2012. január 23.
#21287 + (665/90,11%) [X]

tOckA: annyi ember osztogatott szórólapot hogy automatikusan elvettem egy csajtól a tételeit a sarkon:O

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - tetra - 2012. január 23.
Sounds like sóderklub.
#2 - Vegita - 2012. január 23.
sounds like you didn't use the X button 'stead of cryin' here
#3 - tOckA - 2012. január 23.
melyik részben volt? énisénis!
#4 - xezs - 2012. január 23.
Aki elveszi az ilyen reklámszarokat az utcán, az barom.

A nagy bizniszt nem egy szaros utcai papírból fogod kilesni.
#5 - benlude - 2012. január 24.
Embeeer! Azert veszem el, mert jo fej vagyok. Utana meg az elso kukaba kidobom. ;)
#6 - Vegita - 2012. január 24.
most azon agyalok, hogy az utcan vegigmenve kapok tobb spamet, vagy emailben?
#7 - tetra - 2012. január 24.
#2-3 Nem volt konkrét részben, amit láttam, csak teljesen olyan a hangzása. Elmeséled, ami eszedbe jutott, hogy akár meg is történhetett volna, ha nem egy valós világban élnénk.

#5 Ez elég rövidtávú, szűklátókörű gondolkodás. Annak az egy diáknak (jó esetben diák, rosszabb esetben csak egy balfasz), aki képtelen normálisabb melót szerezni, segítesz. De miután téged nem szólított meg a szórólap, ezért teljesen feleslegesen gyártották le, gyakorlatilag rontod a cég reklámozási arányát, ami miatt még több ilyen szart fognak kitolni. Ha senki nem venné el, nem lennének, és igen, jobb lenne.
#8 - xezs - 2012. január 24.
#5 Meséld el, mitől jófejség elvenni a szemetet, ezáltal azt a látszatot keltetni a megbízóban, hogy jó dolog amit csinál és igény van rá.
#9 - Bartuc - 2012. január 24.
#8

Nem a megbízóval vagy jó fej, hanem a balfasszal, aki osztja a lapokat. Egyrészről hamarabb leosztja a napi limitet, másrészről sikerélménye lesz, hogy a szánalmas kis munkáját milyen jól végzi. Harmadrészről pedig nem érez megaláztatást, hogy nyújtja feléd a papírkáját, te pedig elmész mellette anélkül, hogy akár csak rá is néznél, emlékeztetve rá, hogy mennyire szánalmas a munkája, meg ő maga is, amiért csak erre jó.

Talán kihallik a sorok közül, hogy mennyire rühellem ezeket a lényeket, akik ráadásul direkt úgy vannak kitenyésztve, hogy hiába jelzem nekik félreérthetetlenül, jó előre a testbeszédemmel és minden létező metakommunikációs eszközzel, hogy "nem, nem fogom elvenni azt a papírt, ne is nyújtsad még csak felém se", ő akkor is belenyomja a pofádba, és még fordul is utánad, ahogy elmész mellette. És ha netalántán 5 perc múlva ugyanarra mész vissza, majd megint, ő minden egyes alkalommal újra eljátssza ugyanezt. Vagy a hitük ilyen erős, vagy az eszük ilyen kevés. Mind a kettő idegesít. Ha pedig egyszer, csak egy pillanatra is, egészen véletlenül felveszed velük a szemkontaktust, akkor a fent leírtak hatványozottan érvényesülnek.

Akkor se csinálnám ezt a melót, ha fél millát fizetnének érte havonta + kajajegy. Előbb mennék a híd alá is, és ezt teljesen komolyan mondom.
#10 - Vegita - 2012. január 24.
#7 #8 #9 mindharmotokkal egyetertek (nem, nem mondtok ellent sehol egymasnak, igen, kivetelesen Bartuccal is)
#11 - bigmac - 2012. január 25.
Nem ertem a kapcsolatot a rontott reklamhatekonysag es a novelt reklamkiadas kozott. Ha az eredetileg vartnal rosszabb a megterulese a reklamkiadasoknak, akkor kevesebbet fognak kiadni ra, nem? Ha meg akarod szuntetni a papirszpemet, a racionalis lepes valojaban eppen az lenne, ha elvenned mindet, maglyat raknal beloluk a Blaha Lujza teren, es latvanyosan elegetned oket.
#12 - bigmac - 2012. január 25.
Vegita, te peldaul nem kozgazdasz vagy? :P
#13 - Vegita - 2012. január 25.
#12 mar nem ;) de tanultam azt is, tobbet, mint kellett volna :D
#14 - Vegita - 2012. január 25.
ellenben hallottam olyanrol, hogy a reklamok fele mindig kidobott penz... es sosem lehet tudni, hogy melyik fele volt az :D

es valljuk be, nem tul egyszeru megallapitani, hogy a vevo a szorolap miatt jott-e be, ha van 10 fele reklamkiadas, ellenben azt igen, hogy milyen tempoban kell az utca spammerenek osztogatnia ;)
#15 - bigmac - 2012. január 25.
De ha nagyobb tempoban osztogat, az is alacsonyabb hatekonysagot mutat. Ha feltetelezzuk, hogy a megbizo reklamozast optimalizal, a megterules csokken, a koltseg pedig nem valtozik, akkor az uj optimum kevesebb reklam lesz.
#16 - brrr - 2012. január 25.
Tudjátok, ez ilyen "közgáz" meg "management", itt mindent meg lehet magyarázni, és mindennek az ellenkezőjét is:

Ha midnen szórólapot elveszel, akkor annak nem jut, akit esetleg tényleg érdekelt volna, így csökken az eladás, miközben nő a reklámkiadás.

Ha egyiket sem veszed el (és mindenki így tesz), akkor a szórólaposztó gyerekek egy idő után nem veszik fel a munkát, mert nem éri meg, mert 50 Ft-ra jön ki egy óra, és egész nap kint kéne állniuk, hogy a napi 200 lapot szétosszák. Így drágul a reklámozás, miközben nem emelkedik a bevétel.

-> mindkét viselkedési mód esetén érdemes lenne visszaszorítani a szórólapozást.

DE az emberek alapvetően hülyék, nagy tömegben kiszámítható a viselkedésük (X százalék elveszi a lapot, Y százalék nem, X-ből Z% pedig elolvassa, és meg is veszi a terméket), így a szórólapozás egy viszonylag kiszámítható, és működő reklám felület. Amíg ez így van, addig marad is.
És igen, a legfontosabb eleme az, hogy EMBEREK osztják a lapot, akiket a társadalom normálisabb része EMBERnek tekint, és nem megy el mellette úgy, mint egy SPAM mellett, vagy egy hirdetőtábla mellett.
#17 - tetra - 2012. január 25.
#16 Amikor a spamet embertől kapom (van ilyen), akkor is leszarom. Nem érdekel, hogy gép küldi az arab emírségekből szakadt herceg szomorú sorsát, vagy két éve elveszett kiskutyával szpemmel valami retardált. Ugyanígy leszarom, ha őneki egész nap kint kell állnia, legfeljebb elmegy és keres valami normális munkát. Az tényleg szörnyű volna.
#18 - Vegita - 2012. január 25.
#17 Sajnos nem mindenki gondolkodik igy, ha mindenki igy gondolkodna, akkor a marketing tok maskepp nezne ki. Valljuk be: tavol allunk az atlagos ugyfel fogalmatol
#19 - xezs - 2012. január 25.
#9 Én azt nem bírom az ilyen szórólapozásban, amikor kurva nagy tömegben hömpölygök lefele valami aluljáróba, a balfasza meg ott áll a tömeg kellős közepén és nem lehet haladni. Hihetetlen.

#X Szerintetek van olyan, akit tényleg érdekel, hogy mi van a papíron és nem csak szánalomból veszi el? Mármint biztosan van, de mennyi? 5%?

Van nekem egy haverom, az csinálta szórólapozás címszó alatt azt, hogy beült az egyik egyetemre olvasni, a szórólapok felét kirakta az asztalokra (aki akarja elolvassa) a másik felét meg bebaszta a szemétbe. Persze, volt ellenőrzés, de valahogy mindig kimagyarázta hogy éppen miért nem találták a környéken.

Én mondjuk röhögtem ezen, okosan megoldotta, nem ácsorgott odakint mint egy rakás szerecsétlenség, ráadásul csak pár hétig kellett ezt a fost csinálnia mert egy diákszövetségben látják hogy ki az akit rá lehet uszítani a komolyabb melókra és ki az, aki 80 évesen is szórólapozni fog.

Na mindegy, a megbízók elfelejthetnék végre, hogy ez egy jó reklámozási forma, mert amúgy kibaszottul szar és néha idegesítő is. És ha nagyon sötétzöld lennék akkor most sírnék a szórólapok kedvéért kivágott fákért is.
#20 - xezs - 2012. január 25.
#17 A kedvenc spamem elég régóta egy elbaszott magyar hülyegyereké, aki már kb. 3 éve elsőéves egyetemista a spam szeriint. Honlapkészítést ajánl de ez alatt annyit kell érteni, hogy valami lopott szoftvert tologat brutál olcsóért a kliensnek a piaci ár töredékéért és tulajdonképpen csak paraméterezni tud, de programozni nem.

De a főpoén az, hogy miután felhányta a szemetét a kliens gépére, felrak úgy mellékesen egy spammer programot is, ami napokkal később több ezer spamet küld szét.

Ez a pofátlanságnak akkora netovábbja, hogy tanítani lehetne. Kíváncsi vagyok, megverték-e már párszor durván a srácot.

Ja, a kliensek meg még fizetnek is azért, hogy a botnet részei lehessenek.
#21 - Vegita - 2012. január 26.
#20 ez egy zseni (exkozgazdasz szemmel)
#22 - tetra - 2012. január 26.
Pont mint Jobs, csak sokkal kisebben.
#23 - roberto67 - 2012. január 26.
ezen nagyon jót röhögtem :D
A vitához hozzászólva: én sajnálni szoktam az osztogatókat és nem tehetnek róla, h tanulás mellett csak erre van idejük.A munkáltatójuk meg akkor is gyártani fogja azt a sok szart, akár elveszed, akár nem, mert vmi marketing szakértő beadta neki, h ez jó. tehát akik osztogatnak, nem balfaszok sztem. Nekem a tanulás mellett nincs időm még ilyen melóra sem, tehát megértem azokat, akiknek csak ennyi idejük van. Jó, idegesítők, akik az arcomba nyomják, de muszáj nekik ők is emberek, és szerencsére kevesebb az agresszív fajta, és több az unottan vagy mosolyogva stabil állóhelyzetben nyújtogató :D
#24 - roberto67 - 2012. január 26.
ja és én is el szoktam venni tőlük, mert tom, h egy embernek (neki) örömet okozok és a legtöbb meg is köszöni normálisan. Nem érzem magam emiatt baromnak. Még a végén lehet, hogy 100 ilyen fecniből 1 tényleg érdekel :D pl egyszer egy fotópályázatot találtam , amire neveztem is és nyertem is pénzt vele :D
#25 - xezs - 2012. január 26.
#24 Vannak sokkal jobb diákmelók és azok sem időigényesebbek.
#26 - brrr - 2012. január 27.
#25 csak kevésbbé rugalmas.

Amúgy én, ha már elveszem, megnézem, mire elérek vele az első kukáig. Általában nem érdekel, de sose lehet tudni...

Tudom, nektek annyira drága az időtök, hogy amíg a villamostól eljuttok a munkahelyig, 2 állásban dolgoztok egyszerre, így nincs idő 2 mp-et áldozni arra, hogy egy lapra vessetek egy pillantást. Van, aki nagyobb szabadságban él nálatok, és ezt megteheti. Irigyek vagytok-e?
#27 - tetra - 2012. január 27.
Igazából elvből nem veszem el, mert ott rohadjon meg az összes szpemmer ahol van. A Metro újságot elveszem, és meg is köszönöm.
#28 - xezs - 2012. január 27.
#26 Nem vagyok túlságosan elfoglalt és fontosember se. Nem ringatom magam illúziókban.

De a spamet nem szeretem, meg minek vegyek el olyasmit, amire egyáltalán nincsen szükségem?

Nem vagyok sötétzöld, de ez az egész nem más mint puszta szeméttermelés.
#29 - ecch - 2012. január 28.
Hát én már vettem át olyan szórólapot, ami éppen érdekelt, és szükségem volt rá, így azóta mindig elveszem, és utána szelektálom, hogy kell-e :$ Kövezzetek meg! :$
#30 - xezs - 2012. január 29.
#29

- Veszünk két hegyeset és egy nagy laposat.
- Kaphatok egy laposat, mama? Bocs! Papa…
- Jól van, akkor. Két hegyes, két lapos és egy csomag kavics.
#31 - kzk - 2012. január 29.
b+ kétszer kellett elolvasnom, mire összeraktam.
#32 - puruttya - 2012. január 30.
nekem tetszett. a szórólapot meg a kedvemtől függően veszem el a droidoktól
#33 - Dio - 2012. február 28.
Én rühellem azokat, akik reflexből eveszik, mert beléjük rögződött. Nagyobb droidok, mint aki osztja.
Az egyetemen néha osztogatunk szórólapot, ha lesz valami rendezvény aznap vagy a héten. Ilyenkor ezt a diákszervezetek nem túl magas költségvetéséből nyomjuk, nem túl nagy számban. Nem azért osztjuk, hogy kiszórjuk, hanem, hogy azoknak adjuk oda, aki el is fog jönni. Gyakorlatilag a pontos infók miatt kell, mielőtt odaadnánk, mindig mondjuk, miről van szó. De a sok hülye meg se hallja, csak elveszi, és az orrom előtt b.ssza a szemetesbe. Hát ott rohadjon meg.
#34 - AdanI_ - 2012. február 29.
##33:

Én már leszoktam erről az Örsnél meg a Nyugatinál a szórólaposok elé odaállnak a jehovisták, buddhisták, alkoholisták stb. és ők is nyújtogatják a könyvet, Fedél nélkül-t stb. és ha elveszed követelik ,hogy fizesd ki, és ha vissza akarod adni akkor meg obégat, hogy már elvetted fizesd csak ki. Inkább nem veszek el semmit mostmár, akkor nincs gond. Arany-ezüst felvásárlás úgyse érdekel, hiszen egyik sincs, CsigaBiga autósiskola szintén nem ,van már jogsim, csak autóra nem telik.
#35 - kzk - 2012. február 29.
Ugyan menj mar, ha obegat, hozzavagod arcba es a vilag egyensulya maris helyreall.
#36 - Dio - 2012. március 5.
Hát ha az istene akarata az, hogy ő ma súlyosan megsérüljön, akkor nincs mit tenni, nem mehetsz szembe a sorssal... :D