2013. május 9.
#22028 + (165/80,00%) [X]

<conra> firmowa robie tygodniowo srednio 2000km
<fura> akkor ezt most magyarul légyszi
<conra> sorry, wrong nick
<fura> no problem :)
<conra> btw. im from poland
<fura> i'm from hungary
<conra> Lengyel, Magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - underyx - 2013. május 9.
Nem értem :(
#2 - mort - 2013. május 10.
Szerintem azt szánta poénnak, hogy a lengyel srác egyszer csak tökéletes magyarsággal leírta az ominózus mondatot. Amin egyébként, akik kicsit sűrűbben találkoznak/beszélnek lengyelekkel, nem csodálkoznak, mert a lengyelek még mindig komolyan gondolják ezt és mindig elmondják, ha magyarokkal találkoznak. Nekem volt külföldön egy főnököm, lengyel csajszi, egyből ezzel kezdte, amikor felvettek.
#3 - madbic - 2013. május 10.
Nekem meg pont azt mondta a kollega, hogy You're the first Hungarian who doesn't start with 'dwa bratanki'. Mármint pozitív hangsúllyal. Van, aki már unja. :)
#4 - xezs - 2013. május 12.
madbic: Jajj pont ezt akartam én is írni. Hogy már baszottul unalmas.
#5 - Mileena - 2013. május 15.
Ritkan, de felmerul neha ez a dolog. Az en korosztalyom (20 korul) egyre kevesbe tud rola, de egy tizessel feljebb meg mindig tenyleg el ez a dolog, van, aki bratanicanak hiv :) de a nyelvi kozossegnek egytol egyig orulnek, mint kurva, szuka, pápá :D
#6 - Mileena - 2013. május 15.
Uh, most nezem, eleg kusza lett a kommentarom... mindegy, remelem, ertheto. :)
#7 - BigBumm - 2013. május 22.
#4: Végre van egy nép, aki barátként tekint ránk, erre ilyet beírsz...
Magyar mentalitás mindenekfelett!
#8 - mort - [url] - 2013. május 24.
#7 Van több nemzet is, aki komolyan gondolja, hogy a magyarok a testvéreik, barátaik, de még ennyire sincs a köztudatban, mint a lengyel-magyar barátság. Huszonéves fejjel teljesen megdöbbentő volt találkozni azzal a szeretettel, amit a törökök részéről tapasztaltam. Mert, hogy mi azt tanultuk, hogy százötven év ellenségeskedés, meg ilyesmi, ők viszont úgy vannak vele, hogy macarca macarca az ő kis testvérük. És ha mondod, hogy magyar vagy, meg tudsz egy-két szót törökül, már akkora sikered van, mint egy szupersztárnak.

Nézzétek meg az urlt, még így is meglepő.
#9 - Vegita - 2013. május 27.
#8 tortenelemhamisitas aldozatai vagyunk, a torokok eleve csak egy folyosot kertek volna tolunk, hogy Becset betamadhassak, viszont a franciak koteleztek minket arra, hogy vedekezzunk a torok ellen a keresztenysegunkre hivatkozva, mindezt azert, hogy ok arulhassak a torokoknek a fegyevereket kicsit delebbre.

kozos os: Attila the hun, torokok is toluk szarmaztatjak magukat. Mikor en voltam Torokorszagban, a hataron is felhoztak Attilat, Attila keresztnev csak magyarban es torokben van.

Erdekes meg, hogy Arany Janos az 1848-as forradalom elott "Hunor es Magyar" (nem, nem Magor) torteneterol mesel. Ami meg erdekes, hogy tolunk nyugatabbra meg mindig megmaradt a "hun" a minket hivo nevekben, nekunk meg semmi informacionk nincs arrol, hogy miert vagyunk Hungary, Hongrie, stb. azaz "Hunok foldje/orszaga/whateverje"

Az osztrakok/Habsburgok aztan a szovjetek mindent megtettek tobb mint egy evszazad alatt, hogy kiirtsak belolunk az egeszseges nemzeti ontudatot. Eleg sok tortenelmi teny aldozataul eshetett ennek a gyarmattartasi vagynak ezekalatt a generaciok alatt.
#10 - BigBumm - 2013. június 16.
#9

"Ami meg erdekes, hogy tolunk nyugatabbra meg mindig megmaradt a "hun" a minket hivo nevekben, nekunk meg semmi informacionk nincs arrol, hogy miert vagyunk Hungary, Hongrie, stb. azaz "Hunok foldje/orszaga/whateverje""

A Hungary/Hongrie/Ungarn stb NEM a hunokra utal.
Bővebben lásd: http://www.nyest.hu/hirek/honnan-ered-magyarorszag-idegen-neve