2010. január 29.
#15438 + (576/89,24%) [X]

X üzenete:
*miért van az, hogy csak olyan csajokat ismerek akik se főzni, se varrni nem tudnak?
Y üzenete:
*mert 13 évesekkel ismerkedsz

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - Dio - 2010. január 29.
Én 13 évesen is tudtam varrni és pörköltet főzni (mást addig még nem próbáltam).
#2 - cortex - 2010. január 29.
#1 az agresszív videójátékokat? :)
#3 - kzk - 2010. január 29.
Tejbegriz, tojasrantotta, rantott hus, rizs?

Amugy igen, a mai fiatalsagnal jellemzo, hogy kizarolag a szocialis ertekek szamitanak, aztan kozben meg egy eletkeptelen, agyhalott, materialis szemmel nezve ertektelen szar a nagy O.

Nem veletlenul jarok tobb helyre furni-faragni-szerelni-szervizelni, kedves holgyismeroseim nagy tehetseggel valogatjak ki a helyes, aranyos, jopofa, vagany (summa nagy kalap semmi) csavokat. Remelem, majd kinovik. Mindket oldal.
16-18 evesen meg elhiszem, hogy nem szamitott, de azota eltelt 5-6 ev, most mar szerintem kene.
#4 - tetra - 2010. január 29.
"egy eletkeptelen, agyhalott, materialis szemmel nezve ertektelen szar a nagy O."

Hát a nagy nullákat innen ismerjük meg, nem?
#5 - r.bende - 2010. január 29.
vsmp?:D
#6 - Dio - 2010. január 29.
#3 Rizst amúgy nem olyan könnyű főzni (mármint nem a zacskós gyorsrizst, hanem rendesen).
#7 - vsmp - 2010. január 29.
Annyira vártam hogy megszólítasz, mármár hiányoltam és kérni akartalak. Szóval erre a 13 éves dologra csak azt tudom mondani, hogy némelyik kinéz 15nek is :D Ugyhogy nem értem hol a probléma. 15 meg sztem örökké ideális kor marad :)
#8 - xezs - 2010. január 29.
#6 Rizst? Belebaszod olajba, aztán meg felöntöd vízzel. Ez még nekem is megy (csináltam párszor, nem ragadt össze) pedig én a konyhához ideológiailag eléggé képzetlen vagyok.
#9 - Dio - 2010. január 29.
Nem mindig baj, ha összeragad, van, amihez az kell (szusihoz pl.), olyankor nem szabad olajban megpuhítani. Én nem tudom, mindenhol azt olvasni, hogy első pár alkalommal mindig leég. Nem tudom, nekem ment, csak mindenki rinyál, én meg elhittem...
#10 - tetra - 2010. január 29.
Jaj, én imádom a nedves, összetapadt rizst, az a legjobb. Itthon mancsosnak hívjuk, és sokáig azt hitték ez negatív jelző :D
#11 - xezs - 2010. január 29.
#9 Szusit sosem ennék, magyar vagyok ázze, olajban meg nem puhul a rizs, hanem pirul :)
#12 - Dio - 2010. január 29.
Azt akartam írni, csak ezer dolgot csinálok egyszerre.
Ne oktass ki engem főzésből. :)

Tetra, anyu meg én is azt szeretjük.
#13 - bigmac - 2010. január 29.
Rizst azt úgy lehet pl., hogy fogsz egy lábost, beledobod a mittomén egy egység rizst, rá meg a másfél egység vizet. Aláfűtesz, hogy elkezdjen rotyogni, de aztán le is veszed minimállángra és lefeded. És akkor fél óra alatt megpárolódik jól.

A ragadós cuccokhoz ragadós rizst szoktak. Sok mókás dolgot lehet kigyúrni abból: http://en.wikipedia.org/wiki/Glutinous_rice#Foods
#14 - bigmac - 2010. január 29.
Ja tehát ilyenkor nem lesz száraz, de nem is fő szét, hogy ragadjon, szóval épp jó.
#15 - Dio - 2010. január 29.
Jah igen, én így szoktam. Állítólag így lehet a 2. fázisban faszán leégetni.
#16 - opreszká - 2010. január 30.
ahogy bigmac is mondta. csak mi gyakorlaton csutkára levesszük (legalábbis asszem:D), és lefedve hagyjuk, esetleg egy konyharuhát is rakunk a fedő és a lábas közé, és a saját gőzében egy 3/4 órát-órát állni hagyjuk.
#17 - opreszká - 2010. január 30.
úgy értem hogy elzárjuk :DD
#18 - hunocsi - 2010. január 30.
#7 Neked már 18 éve ők jönnek be? :)
#19 - bachterman - [url] - 2010. február 8.
pedobear-liga. too old!
rizsfőzésben bigmac taktikáját osztom. annyi, hogy kicsit tovább főzni, és emiatt két rész víz kell bele.
asszony így csinálja: forró olajos, fűszeres vízbe bele a rizst, 12 percig fő kavargatás nélkül, aztán gáz elzár, lefedni, párolni. még 15 perc. ennyi.

olajon előpirítva pergős rizset lehet képezni, mert a szemek nem pattannak ki úgy, mint a sima b-rizsnél.