2010. július 12.
#17765 + (138/62,06%) [X]

Bence: janit azt hittem leütöm tnap
Gaba: mert?
Bence: voltunk discoba 2 jó csaj odajott tüzet kérni meg beszélgettünk, jól elvoltunk nyomult rám az egyik erre jani odajon: - nézdmár milyen jó poharak lopjunk már el párat! csajok: - na megyunk majd találkozunk sziasztok:)
Gaba: nemlepődök meg:D

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - linencloth - 2010. július 13.
Ha a csajok tüzet kértek, akkor utána vagy tüzeltek, aminek egyértelmű a kimenetele, vagy cigiznek, ami esetén instant meg kell szabadulni a két hamutáltól.
Egyébként a "tnap" valami olyasmi, mint pl. a T-rex, vagy inkább a T-shirt-höz van több köze?
#2 - skizoxenia - 2010. július 13.
Miért? Loptam már én is poharat, nem is egyszer. Gáz?
#3 - bigmac - 2010. július 13.
Gáz.
#4 - Melkon - 2010. július 13.
#2
Miért lenne gáz? Remélem tőled sem egyszer loptak, valamint remélem az sem volt gáz.
#5 - gombost - 2010. július 13.
#4 Egy poharat/korsót/hamutálat ellopni egy olyan helyről, ami hetente nagy tételben kapja azt ingyen, nem olyan, mint valakinek a személyes tulajdonát ellopni. Függetlenül attól, hogy a fent említett cselekvés gáz, vagy nem gáz, a párhuzamod nagyon gáz.
#6 - Melkon - 2010. július 13.
#5
Szerintem attól hogy valaki valamit ingyen kap még morálisan nem kéne indokoltnak tartani a lopást. :o
De úgy látszik qdb-re sok cigány jár. o_O
#7 - tetra - 2010. július 13.
Ez most pont olyan, hogy zenét letölteni lopás-e. De amúgy szórakozóhelyről poharat kivinni azért gáz, mert tré dolog. Nincs elég poharad otthon?
#8 - bigmac - 2010. július 13.
Ha letöltesz egy zenét, nem veszed el mástól. Ha viszont behúzol egy poharat, abból más már nem tud inni. Ez natúr tiszteletlenség. Erodálja a társadalmi bizalmat. Gáz.
#9 - tetra - 2010. július 13.
Nohát, itt arról van szó, hogy kárt okozol-e. Merthogy másnak lesz pohara, hiszen a szórakozóhely nyílván felhalmozott egy nagy rakást belőle. Tehát annyi kárt okozol, amennyibe a szórakozóhelynek kerül a pohár. Zeneletöltésnél annyit sem, de mindkettő csekély összeg.

A gáz benne amikor lopsz pedig rohadtul nincs is rá szükséged. Lopni tré dolog, ebben egyetértünk.
#10 - Dio - 2010. július 13.
#6 Gombost nem írta, hogy nem gáz.
A párhuzamod tényleg nem helytálló. Amúgy nekem kocsmában odaadták egyszer a poharat, ami megtetszett. Ugyanezzel az indokkal, hogy úgyis kapnak az ital mellé.

#8 Belehal, ha nem tud pont abból a pohárból inni? :D Ez azért így fura, attól függetlenül, hogy egyetértek azzal, hogy tiszteletlenség.

Inkább az a gond, ha úgy beszélnek róla, mintha ez tényleg természetes lenne. Akkor mindenki vegye csak el, mert úgy tartja kedve? Kiürül a készlet egy este alatt. Persze kapnak majd, de addig?
#11 - bigmac - 2010. július 13.
#10 Nyilván nem hal bele, de a tiszteletlenség, ami emögött meghúzódik, más dolgokra is kihat, és ez az egyik alapvető oka annak, hogy Magyarország olyan, amilyen.
#12 - Dio - 2010. július 13.
Én azért ilyen mélységekig nem mennék. Nyilvánvaló, hogy a pohárlopás az iszogató fiatalok által kedvelt csínytevés, semmilyen kihatással nincs bármi másra. Ráadásul pont azért csinlják, mert tudják, hogy nem kéne, nem azért, mert azt hiszik, ez jár nekik.

Szüleim anyám egyetemi barátaitól olyan evőeszköz-készletet kaptak nászajándékba, amit az egyetem menzáján lopkodtak össze. Tisztességes emberek lettek belőlük.
#13 - bigmac - 2010. július 13.
Hát nem tudom, én nem hiszek benne, hogy az embernek tíz-tizenkét éves kora felett ilyet akár csak viccből is meg kéne csinálnia. A környezetemben egyetlen ember játszotta ezt el, azóta nálunk a neve a lopással szinonim igévé nemesült.
#14 - Dio - 2010. július 13.
Érdekes sznob társaság lehet, már bocsánat.
Amúgy meg mennyivel jobb pl. bliccelni a BKV-n? :P
#15 - Dio - 2010. július 13.
Érdekes sznob társaság lehet, már bocsánat.
Amúgy meg mennyivel jobb pl. bliccelni a BKV-n? :P
#16 - opreszk - 2010. július 13.
mi is hoztunk már el korsót kocsmából, bár nem a lopás kedvéért, csak egyszerűen kértünk még egyet, de közben mennünk kellett, úgyhogy vittük a poharat is, hogy meg tudjuk inni útközben. másnap nevettünk is, hogy mi nem is lopni akartunk, csak magunkkal vinni az inninket. de amúgy azóta is ereklyeként bánok a korsóval, mindig abból iszok :D
#17 - Bartuc - 2010. július 13.
Erkölcsileg egyáltalán nem ítélem el, ha valaki poharat vagy korsót lop a kocsmából. Ez egyszerűen csak gáz. Mint a kéregetés. Ezért nem csinálnám soha, nem azért mert emésztene a bűntudat utána. (Nah jó, egyszer elloptam egy ilyen gömb alakú mécses tartó izét, aminek unicum jel volt az oldalán és ahogy lobogott a láng össze-vissza mozgott a jel is, tiszta állat volt. Ilyen kivételes esetben lehet lopni.)
#18 - xezs - 2010. július 13.
Ezek is discoba voltak, nem diszkóbaN...

Sosem értettem miért jó lopkodni kocsmából, talán valami túlélőtúra lehet (elkap-e a kidobó és túlélem-e ha igen).
#19 - Dio - 2010. július 13.
Jah, diszkóba, ott lehet... :D
#20 - bigmac - 2010. július 13.
Eh, Dio. :P
#21 - ecch - 2010. július 14.
#6 Ne cigányozzunk már...
#1 Biztos T-nap volt. Céges buli a Telekomnál.
#22 - tetra - 2010. július 14.
Ne?
#23 - ecch - 2010. július 14.
ne, mert itt általánosítva vette el, nem egy konkrét esetet.
#24 - ecch - 2010. július 14.
el+ő
#25 - linencloth - 2010. július 14.
Jó nagy erkölcsi kérdés lett ebből a lopásból.

#5 Pénzt találsz az utcán, azt is önkényesen eltulajdonítod, és egyébként is le kellene adóznod utána. Hülyeség? Relatív, mivel az állam szerint nem az, ahogy a kocsmáros meg a te ötleted tartja hülyeségnek, mert abban is lehet problémát találni. Kezdjük rögtön azzal, hogy mit mondasz akkor, ha a születésnapodra kapott ajándékot (legyen akár 100000 Ft-os TV) ellopják? Ja, hogy te azt ingyen kaptad, és viheti? Oké, megbeszéltük, várom a születésnapod. :P

#17 Tipikus szarka. Ha megcsillan, akkor lehet lopni? Kíváncsi lennék a pénztárcádra, Deák képe "tiszta állat", én nagy rajongója vagyok.

Tőlem loptak már. Most nem a magyar államra gondolok, mert az túl általános lenne, de suttyó gyerekektől kezdve egészen egy alkoholista vénemberig volt már dolgom tolvajokkal. Ez alapján én is mondhatom azt, hogy akkor nekem is szabad lopni, ami már tényleg meggondolandó. Amikor el lettek hajtva a beugráló cigányok, akkor egyéb esetben vagy értékeltűnés lett volna abból, vegy megfogással egy "megélhetési lopást" állapítottak volna meg a sünök (ha a koruk engedi egyáltalán), ami után már napokkal félthettem volna a családom életét.
Sokáig lehetne a témán vitatkozni, de a zárás egyszerű: morálisan elítélendő a lopás, de amikor már eldurvul a probléma, és a sünök nem segítenek, akkor nem biztos, hogy elítélendő a megkárosított bármilyen tette.
Nem is olyan rég volt az a hír a TVben, ami szerint egy cigányok által már több, mint egy millió értékben megkárosított férfi elégtételt akart venni, ezért talán savas permetezéssel rontott be a cigányok házába, gyakorlatilag a hangyabolyba. Ha nem hal meg a férfi, és sikeresen kiírt egy cigány családot, akkor hogy ítélkeznétek? A törvényeket felhasználva börtönbe kellene küldeni, vagy észre kellene venni, hogy a sünök ujjmozdítása hiányában tönkrement egy ember élete, aki végső keserűségében próbált megoldást találni?

Tudom, hogy ez az írás már nagyon mélyre ment, de sok az erkölcsi álláspont, viszont mindegyikben érezhető a részrehajlás (szarka szerint nem gond, gazdag véleményéből meg már csak a kézlevágás hiányzik, mert neki nincs ilyen gondja).
#26 - xezs - 2010. július 14.
Durva mélységeket kezdtetek el szántani itt :)

Hozzánk karáncsony előtt akartak betörni, szerencsére csak kísérlet maradt a dolog.
#27 - opreszk - 2010. július 14.
nekünk 1 hónapja lopták el a kocsinkat és húgom biciklijét. bár ezek részeg fiatalok lehettek/voltak, meg is lett a kocsi egy fának ütközve totálkárosra törve.
#28 - gombost - 2010. július 14.
Jézusom! Ezen a témán tényleg ennyit kell pörögni? Akik nem értenék: a mondandómban a hangsúly nem az ingyenességen volt. Ezek a poharak akkor értéket képviselnek, mint a bankban a reklámtollak. A szerepük is pontosan ugyanaz. Gáz ellopni? Igen. Ahogy az utcán h*gy*zni is gáz, de egyszer-kétszer szerintem mindenkivel előfordul, hogy megteszi egy részeg éjszakán hazafelé menet (amikor a Boráros téren nincs hova menni és a Petőfi híd lába olyan csábító).
#29 - tetra - 2010. július 14.
Akkor már fel is mehetsz a hídra és beleeresztheted a Duna közepébe... extra pont ha egy uszályt is eltalálsz :D
#30 - xezs - 2010. július 14.
#29 Az a pro fokozat, ultimate fokozaton viszont a híd tetejéről kell lehugyozni. Ha eltalálod a Turult akkor pluszpont :)
#31 - tetra - 2010. július 14.
A Petőfi híd tetejéről? :D
#32 - linencloth - 2010. július 14.
Az mennyire véletlen egybeesés, hogy ahogy az előbb úton voltam, pont cigányok háza előtt láttam egy sün autót? De ha már itt tartunk: az is véletlen, hogy cigányok laknak ott, vagy jogosan diszkriminál a magyar?

#29
Ne bíztasd, lehet, hogy múltkor is ezt csinálta a külföldi útján, aztán most meg a balesettől hangosak a TV-k, pedig lehet, hogy egyszerűen csak nem tesztelték a radarokat WC-s környezetben, pedig az alap emberi teszt szabvány.

#30
Ultimate fokozat: égő ruhában a turulról megtenni ezt.
#33 - xezs - 2010. július 14.
#32 Tüzet hugyozva?
#34 - opreszk - 2010. július 15.
hjajj, zp-ből hazafelé hányszor hugyoztunk le a Petőfi hídról... :D
#35 - xezs - 2010. július 15.
#34 Tűz is volt?
#36 - bigmac - 2010. július 15.
Gorogtuz. Nyilvan aug. 20-ara probaltak. :P
#37 - opreszká - 2010. július 16.
valahol biztos volt, mi nem láttunk. max a koncert utáni tűz a lelkünkben/agyunkban/szívünkben :D
#38 - mAC - 2010. július 21.
szarfoshúgy