2010. március 16.
#16196 + (759/92,69%) [X]

ePiNePhRiNe: Kissé másnaposan kelek fel Béláéknál, korog a gyomrom, mondom, meg kéne etetnem a goa'uldomat. Keltem a Bálát, hogy kajás vagyok, mire ő:
- Már főzöm a sonkát. - és alszik tovább.
Mondom, oké.
Kimegyek a konyhába, iszok, akkor esik le, hogy nincs is felrakva főni semmi sem.
Megyek vissza Bélához, megint szólok neki...
Béla: - Aaa, hol voltál?
- Hát, végig mentem a folyosón és ott szemben.
- Jajj, menj végig a folyosón, aztán balra!
Erre már kíváncsi vagyok. Végig megyek a folyosón, lefordulok balra, benyitok... fürdőszoba. LÖL.
Vissza sietek a Bálához, mert már kezdek félni.
- Te miről beszélsz? Jó helyre navigáltál?
- MONDTAM, HOGY BALRA!
Lehet, hogy én vagyok a hülye, így ismét visszamegyek -> balra -> benyitok -> fürdőszoba. WTF?
Akkor nézem, hogy be van indítva a mosógép, benne forog egy kb. 5 kilós kötözött sonka, bazz, egész babérlevelekkel!
Szaladok vissza a Bálához:
- TE NORMÁLOS VAGY? A MOSÓGÉPBE TETTED A SONKÁT?
Béla ilyen halál komoly arccal:
- Mér', 90 fokon nem megfő az?

Megjegyzés: És én még el is gondolkoztam rajta...
megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - Chef - 2010. március 16.
Kész... vááá. xD Ez nagyonnagy... xD
#2 - Lyric - 2010. március 16.
ez +++ :DD amúgy hirtelen énis elgondolkoztam, hiszen forróvíz nem? :D
#3 - Bartuc - 2010. március 16.
Én meg a múltkor a sarokba tettem be a sonkát, de nem főtt meg, pedig ott is 90 fok van.

Háháhá. Nem is.
#4 - kzk - 2010. március 16.
quote - (vagy fake vagy brutalis survive fail)
#3 +
#5 - skizoxenia - 2010. március 16.
#4 Már miért lenne fék?
Béla bizony pásnapos és pasiból van...
#6 - skizoxenia - 2010. március 16.
*másnapos
#7 - kzk - 2010. március 16.
Mondom, lehet, hogy nem fake, de akkor Bela nemsokara meghal Darwin-dijjal.
Epeszu embernek nem jut eszebe belefozni a mosogep tartalmat a kajajaba. Masnaposan sem. Vagy utkozben hulyult meg, de akkor tenyleg meg fog dogleni rovidesen.
Roviden survive fail.
#8 - Ancsi - 2010. március 16.
Vagy meg reszegen tette bele.
#9 - Ancsi - 2010. március 16.
Ja, egyébkent nem azért hülye ötlet, mert mosógép (mivel, ha jól be van csomagolva a cuccos akkor mi baja lehetne?), hanem, hogy a 90 fok meg nem "forró" víz, csak forrásközeli. Mondjuk nemtudom, én nem próbáltam még csak forrásközeli vízzel dolgozni. Szerintem az már iható teának is fél perc múlva, pedig nem szőrös a torkom.
#10 - kzk - 2010. március 16.
A mosogep nem igazan steril. Meg akkor sem, ha az elozo kor egy ures 90C volt.
A sonka atmelegitesere, valamint a mosogepben tanyazo kosz, mosopormaradek, bakteriumtenyeszet es egyebekkel valo aztatasara kivalo.
Hogy olykor a szurubol is visszajonnek joszagok jobb hijan, az mar szinte mindegy.
#11 - tetra - 2010. március 16.
"ha jól be van csomagolva a cuccos"
#12 - underyx - 2010. március 16.
És még senki nem írta hogy "Calgonnal Béla is tovább él"?
#13 - Slambuc - 2010. március 16.
Huhh ez majdnem olyan mint a koliban részegen hűtőbenhugyozós :)))
#14 - yoann - 2010. március 16.
elég lett volna ha csak a 3. sorig van úgyis adja nálam. :)
#15 - Yocoo - 2010. március 16.
Aztán ne csodálkozzon Béla, ha a mosógépet 2 méterrel arrébb találja...
#16 - frozen - 2010. március 16.
Béla sous vide sonkát csinált:-))) még másnaposan is a novel cuisine mestere:-)))
#17 - Chef - 2010. március 16.
Bartuc, te is ki vagy... xD
#18 - kzk - 2010. március 16.
#11 Ja hogy vakuumcsomagolva? Akkor a baberlevelnek sok ertelme van.

#15 De igen, a dobot szet fogja verni.
#19 - ecch - 2010. március 16.
Nem beszélve arról, hogy egy mosóprogram ideje édeskevés egy sonkához. Simán nyers marad, és mosószerízű.
#20 - Ancsi - 2010. március 16.
Há' ekkora hőfokon sokáig főzhessük.
Mondjuk 1000 fokon pár másodperc alatt megvan, sőt még oda is ég egy kicsit. Höhö.
#21 - Ferlin - 2010. március 16.
nekem úgy tűnik, hogy nem sok tapasztalatotok van a gépi főzéssel kapcsolatban.

Azt tudom, hogy mosogatógépben főztem már tésztát véletlenül (beleesett egy darab száraztészta), az a program végére megfőtt. Persze a tészta-sonka nem egykategória, de asszem a mosogatógép csak 70 fok körüli hőmérsékleten dolgozott.

Szóval realitás van benne.
Mondjuk ha nem centrifugál, akkor a dobnak sem lesz nagy baja.. be kéne küldeni a mythbustersnek, hogy próbálják ki :)
#22 - Stargazer - 2010. március 16.
#9 Ha 90°C-os teát iszol, akkor elhiszem, hogy (már) nem szőrös a torkod. :)
#23 - Geryon - 2010. március 17.
Úgy vettem észre, hogy mostanában az ételek terén az ilyen "-féle módra" a divat ahelyett, hogy odaírnák, pl. hogy szalonnával vagy szalonnacsíkokkal (azt hiszem, ez a Hentesné-módra)...

Most megtanultuk, hogy készül a sonka Béla-módra :)
#24 - skizoxenia - 2010. március 17.
#23 De nem hogy a kutyának, még a goa'uldnak sem kéne...
#25 - tetra - 2010. március 17.
#3 Mer nem tettél alá vizet...
#26 - kzk - 2010. március 17.
#21 Nem kell kiprobalnom, hogy levagott fasszal nehezebb-e pontosan hugyozni, ha nem vagyok hulye, akkor meg tudom mondani empirikus bizonyitas nelkul is, hogy marhasag megcsinalni.

Nem erzem magam alacsonyabbrendunek, amiert meg sosem probaltam semmit megfozni sem moso-, sem mosogatogepben.

#25 +
#27 - skizoxenia - 2010. március 17.
#26 Pedig így születnek a zsenik...
#28 - Dio - 2010. március 17.
#21 A száraztésztának szinte elég, ha átázik. Ha ez még kicsit meleg vizben is történik, "meg van főve"...
#29 - Vegita - 2010. március 17.
fake-ezett habzasu mosoporizu sonka :D
#30 - Dio - 2010. március 17.
#29 :D +++
#31 - skizoxenia - 2010. március 18.
De annyira aranyos, még a babérlevelekre is gondolt :]
#32 - Dio - 2010. március 18.
Ja, legalább tud főzni... ha józan lenne... :)
#33 - C9H13NO3 - 2010. március 19.
Amit még tudnotok kell:
egész babérlevelek = kettő tasakos babérlevél :D
#34 - Dio - 2010. március 19.
Jaaa... mégjobb. :)
#35 - baggins - 2010. március 20.
owned...
#36 - hunocsi - 2010. március 22.
#3 Én meg a fal mellé, és még a 180°-ban sem főtt meg.
#37 - tetra - 2010. március 22.
#36 Kuktába raktad? Mert normál nyomáson nincs 180 fokos víz... víz nélkül meg nem fő.
#38 - kzk - 2010. március 23.
#37 Dehogy nincs. Becsuletes neven vizgoz.
De tenyleg le kell fedni valamivel, hogy ne szokjon el, nyitott labasban nem fog menni.
#39 - tetra - 2010. március 23.
Az gőz, víz alatt általában a folyékony halmazállapotot értjük mi egyszerű parasztok.
#40 - kzk - 2010. március 23.
Tenyleg, azt lehet meg nem is meseltem, amikor az oktato raszol a hallgatosagra:
- Nyissak mar ki az ablakot, hadd jojjon be egy kis H2O!

De nem tartom magam kemiazseninek csak attol, hogy nalam a jeg es a goz is viz.
#41 - skizoxenia - 2010. március 24.
#40 Esett az eső? Ezt most nem értem.
#42 - kzk - 2010. március 24.
#41 Vagy emberunk siman luzer volt es bekeverte az O2-t a H2O-val. Valassz.
#43 - skizoxenia - 2010. március 24.
#42 Akkor inkább lúzer volt, mivel az O2-nek is csak kb. 20,93% köze van a levegőhöz.
#44 - kzk - 2010. március 24.
De direkt szivatsz, ugye?
Felteszem, nem az volt a baja a t. oktatonak, hogy odabenn vakuum volt es kiugrott a helyerol a szeme, hanem hogy elhasznaltak a levegot benn (lecsokkentettek az oxigentartalmat), s ezert O2 dusitasra vagyott.
#45 - tetra - 2010. március 24.
Bizony, ha a 70+% nitrogén melletti keverékben csökken az oxigéntartalom azt elhasznált levegőnek hívjük.
#46 - skizoxenia - 2010. március 24.
Oké, leesett.
Én nem szoktam szivatásból írogatni, tényleg érdekelt, hogy jön ide a H2O.
Akkor nem lúzer, csak összekeverte őket, hatalmas nagy vicc volt, szerintem küldd be qdb-re...
#47 - blucher - 2010. szeptember 9.
www.youtube.com/watch?v=zwYW_RGWSmM