kéne vennie, hogy fél méteres kartávolsággal bizony nem fog elférni mellettem, és nem hajtani neki, mint az őrült, és lökni fel az embert. Főleg a hátam mögül, mert ha szemből látom, én lemegyek a fűre, ahogy a legtöbben, mert úgy ésszerű, és akkor már b.szhatjuk a járdát, képtelenség használni...
Májusban ám telibe elütött egy biciklis sétáló utcán, hátulról. Nem tudom, hogy mit nézett...
#16 - kzk - 2011. augusztus 8.
Némmá ki emlegeti megint a nem létező fütykösit..
#17 - xezs - 2011. augusztus 8.
#15 Mondjuk a mozdonyvezető tényleg nem tud vigyázni az autósra, mert a mozdonyt nem vigyázásra tervezték.

A többi stimmel.
#18 - SalyT - 2011. augusztus 8.
Mert Magyarországon a legutolsó, egy személy által lakott tanyán is van bicikliút...

Különben is, a megoldás: legyél 2 méter és 130 kiló, tuti nem mer senki nekedgurulni. ;)
#19 - Dio - 2011. augusztus 8.
#16 Hát honnan tudod te azt?! :D
#17 Igen, ezért írtam pont úgy, hogy nem tud. :)
#18 Az sajnos úgy nem lenne túl feminin. :S
#20 - SalyT - 2011. augusztus 8.
#19 Pedig a Pa-Dö-Dö énekesnőit is mennyien szerették. :D
De gondolom ilyen pasi mellett lévő Hölgynek sem mernek nekitekerni.
#21 - Dio - 2011. augusztus 8.
Na az már könnyebben kivitelezhető. :D
Amúgy egy 2 m-es nő nem lenne túl kövér 130 kilósan sem. http://www.suniland.eu/humoros-szovegek-keppel/hogyan-nezhet-ki-egy-145-kilos-no
#22 - SalyT - 2011. augusztus 8.
Hm, szép, szép, csak annyi a hiba, hogy majdhogynem nekem kéne lábujjhegyre állnom hozzá. :D
#23 - tetra - 2011. augusztus 8.
#18 Ez most hogy jön ide? Ha nincs bringaút, akkor a járdán mész? El vagy tévedve fiam, a bringa jármű, az úton a helye. Sebességben is közelebb áll az autókhoz, mozgás kiszámíthatóságában is, és kresz ügyileg is.
#24 - kzk - 2011. augusztus 8.
#18 Én ilyen felállásban bringázom, de attól még halálfélelmem van közben. Mondjuk nem a járdán van mindez.
#25 - SalyT - 2011. augusztus 8.
#23

Amíg a drágalátos kerékpárosok az út közepén ténferegnek, és se jobbról, se balról nem lehet kikerülni őket, pláne ha még nekik áll feljebb, amikor rájuk dudálok, addig szerintem igen is takarodjanak le az úttestről.

Plusz, amíg nem kell két évnél frissebb kresz vizsga a bicikli vásárláskor, addig én ezt az egész bringás dolgot RFC-nek tekintem, függetlenül attól, hogy a fakabát mit mond.

Érdekes módon én meg tudtam oldani, hogy a járdán bringáztam, és nem löktem fel senkit, sőt, inkább én tekertem a fűben. Ha meg akkora volt a forgalom, toltam a bicajt. Úgy meg lehet járdán, mert akkor gyalogosnak számítok.
Btw 14 éves korom óta nem ültem bringán, plusz a jogsim óta inkább a négykerekűeket részesítem előnyben.

És most lehet bunkó nemtörődöm suttyónak nevezni. :)
#26 - tetra - 2011. augusztus 8.
#25 Az vagy, de ettől még érthető az álláspontod. Sok a béna, balfasz, bunkó bringás. Ettől még a bringának a járdán aztán kurvára semmi helye, és az még nagyobb paraszt, aki ott megy. Inkább azt kéne elérni, hogy mindenki tudjon kulturáltan közlekedni, akkor nem zavarna senki a bringás az úton sem.
#27 - xezs - 2011. augusztus 9.
Na most, csóró főiskolás koromban még én is bicajoztam, és eszem ágában sem volt járdán tekerni. Az ok marha egyszerű: a bicikli egy viszonylag gyors jármű, ezért járdán nem lehet kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, mert vagy a gyalogosoktól nem lehet haladni, vagy valamilyen akadály van (jellemzően járdaszegély, felbontott járda, stb) ami miatt nehézkes a haladás.

Meg amúgyis parasztság, a járda a gyalogosoké, és kész. Egyébként meg lehet kulturáltan haladni az úton úgy, hogy ne zavard az autósokat, csak sok bicajosnak kibaszott nagy kisebbségi komplexusa van ezért ha tehetné, 2 bicajt hegesztene egymáshoz hogy még szélesebb legyen a cucc és azzal állna a sáv közepére.

Én mindig oldalra húzódtam és nem éreztem magam megalázva.

Életemben egyszer kellett beintenem egy autósnak mert dudált rám, holott annyira szélre voltam húzódva, amennyire csak lehetett. Ő kiszállt, én leszálltam, anyáztunk egy sort, aztán zöld lett, és mentünk tovább.

Mert így szép az élet.

Mondjuk az biztos hogy bicajt már nem fogok venni, maximum hobbibicajozáshoz, elég volt, meg hát nem vagyok én már gyerek :)
#28 - pukkar - 2011. augusztus 10.
Hozzászólva a járdán biciklizés kérdéshez:
Régebben rengeteget jártam biciklivel kisvárosban ott nem volt gond, mert a főúton széles a járda, amire fel van pingálva szépen a bicikliút, tehát kényelmesen elférnek gyalogosok és biciklisek egymást mellett, mellékutcákban pedig olyan kicsi a forgalom, hogy nyugodt szívvel mehet bárki az úttesten.
Ezzel szemben jó pár éve Pesten élek, itt is járok biciklivel igaz közel se annyit, mint rég. Véleményem szerint ha az ember igazán akarja, megtalálja magának a bicikliutakat (én is meg tudom oldani, hogy a lakhelyem és munkahelyem közötti közel 20 km-t 99% ban bicikliúton tekerem le). Ha mégis arra kényszerülök, hogy ne kiépített úton menjek, akkor vagy kimegyek szépen az úttestre az autók, de őszintén szólva ahol nagy a forgalom inkább maradok a járdán, és ha nem is szállok le a bicikliről, de szép lassan elcammogok, úgy hogy ne zavarjak senkit (például a Margit szigetről a Margit hídon jövök le, ahol az úttesten ugyan van valami biciklisáv féle, de az autók sávjában felfestve, az nagy forgalomban halál, úgyhogy inkább eltolom a járdán a cangát). És már csak azért is megyek fel a járdára, mert kocsival is közlekedek és például a Ferenc körúton rohadt idegesítő tud lenni, amikor az amúgy is szűk sávok és parkoló autók között egy biciklis cikázik.
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy lehet a járdán is normális ember módjára közlekedni biciklivel (most nem a jogszabályokra értem), csak el kell fogadnunk, hogy a járda elsősorban a gyalogosé, és ha kell akkor leszállunk a bicikliről, toljuk magunk mellet, és nem gladiátorként lökdössük félre a gyalogosokat! Aztán ha tudunk vissza az útra vagy bicikliútra a saját tempókban. (Ui.: még sosem löktem fel/ütöttem el gyalogost)
#29 - jezus - 2011. augusztus 18.
tetra, te valami falun szoktál biciklizni? én speciel mióta ellopták a normális biciklim kempinggel járok, ha kitekerem ahogy bírom akkor felmegyek esetleg 20 fölé, de egyébként a fasz autósok között egy lassabb biciklivel halál menni, inkább felmegyek én is a járdára és odafigyelek a gyalogosokra, mert tudom hogy az az ő helyük, hol parasztság ez?
#30 - tetra - 2011. augusztus 18.
#29 Hogy hol parasztság? Hát a járdán.

A helyzet egyszerű: ha nem tudsz elég gyorsan menni (nem kell nagyon száguldani, az autósok mindenképp gyorsabbak lesznek, és minél gyorsabban megelőznek, annál kisebb az esélye hogy ütközés lesz), akkor gyalogolj vagy menj BKV-val, hiszen sokat úgysem nyersz. Sportolni meg menj ki a természetbe.