2009. május 26.
#10656 + (1146/91,89%) [X]

$i$ka: jövünk tegnap haza apámmal a városból és halljuk, hogy az utca elején lakó cigányoknál nagy kiabálás van
$i$ka: pakolunk ki a kocsiból, az egyik szalad végig az utcán az erdő felé
$i$ka: kiabálja, hogy neki elege van és fel fogja magát akasztani
$i$ka: apám ennyit szólt neki: Sanyi akkor vihetnél magaddal kötelet is
$i$ka: erre vissza ment kiabálva, hogy ő még öngyilkos se lehet nyugodtan, majd otthon elintézi magát
$i$ka: este elmeséltük unokanővéremnek, aki ilyen családsegítő vagy mi, ő foglalkozik ilyenekkel
$i$ka: mondja nagy ijedten, hogy akkor mért nem mentünk utána, vagy hívtuk a rendőrséget
$i$ka: azt mondja apám, nem értünk rá, de gondoltuk, hogy egy csomót egyedül is meg tud kötni

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - ecch - 2009. május 27.
large plus
#2 - viprashan - 2009. május 27.
father ftw
#3 - Vegita - 2009. május 27.
vegre egy kvot, aminel ertem, mer all 95%on
#4 - anyad - 2009. május 27.
Bravó, rasszisták vagytok mind. Ehhez csak gratulálni tudok.
#5 - anyad - 2009. május 27.
komolyan, szégyellem, hogy magyar vagyok.
#6 - baleee - 2009. május 27.
Anyad szerintem te még buzi is vagy és zsidó is.
#7 - baleee - 2009. május 27.
Érdekes módon azért senki nem szégyelli magát, hogy a gyereke szeme láttára verték agyon a tanárt és még azóta sem zárták le azokat a mocskokat.

Liberalizmus a szégyen, amiatt kellene magad szégyellni.

Jól teszi az, aki rasszista. Az legalább ember.
#8 - anyad - 2009. május 27.
másra nem is számítottam.
#9 - tetra - 2009. május 27.
A rasszizmus annyit mond ki, hogy az emberek NEM egyformák, és a rasszok között megállapíthatóak különbségek. Aki ennél többet mond (és demonizálja a rasszizmust) az demagóg.
#10 - anyad - 2009. május 27.
Kissebségben élő magyar vagyok (hogy erdély, délvidék, vagy felvidék, most nem érdekes). Valószínűleg származásomat tekintve "tisztább" magyar vagyok, mint itt a többség (a felmenőim vezetéknevei mind igazi magyar vezetéknév).
Ilyen náci népet, mint a magyar még nem láttam, pedig sokféle emberrel, és rasszal találkoztam.
A rasszizmus manapság elfogadott interpretációja pedig az, amikor az ember előítéletekkel viseltetik a másik ember bőrszínétől függően.
Remélem, hogy sikerül elköltöznöm ettől a fasz országtól minél messzebbre, hogy még csak ne is halljak magyar beszédet a mindennapjaimban.
Szégyenletes.
#11 - baleee - 2009. május 27.
Arra nem gondolsz, hogy mindennek oka van?

persze természetesen élt mindenki boldogan egymás mellett, mint a mesébe senki nem tett semmi rosszat a másikkal, de egyszer csak jött a csúnya, gonosz, tengerimalac és azt mondta, hogy na mától kezdve minden tengerimalac rasszista és csak aki nem tartozik az ő fajuk közé, azt meg kell baszni extra csípős üvegszilánkos vazelinnel... -.-'

Szánalmas, hogy olyanok védenek akik csak a kárt csinálják és ez nem csak arra az egy rasszra vonatkozik. Liberalizmus a világ szégyene.
#12 - baleee - 2009. május 27.
"Remélem, hogy sikerül elköltöznöm ettől a fasz országtól minél messzebbre, hogy még csak ne is halljak magyar beszédet a mindennapjaimban."

Így van ez az igazi MAGYAR beszéd, így válhatsz naggyá. Megszavazod a szart, véded a szart, véded a bűnt aztán meg elmenekülsz.

Szégyenletes.
#13 - anyad - 2009. május 27.
Magyarország Európa (és a nyugat) szégyene. Ez igaz Szlovákiára is.
#14 - tetra - 2009. május 27.
bale, ez már lefutott kör sok helyen, és NE etesd a trollt. Csak ha seggnek hívják :D
#15 - baleee - 2009. május 27.
Köszönhető a hozzád hasonlóaknak (is) ez.
#16 - anyad - 2009. május 27.
balee gondolom nem tűnt fel, hogy nem Magyarországon élek (és születtem). Ennek ellenére elég jól beszélem (és írom) a magyar nyelvet, nem?
A magyarokról még annyit, hogy ha délvidéki vagyok, akkor szerb vagyok, ha felvidéki, akkor szlovák, ha meg erdélyi, akkor román. Igaz?
#17 - baleee - 2009. május 27.
Tetra: Ok. -.-'
#18 - PMester - 2009. május 27.
anyad, szerintem te nem vagy magyar, csak ide születtél. Nagyon könnyű szemellenzővel nyomni a liberális dumát, peace love & politics meg anyád kínja, miközben nem vagytok hajlandóak felismerni a problémák igazi okát. Viszont ez a hely tényleg a legkevésbé arra való, hogy ezt megvitassuk.
#19 - tetra - 2009. május 27.
Én csak azt nem értem, hogy egy sztereotípián humorizálni hogy jön össze a(z általad definiált) rasszizmussal?
#20 - baleee - 2009. május 27.
Nem. Te hülye vagy. :) Azok is magyarok és igen, az erdélyi magyarok azok magyarok, a székelyek azok is magyarok és magyarabbak mint az itthon élők. De nézzed már meg, azokat a szlovákok, románok, stb. ugyanúgy hogyan kezelik. Pedig azért azok nem azon országok szégyenfoltjai... -.-' De igen, valószínűleg egy idős székely házaspár rengeteg kárt okoz annak az országnak. Mindenhol van kivétel, ez tény. De ha nem is élsz itthon, nem is születtél itthon akkor mit akarsz te beleszólni? Az, hogy tudsz magyarul, az egy dolog. De pl. Hofinak volt annak idején egy előadásában, hogy hazajön az annak idején Magyarországot itt hagyó, ember, aztán visszajön amikor már nem kerül szarba és egyből ő akarja megmondani, hogy mi legyen itt, ő akar szavazni, közbe beszélni se beszéli rendesen a nyelvet (tisztelet a kivételnek). Hát menjen a... oda.... Nem az szenved itt. Ne szóljon már bele, hogy hogy jó annak aki életét itt éli le.

Idióta vagy. Csak ezt bizonyítod ezzel.
#21 - PMester - 2009. május 27.
Mellesleg a nácik minden más faj fölött valónak tartották az 180 fölötti szőke fehér bőrű embert. A tipikus árját. A magyaroknak csak a cigányokkal van bajuk. Talán nem véletlenül.
Te pedig anyád, 100%, hogy akmuzol a származásoddal kapcsolatban. BP-i liberális vagy. Honnan tudom? Rengeteget járok a határokon kívülre, északra, délre és keletre egyaránt, és sok határon túli magyart ismerek, a sok az több százat jelent. Sehol nem gondolkodnak úgy, ahogy te. Nem részletezem, hogy milyenek a határon túl élő magyarok, de neked pontosan az ellentéteid.
#22 - anyad - 2009. május 27.
Nem születtem oda. A határon kívül születtem, és bár tökéletesen beszélem a magyart, az az anyanyelvem, a szüleim és a nagyszüleim anyanyelve, országotok mégsem adott állampolgárságot.
Igen, trollkodok. Csak az a szomorú, hogy minden, amit leírtam, igaz, és őszinte voltam.

"I don't want peace. What I want is equal rights and justice." -- Peter Tosh
#23 - anyad - 2009. május 27.
PMester fogadunk? Kérjétek ki az IP-met a qdb logokból.
Ha konkrétan érdekel, akkor megmondom: szabadkai vagyok.
#24 - tetra - 2009. május 27.
Nem ez a lényeg, hülyék mindenhol vannak, és sajnos azt is elhiszem, hogy őszintén írtál... elég szomorú. Tényleg osztódik a Föld IQ-ja.
#25 - anyad - 2009. május 27.
Egyszerűen csak zavar, ami Magyarországon történik. Az, hogy van a cigánysággal ez a probléma, csakis kizárólag a többség miatt van.
Szerbiában magyarként még sose néztek le, annak ellenére amit a szélsőjobbos portálaitok terjesztenek.
#26 - baleee - 2009. május 27.
Utolsó hozzáfűznivalóm ehhez a quotehoz, bocsánatot szeretnék kérni azoktól, akik belém kötnek minden nap a buszon, vagy ha elmegyek vásárolni, vagy megyek suliba, holott csak zenét hallgatok, fejem lefelé hajtva kezem zsebre téve, átlagos ember vagyok (vagy is kis öntisztelet ide mehet, mert nem vagyok átlag ember, ahhoz már túl sokat szenvedtem és tettem azért, hogy ne legyek az -pozitívan-). Nem ismerik a nevem sehol, nem is érdekel pici él vagyok a fűszálon és lehet, hogy nagyobb így a világ tengelyénél.

Az, hogy mindenki utálja őket, annak oka van és ezt maguknak köszönhetik (tisztelet a kivételnek, mert ismerek helyben párat, de nem jellemző), de ne várja el senki, hogy még sajnáljam is őket, amikor az életbe 1 percet nem dolgoznak hanem az apám és már hamarosan az Én adómból is élnek. Az, hogy mennyit dolgoznak, tudom, van háttér info. Erről ennyit, Én kiszálltam.
#27 - tetra - 2009. május 27.
Huh, ezek után BIZTOS, hogy ez egy gyökér szar provokátor, aki idiótán, nyálcsorgatva vigyorog a monitorja mögött... de lehet tényleg ennyire gyökér, a nyálcsorgatás akkor is marad. Huh.
#28 - kzk - 2009. május 27.
anyad, nekünk sincs bajunk pl. a németekkel. Nagyon örülünk, hogy neked sincs problémád. Azon kívül én már Szerbiából is hallottam olyat, hogy a világoskékek odacsaptak a világoszöldeknek. Örülj neki, hogy te magad sötét vagy.
#29 - PMester - 2009. május 27.
Akkor talán keress egy erdélyi magyart, és kérd meg, meséljen neked egy kicsit. Egyébként minden külföldön élő magyarba bele van nevelve a magyarrá lenni akarás, a magyarság szeretete. Talán a mi korosztáylunknál már nem, de mivel a szüleikbe még keményen, ezért az ilyen megnyilvánulásokról keményen leszoktatnák a gyerekeiket. És találkoztam már a határon túli magyarok között nagy idiótákkal és szemétládákkal, mert bizony a nagy számok törvénye alapján ilyenek is vannak mindnehol, de ilyeneket egyik se beszélt.
#30 - anyad - 2009. május 27.
Rendben. Befejeztem. Tudom, hogy hiába csinálom ezt. Nem vagyok provokátor, nem vagyok magyarországi sem, minden, amit írtam igaz.
És szomorú vagyok. Itt, ahol élek, átéltem egy háborút. Tisztán emlékszem, hogy milyen volt a nacionalizmus, milyen volt egy IGAZI rendőrállam. Emlékszem, milyen volt, amikor a vacsorám minden nap tejfölös kenyér volt. Amikor anyámnak a fizetése legfeljebb 1 kiló húsra volt elég.
Felejtsetek el. Törlöm magam a rendszerből, amennyiben ez lehetséges.
További kellemes gyűlölködést.
#31 - anyad - 2009. május 27.
Kérem szépen az adminokat, hogy töröljék a profilomat, és a hozzászólásaimat is.

Köszönöm előre is.
#32 - kzk - 2009. május 27.
Határozottan kérem, hogy véletlenül se töröljétek senki hozzászólásait, ha nem sértette meg a moderálási elveket. Köszönöm.
#33 - anyad - 2009. május 27.
Személyeskednem kell, hogy töröljék?
#34 - PMester - 2009. május 27.
És az hogy van, hogy egyszer azt mondod, szégyen, hogy magyar vagy, meg ez egy fasz ország, aztán meg te inkább magyar vagy, mint mi? Tudod már a honfoglalás körüli időktől elég vegyes nép a Magyar. Besenyők, hunok, kunok, meg még egy csomó nép, akikre rátelepültünk, vagy bevándoroltak. Egy ilyen népnél nem a származás határozza meg a magyarságot, hanem az, hogy hogyan viszonyul az országhoz, a néphez, az örökségünkhöz, hogyan él, mit gondol. Ez alapján te nem vagy magyar.
#35 - kzk - 2009. május 27.
Ha pedig valaki nem értette volna meg, a quote-ban az a poén, hogy $i$ka unokanővére képes volt ezt a kifakadást komolyan venni, olyan emberrel kapcsolatban, akinek a társadalmi szintén belül mindennaposak a hasonló, nagyon hangos, nagyon dús, nagyon szélsőséges kirohanások, melyekből végtelen százalék végül csupán pusztába kiáltott szó lesz végül. $is$ka apja mindezt kifricskázta, humorosan, ebből lett a story, majd a quote.
Nem volt itt sem rasszizmus, sem fajgyűlölet (sem nácizmus, fasizmus, sátánizmus, egyéb szitokszavak). Ami nem egyenlő a rasszizmussal, de ezt már leírta tetra is.
Faszom, hogy poént kell magyarázni.
#36 - kzk - 2009. május 27.
Na, írni már nem tudok magyarul. Külföldi lehetek.
Egyébként nem az összes hozzászólását törlik a személyeskedőnek, csak azt, amiben nem volt magánál. Ezt buktad, a hozzászólásaid maradnak. Nagy örömünkre ;-)
#37 - fenryr - [url] - 2009. május 27.
Én az ált.isk. első négy osztályát olyan helyen töltöttem, ahol nagy számmal akadtak cigányok. Igen, így írom, hogy cigányok, nem úgy, hogy romák, mivel akkor 87-től 91-ig ez egyáltalán nem számított sértőnek. Nem is ismertem a roma szót. Egyszerűen hülyét kapok olyan kreált szavaktól, mint amilyen a romapecsenye. Az cigánypecsenye kérem... Még szerencse, hogy a száztagú cigányzenekart - még - nem keresztelték át. És Vörösmarty is A vén cigány címmel írt verset.

Az egykori osztálytársaim között volt egy család, akik asszimilálódtak, sokgyerekes családról van szó, a szülők dolgoztak, tudtak dolgozni, cigány gyerekeik tiszták voltak, jól viselkedtek, tanultak. Alsó középosztálybéli tisztességben éltek, akár csak mi.

Voltak viszont olyan cigányok is, akik nem dolgoztak, az ő gyerekeik piszkosak voltak, nem tanultak. Az ált.isk legelső napján beült mögém egy 14 (!!!) éves lány, egy napot ült ott, soha többé nem láttam. Előfordult olyan is, hogy egy családon belül éltek nemi életet a családtagok, és ebből születtek gyerekek. Ők képtelenek voltak új ismereteket elsajátítani, szellemileg messze elmaradtak társaiktól. Aztán akadtak olyanok is, akik a gátlásosságnak a csíráját sem hordozták magukban. Nem volt bennük semmilyen önkontroll. A cigányság elitje (mert bizony van a cigányságon belül tanult, művelt, dolgozó értelmiségi réteg, róluk kevesett hallani sajnos) is finoman szólva rossz szemmel nézi ezt.

Évekkel később egyetemen, főiskolán hallgattam romológiát, egyszer pedig meg kellett tanulnom a magyarországi kisebbségek nagyságát, 440 ezer cigány élt akkori adatok alapján Magyarországon.

A bejegyzés nyilvánvalóan túlzó,számomra nem az a vicces, hogy egy cigányról van benne szó, hanem maga a szituáció. Aki öngyilkos akar lenni, az nem viselkedik így.

Az, hogy ki mennyire tiszta magyar származása szerint, kinek mennyire van magyar neve, ne legyen már érvelési alap. Tessék megnézni az aradi tizenhármakat: szerintem mind magyar. Az, hogy a magyar náci nép... Ezt még a németek is kikérnék maguknak.

Én söröztem olyan vajdasági magyarral, akinek az otthonát épp bombázta a NATO, söröztem szlovákokkal is, németekkel is, egy zsidó barátom sajnos idő előtt életét vesztette, valamint szót értettem cigányokkal is. Ebben az országban, térségben éppen ezt tartom szépnek, hogy ennyien megférünk egymás mellett és között.

Az ellentéteket - szerintem - mindig egy szűk, hataloméhes vezetői réteg szítja, legyen szó bármelyik államról.
#38 - fenryr - [url] - 2009. május 27.
Én az ált.isk. első négy osztályát olyan helyen töltöttem, ahol nagy számmal akadtak cigányok. Igen, így írom, hogy cigányok, nem úgy, hogy romák, mivel akkor 87-től 91-ig ez egyáltalán nem számított sértőnek. Nem is ismertem a roma szót. Egyszerűen hülyét kapok olyan kreált szavaktól, mint amilyen a romapecsenye. Az cigánypecsenye kérem... Még szerencse, hogy a száztagú cigányzenekart - még - nem keresztelték át. És Vörösmarty is A vén cigány címmel írt verset.

Az egykori osztálytársaim között volt egy család, akik asszimilálódtak, sokgyerekes családról van szó, a szülők dolgoztak, tudtak dolgozni, cigány gyerekeik tiszták voltak, jól viselkedtek, tanultak. Alsó középosztálybéli tisztességben éltek, akár csak mi.

Voltak viszont olyan cigányok is, akik nem dolgoztak, az ő gyerekeik piszkosak voltak, nem tanultak. Az ált.isk legelső napján beült mögém egy 14 (!!!) éves lány, egy napot ült ott, soha többé nem láttam. Előfordult olyan is, hogy egy családon belül éltek nemi életet a családtagok, és ebből születtek gyerekek. Ők képtelenek voltak új ismereteket elsajátítani, szellemileg messze elmaradtak társaiktól. Aztán akadtak olyanok is, akik a gátlásosságnak a csíráját sem hordozták magukban. Nem volt bennük semmilyen önkontroll. A cigányság elitje (mert bizony van a cigányságon belül tanult, művelt, dolgozó értelmiségi réteg, róluk kevesett hallani sajnos) is finoman szólva rossz szemmel nézi ezt.

Évekkel később egyetemen, főiskolán hallgattam romológiát, egyszer pedig meg kellett tanulnom a magyarországi kisebbségek nagyságát, 440 ezer cigány élt akkori adatok alapján Magyarországon.

A bejegyzés nyilvánvalóan túlzó,számomra nem az a vicces, hogy egy cigányról van benne szó, hanem maga a szituáció. Aki öngyilkos akar lenni, az nem viselkedik így.

Az, hogy ki mennyire tiszta magyar származása szerint, kinek mennyire van magyar neve, ne legyen már érvelési alap. Tessék megnézni az aradi tizenhármakat: szerintem mind magyar. Az, hogy a magyar náci nép... Ezt még a németek is kikérnék maguknak.

Én söröztem olyan vajdasági magyarral, akinek az otthonát épp bombázta a NATO, söröztem szlovákokkal is, németekkel is, egy zsidó barátom sajnos idő előtt életét vesztette, valamint szót értettem cigányokkal is. Ebben az országban, térségben éppen ezt tartom szépnek, hogy ennyien megférünk egymás mellett és között.

Az ellentéteket - szerintem - mindig egy szűk, hataloméhes vezetői réteg szítja, legyen szó bármelyik államról.
#39 - PMester - 2009. május 27.
#35: Na meg ha egy kínaival vagy egy honfoglaló magyarral történt volna, akkor is ugyanaz marad a poén. Ha egyszer a Sanyi cigány, akkor nem illik megváltoztatni, mert a pozitív faji megkülönböztetés is megkülönböztetés.
#40 - fenryr - 2009. május 27.
QuakeLive-on francia szerveren beköszöntem, hogy "Salut!", erre egy csóka visszaír, hogy ne köszönjek így, mert ő flamand :)
#41 - mogadishu - 2009. május 27.
Anyad, menj el egy cigányputri mellé lakni, mondjuk Borsodban, aztán meghallgatjuk a véleményedet egy kis idő elteltével. Jó dolog egy liberális utópiában hinni, ahol az emberek nem különböznek, de a valóságban sajnos vannak kulturális különbségek a bizonyos népcsoportok között, és ezáltal beszélhetünk magasabb és alacsonyabb színvonalú kultúráról is. Ha pedig nem vallod magyarnak magad, az nekünk csak jó, hiszen legalább nőni fog a magyarok átlagIQja.
#42 - pitecske - 2009. május 27.
Egyébként elég faszság ez, hogy magyarabb vagy mint mi, csak mert pár generációra visszamenőleg magyarok a vezetéknevek. Háromszáz évre visszamenőleg magyarok a vezetékneveink, viszont Németországból települtünk ide. Nem a vezetékneveidtől leszel magyar. Én például nem tudnám úgy itthagyni ezt az országot, mint Te, nem tudnám elviselni ha többé nem hallanék magyar beszédet. Hiányoznának a koszos kis utcák, a rengeteg öntelt, bunkó ember. Egyébként ne legyél olyan biztos benne, hogy külföldön nem ugyanez a helyzet - csak nem a cigányokkal, hanem mondjuk - a négerekkel.
#43 - mogadishu - 2009. május 27.
Nekem az a véleményem, hogy jó nagy hülyeség származás alapján különbséget tenni az emberekben, és olyat mondani, hogy az nem magyar, aki sváb, tót, rác, oláh ősökkel rendelkezik, mert ez rengeteg magyar emberre igaz. Kulturális alapon határoznám meg a nemzeti identitást, tehát aki magyar kultúrával rendelkezik, magyar identitása van, az a származásától függetlenül magyar, szerintem.
#44 - mAC - 2009. május 27.
Akkor nem vagyok "igaz magyar", ha azt mondom, hogy unom már a cigányos quote-okat, és unom, hogy néhány gyengébbet csak azért szavaznak fel, mert úgymond alázzák benne a cigányokat?

Mondjuk speciel ez nekem tetszik.. +
#45 - PMester - 2009. május 27.
#44 Nem hinném. Nem akkor kell pluszolni, ha alázzák, hanem ha humorosan alázzák. A lényeg a humoron van. Egyébként nem hiszem, hogy az oldalon található cigányokról szóló quote-ok jelentős része kamu lenne, amit csak a cigányok alázására találtak ki, szerintem tesznek róla a tesók rendszeresen, hogy legyen mit beküldeni, ha meg így van, akkor nem a beküldő tehet róla, hogy lassan a csapon is ez folyik, hanem akiről szól.
#46 - xezs - 2009. május 27.
Családsegítő a faszomat... Segítünk itt már a holdkóros túrós fasznak is, segítsenek magukon. Aggódna érte a hóhér.

anyadnak meg ne válaszoljatok, tipikus kötözködő aki szeret szembeszélben pisálni, holott tudja hogy a szélnek van igaza.
#47 - xezs - 2009. május 27.
Ja, a magyar meg igenis befogadó, toleráns nép. Vannak itt tótok, svábok, rácok meg mindenféle nemzet. Csak és kizárólag a cigánysággal van baj, velük viszont európaszerte. Tessék nézni külföldi híreket, netán meghallgatni külföldi emberek véleményét. Mégegyszer elismétlem: _mindenhol_ utálják őket. Az olaszok rájukgyújtották a putrit, pedig az olasz pont a legcigányabb nép, sok hasonlóság van a viselkedésük és a kinézetük közt. Mégsem bírták a fajtájukat. Tessék végre felfogni hogy egy kisebbség csak és kizárólag önmagától tud felemelkedni, nem a többségen élősködve. El kellene felejteni az állandó sértődést, ombudsmanhoz szaladgálást, mónikasóban sírást, és el kell kezdeni beilleszkedni. Itt mi vagyunk itthon, nekik kell alkalmazkodni hozzánk. Ha majd megyek mondjuk Angliába, természetes hogy ott én alkalmazkodok. Azokat kéne a töküknél fellógatni, akik adják a cigányok alá a lovat. Csak az ilyen szarháziak miatt történhet az, hogy egy ilyen kvótot, ami alapjában vicces, bárkinek is eszébe jut rasszistának bélyegezni. Pedig nem az.
#48 - mAC - 2009. május 27.
#47 Maximálisan egyetértek.
#49 - kzk - 2009. május 27.
#47 +
#50 - baleee - 2009. május 27.
#47. + igen. Csak a tartalma miatt, nem a humorossága miatt megérdemelne egy oldalt ez a quote és a hozzá tartozó vita.
#51 - Dio - 2009. május 27.
#22 Mi ez az "országotok mégsem adott állampolgárságot" szöveg? Nem adott, talán, mert nem is itt élsz? Erre gondoltál már? Tudod drága, semelyik állam állampolgárságának megszerzésére senkinek nincs alanyi jogod. Se neked, se másnak. Feltételei vannak. Nem, természetesen nem azt várom, hogy kívülről tudd az állampolgársági törvényt, de mielőtt beszélsz, nézz már utána, mit.
Annyira rémes, hogy a legtöbb embert pont a tájékozatlanság teszi roppant magabiztossá.
#52 - Dio - 2009. május 27.
- senkinek
Khm, így járok, ha utánaolvasom, és átírok pár dolgot. Benne kéne hagyni mindent első írás után, anyázással együtt, oszt kész. :D Túl szép a lelkem... :)
#53 - xezs - 2009. május 27.
Dio: Ne ülj fel ennek a hülyegyereknek, csak provokál. Határon túli magyar ilyet nem ír. Bár a mellveregetés miszerint a határon túliak a legnagyobb magyarok az életszagú, el kell ismernem.
#54 - tetra - 2009. május 27.
Túl szép Dio, túl szép :D
#55 - sanyi - 2009. május 28.
nem tudom szabadka melyik reszen elhet ez a liberalis ember, de irigylem a helyzetet, hogy meg nem volt eleg gondja ciganyokkal...
szinten szabadkai leven elegszer megkarositottak mar engem es kornyezetemet hogy fenntartassal fogadjam oket. szerintem ez nem az en hibam, csak a szine miatt nem itelek el senkit, inkabb az eletstilusa miatt, a csoporthoz kotodo 'elmenyek' miatt. ezen pedig az nem fog valtoztatni hogy beszologat habzo szajjal egy-ket jogvedo...
majd ha nem tunik el az udvarbol minden ami mozdithato akkor talan eltunnek a fenntartasaim is a szinesfemgyujto es bodzaszedo reteggel kapcsolatban

egyebkent a quote aranylag vicces, akar ciganyrol van szo benne, akar nem. nehogy mar itt is el kelljen hallgatni a szereplok szarmazasat mint a zsIndexen, csak akkor kotelezo kiirni ha bantodasa esik a vedett fajnak, ha gyilkol, rabol, fosztogat, eroszakol akkor meg veletlen sem.

pipat hagyom, senkit nem kuldtem el az anyjaba, tiszta a lelkiismeretem :D
#56 - xezs - 2009. május 28.
sanyi: Jó hogy említetted. Irtózatosan hányingerem van attól, hogy a hírekben ha cigány a sértett, bemondják hogy az, ha pedig cigány az elkövető, elhallgatják. Jogegyenlőség a faszomat, már ez is kivételezés. És ez csak a hab a tortán, annyi kiváltságuk van, hogy beszarás. Érdekes módon ha cigány kiváltságok osztogatásáról van szó, akkor lehet különbséget tenni magyar és cigány között, de ha ezen kívül valaki különbséget tesz, az már rászistááá. El van itt baszva valami, kurvára el van baszva.
#57 - regg69 - 2009. május 28.
Ahhahaha, a fater megmondta a frankót. :D Ugyan már liberálisok, ne védjétek már a cigókat, akik tönkreteszik és kisemmizik az országunkat! A 95% mindent elárul. És ha rasszista valaki? Mindennek oka van. Aki védi őket, biztos a luxusnegyedben lakik, onnan könnyű okoskodni. De találkozz velük nap, mint nap, utálni fogod őket!!!
#58 - anyad - 2009. május 28.
Az utolsó szó jogán hadd válaszoljak az #51-es beszólásra ezzel:
http://en.wikipedia.org/wiki/Serbian_citizenship

Mivel gondolom, hogy nem tudsz külföldiül, hadd fordítsam le: minden szerb embernek, szülessen bárhol, alanyi jogon jár a szerb állampolgárság.

Ennyi, köszöntem.
#59 - tetra - 2009. május 28.
Mindenre lehet példát hozni, és mindenre szoktak is. Nem tudom, Szerbia mennyire követendő példa.
#60 - baleee - 2009. május 28.
#55; #56; #57: Igen. Természetesen tisztelni kell őket, mert nem tehetnek arról, hogy ok nélkül belekötnek bárkibe aki elmegy mellettük és telefonál, vagy akár csak máshogy öltözik. Ők tökéletesek. Ma reggel volt megint a rádióba ezzel kapcsolatban hír, hogy szegény kisebbség, el vannak nyomva. Hát komolyan a ......... azt.

#58: Ám a külföldiül az is egy gyönyörű szó, csak, hogy ha már belekötsz másnak a nyelvi tudásába. Tudod azt szépen úgy mondják: idegen nyelven.

Másrészt minden országnak megvan a maga törvénye. Ennyi erővel nekünk a japánok, vagy esetleg arabok törvényeit is kellene betartanunk, mint magyarországi, magyar állampolgárok?!
Tanulj meg érvelni.
#61 - baleee - 2009. május 28.
Ám kis hozzáfűzni valója ismerősömnek, a véleményemmel kapcsolatban:

"Ne nevezzük már liberálisnak . Szégyent hoznak egy szép eszmére mert túlforgatják a jelentését a liberalizmusnak, de anno Mill is megmondta hogy mindennek van határa."
#62 - PMester - 2009. május 28.
Abban az egyben igazat kell adnom anyadnak, az a bizonyos szavazás arról, hogy kaphatnak-e állampolgárságot a külföldön élő magyarok, elég csúnya véget ért, akkor tényleg szégyelltem magam, de nem azért, mert magyar vagyok, hanem mert ennyire átverhető egy ország. A jobb oldal nem világosította fel eléggé az embereket, a bal pedig jól riogatott. Ha most megismételnék, más lenne az eredmény.
#63 - tetra - 2009. május 28.
Az a baj, hogy nem azért lenne már, mert okosabbak lettek az emberek.
#64 - kzk - 2009. május 28.
Azt a szavazást nem szabadott volna kiírni. Pontosan egyértelmű volt, hogy ez lesz az eredménye. Fölös hiszti és a határon túliakba való belerúgás.
Mint ahogy az is elmebetegség, ha egy ország tisztán kézfelnyújtásos alapon osztogat állampolgárságot. (Mielőtt elküldtök anyámba, szélsőjobbos irányokon mozgok, annak legtöbb jellemzőjével.) USA-nak mennyi lenne az állampolgára, 4-5 milliárd?
A szerbek büszke és sikeres nép, hogy ezt megtehetik.
#65 - Dio - 2009. május 28.
#58 Tudtommal a lakóhely mindenhol követelmény (Európában legalábbis) a külföldiek honosításánál. Persze aki állampolgárnak született, az mehet bárhova, az marad.
Emellett nem automatikusan kapod, kérvényezni kell.

Hozzászólásnak, és nem beszólásnak hívják, bocsi.
Kérlek szépen, 4 nyelven beszélek, ebből ugye 3 nyilván külföldi... ;)

Baromságokat mondasz, már csak emiatt se lesz hiteles az se, amiben esetleg igazad van. Sajnálom.
#66 - hatec - 2009. május 28.
anyad: az hogy a cigány lop, csal, gyilkol, járatja a pofáját ha őt is kirabolják, tartja a markát a pénzért és ebből elege van az egész országnak, attól még nem lesz senki náci. De gondolom te nagyon tisztában vagy pl a fasizmus és a nemzetszocializmus közti különbséggel, meg tudod mi az a náci. Inkább nevezném tényeken alapuló diszkriminációnak. Menjenek el dolgozni
#67 - PMester - 2009. május 28.
Mellesleg anyám tanár, és épp most vittem egy cigány családhoz, ahol sokat hiányzott az egyik gyerek (a 7-ből) és évet kellene ismételnie, mert annyira lemaradt a tanulásban, a hiányzásai alapján még nem kéne. Elmondta az anyja, hogy azért van sokat otthon, mert épp terhes (8. gyerek <- NYOLCADIK!) és amikor vizsgálatra megy, a legnagyobb vigyáz a többire. Mondta anyám, hogy nem szabadna ennyi gyereket vállalni, amire az volt a válasz, idézem: "tanácsot mindenki tud adni, de pénzt senki" Aztán az évismétlésbe nem egyezett bele a szülő, de abba igen, hogy kisegítőbe menjen az amúgy jó képességű gyerek, mert így több segélyt kapnak majd. Hát akkor kérdezem, hogy lehet az ilyeneket segíteni, felemelni, felzárkóztatni? Ha pénzt kapnak, mégtöbb gyereket vállalnak, ha lehetőség van a gyerek taníttatására, azzal nem élnek. Ha közmunkára felvettük volna őket, nem vállalták, pedig jóval többet kaptak volna. A kislányt sajnálom, de sajna amikor felnő, ugyanolyan lesz, mint a szülei, vagy még rosszabb.
#68 - Dio - 2009. május 28.
Szerintem (cigány, nem cigány, mindenképp) mocsok dolog így kihasználni a gyerekeket. Elvenni a jövőjüket és az esélyt a kitörésre a saját önző céljaik miatt. :(
#69 - PMester - 2009. május 28.
Hát igen, csak a környékünkön sok hasonló van, és érdekes módon nem cigány családot kettőt ha találnék, aki így él. És van még ettől durvább is. A sok gyerek szülése, hogy még több legyen a segély, már lejárt lemez. Már egy ideje pontosan tudják, hogy a terhesség melyik időszakában mit kell csinálni, hogy a gyerek fogyatékosan szülessen, és így még több segélyt kapjanak. Bocsánat, hülyeséget beszélek, segély nincs, támogatás van.
#70 - mAC - 2009. május 28.
#69 Nanemá..
#71 - PMester - 2009. május 28.
Sajna így van. Elég sok ilyennel kellett foglalkoznom, hogy tudjam.
#72 - gombost - 2009. május 28.
#65 Azért ez nem teljesen igaz. Én úgy tudom, hogy vannak országok, ahol le _kell_ mondanod minden más állampolgárságodról, ha ott meg akarod kapni (Európában talán Svájcban van ez, de ebben nem vagyok biztos). De van ellenpélda is, a 90-es évekből egy szerb maffiafőnök (a neve nem jut eszembe, de nyilván a google tud ebben segíteni), akinek 7, vagy 8 _legális_ útlevele volt.
#73 - Dio - 2009. május 28.
#72 Persze, hogy van, erről nem volt szó. De attól még lakhatsz máshol, hogy itt vagy állampolgár. Ha ott is szeretnél állampolgárságot szerezni, akkor az adott ország belső jogától függ, le kell-e erről mondanod előbb vagy sem (nálunk pl. nem kell).
#74 - kzk - 2009. május 28.
#70 Pontosan így van. Megy körbe a recept, hogy mikor melyik gyógyszer, milyen tömény, persze mint a gyárkémény és jó lesz. Miskolc és társai.
#75 - xezs - 2009. május 28.
Mondtam hogy ne álljatok szóba anyad-dal. Tipikusan az a fajta, aki előbb kötözködik, majd az értelmes kommentekre nem reagál, hanem sértődötten kiragad egy momentumot (jelen esetben az állampolgárságot) és így akar visszavágni. Az neki már mindegy, hogy le lettek írva ennél súlyosabb dolgok is, de persze ha azokkal akarna vitatkozni, ahhoz kéne tudni gondolkodni.

A szerbeket felhozni példának meg oltári faszság. Én nem különösebben kedvelem őket, és nem szeretnék olyan országot mint az övék. Azt se szeretném hogy alanyi jogon lehessen magyar valaki. Azzal már szavazati jog is jár, meg minden egyéb kiváltság, hát nehogy már.

Arról a népszavazásról anno annyi volt a véleményem mint most is: vihar a biliben, vagy ahogy kzk jól mondta, fölös hiszti. Egy populista faszság volt, a 2 nagy párt meg akarta mutatni hogy melyikőjük az erősebb.

Végül pedig ma olvastam egy jót: az antirasszizmus ma Magyarországon igazából magyarok ellen irányuló rasszizmust jelent. Én nagyon egyet tudok vele érteni.
#76 - PMester - 2009. május 29.
#75: ez az utolsó mondat így megfoglmazva nekem teljesen új, de bele gondolva nagyon igaz, és eddig is tudtam, csak nem fogalmaztam meg magamban. Szomorú, hogy ilyen van.
#77 - jampec - 2009. május 29.
ejnye. valahogy én személy szerint hamarabb megijedek egy rosszarcú barna egyéntől, mint egy rosszarcú világosabb egyéntől. valamiért az a kényszerképzet él bennem, hogy esetleg még ha én kerülök is ki jól a helyzetből, talán a testvéreivel, rokonaival is sikerül összefutnom és akkor netalán bajom eshet. én akkor mostan rasszista vagyok? vagy realista? tévedés ne essék, a dolgozó, tisztességes és kevés kivétel előtt le a kalappal.

a qoute persze +, minden egyébtől függetlenül mivel szerintem vicces.

hja és kedves anyad. nem muszáj magyarnak lenni senkinek, de azért kitörni magyar mivoltod ellen, mert többen viccesnek találjuk hogy valaki neadjisten amellett hogy uninteligens még cigány is, kicsit számomra visszataszító.

remélem nem voltam személyeskedő..
#78 - Dio - 2009. május 29.
#78 Nameg ott van az is, hogy ha a "egy rosszarcú barna egyéntől" véded meg magad (ha tudod), akkor utólag többletként még rádhúzzák azt is, hogy rasszista vagy, míg ha a "rosszarcú világosabb egyén" ellen lépsz fel aránytalanul, tisztán csak azért felelsz.
#79 - Dio - 2009. május 29.
És már megint... :D Pedig eskü, emlékszem, hogy 77-et írtam. Tuti. :D
#80 - PMester - 2009. május 29.
#79: Ne is tagadd, te már nem alacsonyodsz le hozzánk :D Csak magaddal vagy hajlandó szóba állni :)
#81 - Jimmy - 2009. május 29.
Cigány elkövető nem létezik, csak magyar. Akkor hogy van az hogy azt hallani állandóan a hírekben, hogy újabb cigány áldozat? Na neeeem kérem. Magyar áldozat! Vagy tessék bemondani mindig, hogy cigány az elkövető! Megváltozna mindenki jó véleménye róluk, ha állandóan azt hallanák a tv-ben, olvasnák az újságban, hogy újabb cigány elkövető. De ilyen nincs, magyar elkövető van...
#82 - gombost - 2009. május 29.
A drága népszavazásról a véleményem (habár nem akartam beírni), amit anno is sokat hangoztattam, hogy a környező országok magyarsága nagyon fel volt háborodva, mondván, hogy elárultuk őket. De érdekes módon a burgenlandi, vagy a kanadai (stb...) magyarokat eléggé hidegen hagyta a dolog.
#83 - tetra - 2009. május 29.
Ez a véleményed? Azt hittem ezek a tények ...
#84 - Dio - 2009. május 29.
#81 Én azon tudok nagyon vidulni, mikor cigány áldozat van, elkezdik mindenhol hangoztatni, hogy rasszizmus, cigánygyűlölet (ó, aláhúzta pirossal, szóval nem is létezik ilyen :P), ocsmány, ronda magyar állam nem védi a kisebbséget, stb. Aztán pár nap múlva kiderül, cigány az elkövető is. (lásd: Mortimer vagy a lelőtt apuka-kisfiú esete)
#85 - kzk - 2009. május 29.
Vagy a másik, amit drága édesapám sütött el rádióhallgatás közben (akkor a Mortimer-móka még csak ott tartott, hogy az áldozat cigó, csúnya, rossz, rasszista tett), hogy persze, az. De támogatjuk.
Ne szidjátok, szakmunkásképzőben tanít Salgótarjánban. Biztos azért vannak ezek az alaptalan, elítélendő előítéletei, mert nem lát elég cigányt.
#86 - kzk - 2009. május 29.
#75, #77, #78, #81, #84 +
Mellesleg.
#87 - PMester - 2009. május 29.
#85: Az ISZI-ben? Akkor lehet, hogy tanított :) Bár én már csak érettségi után jártam oda.
#88 - kzk - 2009. május 29.
Ott :-D
De nem ezredévek óta. Régen együtt szívtuk a harci gázokat Ázsiában. Azelőtt meg még komolyabb csavargó volt, fel se tudom sorolni, merre járt.
#89 - jampec - 2009. május 29.
azt hiszem ott lehet az egyik probléma, hogy egyesek nagyon szeretnék rasszizmusként aposztrofálni az egyébként jogos indulatot. nekem tökéletessen mindegy hogy milyen a bőre az ingyenélőnek, bűnözőnek, az államon élősködőnek, én pont ugyanúgy nem kedvelem. valahogy sajna olyan statisztikát találni szinte lehetetlen, ami esetleg kiigazítana abban a tekintetben, hogy milyen az eloszlás ezekből a mi "braziljaink" között. (ha esetleg létezne megköszönném, ha valaki ellátna vele..) ez okból sajna kénytelen vagyok a saját tapasztalatimra, valamint az ismerőseim tapasztalataira, esetleg a közhangulatra hallgatni. ezeket nem hiszem, hogy be kéne mutatnom.
adódik tehát a lehetőség. hengereljenek le számokkal, bizonyítsák be nekem hogy nincs igazam. erre persze valahogy nem sok esély adódik, mert az ijjen statisztikák RASSZISTÁK. vagy valahol attól félnek, hogy az én igazamra kerülne még fényes apró korona is? és akkor meg talán tenni kéne valamit ellene, valahol, valakinek aki az én adómból a s***ét mereszti?
#90 - xezs - 2009. május 29.
ez amúgy érdekes, akinek van ideje, olvassa el: http://www.euroastra.hu/files/20081016_eloiteletesseg_tanulmany_081016.pdf
#91 - kzk - 2009. május 31.
#90 Én tisztellek, de az első hét oldalon elhánytam magam és abbahagytam. Olvassam tovább, lesz egyéb tanulság? Vagy ennyi volt a látnivaló, ezért érdemes elolvasni?
#92 - PMester - 2009. május 31.
Én meg nem akarok megsérteni senkit, de az ilyenre már nagyívben teszek. A címből arra következtettem, hogy arról szól, miért nem jó, ha valakinek előitéletei vannak, és mi számít előitéletnek, ez meg hidegen hagy. Igen, tele vagyok előitélettel egy népcsoport iránt, mint ahogy még rajtam kívül nagyon sokan. Nem így születtem, nem a szüleim nevelték belém, hanem ez a népcsoport a viselkedésével, életmódjával. Innentől nem én fogom törni magam, hogy ez elmúljon, ha akarnak valamit, nekik kell rendbe hozniuk a dolgokat, bár mind tudjuk, hogy nem fogják.
#93 - kzk - 2009. június 1.
Az első hét oldalban a veszélyes, szélsőjobbos fasiszta náci focihuligánok sajnálatos térnyeréséről beszélnek, ami roppant káros minden jóérzésű liberális számára, aki nem az, arra meg mutogatni kell, hogy akkor a másik brigádban játszik és akkor lőjük le a kutyáját.
Gondolhattam volna, hogy az antirasszista társaság valami hasonló szemetet fog előadni ahelyett, hogy a jelenséget vizsgálnák meg, akár még az ő oldalukról elfogultan nézve is, egye bassza.
Amúgy meg tényleg fogjuk már fel, hogy a rasszizmus nem egyenlő fajgyűlölet, a rasszizmus olyan, mint az eső. Van, akinek épp jó, van, akinek épp nem tetszik, de márpedig létezik és kurva természetes. Faszom (Dio kedvéért), kérdezzetek meg egy orvost, hogy mi a különbség fizikálisan egy árja fehér és egy árja fekete között. Oldalakat fog mesélni.
#94 - qlee-maas - 2009. június 1.
emberek... LOL :)
#95 - Tusk - 2009. augusztus 16.
Így útolag, a rasszizmus magyarországon gerjesztett fogalom. Érdekes amikor a görög király Leonidász lerúgta a szakadékba a perzsa futárt senki nem hördült fel, hogy "HÉ! RASSZIZMUS", mert a földjét akarták, a nőit mindenét. És akkor most csak tegye fel a kezét az, aki nem lát hasonlóságot magyar-cigány viszály közt. Ha nem a pénzünket akarnák és a tulajdonunkat, nem rúgdosnánk/gyülölnénk őket. Ha minden 2. cigány származású ember dolgozna már jobb lenne a viszonyunk velük. Az meg, hogy kisebbség? Ez egy vicc, a magyar a kisebbség, mi vagyunk megkülönböztetve tölük, ahogy fent is mondták. Az meg hogy kisebbség plusz pont a felvételinél egyetemre, meg a terhesség? Egy cigánylány már 40pont elönnyel indul. Tisztelet a kivételnek, mert igen, vannak rendes rómák/cigányok, de sajnos kevesen. 6. kerületbe nöttem fel, amikor még szép volt és nyugodt, ma már inkább egy gettóra kezd hasonlítani, alig látok fehér börű embert, ruhák az ablakban, kosz mindenütt.. Szomorú ami itt történik. Én még mindig azt mondom, annak kéne itthon is lennie mint kínában, 2gyerekig segély, 3.-nál már semmi segély és felette pedig már neki kell fizetnie. Nagyon hamar itthagynák az országot...
#96 - Ferlin - 2010. március 1.
Lehet már nem olvassa senki, de az utsó hozzászólás megfogott... Nem ez kellene, hanem pl gyermekenként adókedvezmény. Akkor a szorgosan dolgozó ember vállalhatna 3-4 gyermeket, akikből szorgosan dolgozó ember lenne.

Ellenben a munkanélküli nem tudna megélni a gyerekeiből, mert nincs mire adókedvezményt kapnia. Aki szorgalmas, dolgozó embereket nevel, az ezzel megfizeti a társadalom felé a kötelezettségét.
Sajnos a munkanélküli népesség nem elég tanult ahhoz, hogy felfogja: a dolgok hamarosan meg fognak változni, mert ha sok a munkanélküli, akkor senkit nem fognak eltartani, lesz az öngondoskodás.
#97 - mort - 2011. február 26.
A cigányok nem alkotnak külön rasszt haver, úgyhogy nem, nem rasszizmus.