2011. december 1.
#21136 + (58/56,74%) [X]

Xavier: Jut eszembe. Emlékszel még a nagynénémre, akik kinn élnek new yorkban, tudod akivel múlt nyáron ökörködtetek?

Yvon: fazon egy nő emlékszem

Xavier: Na, neki van egy fia michael, de ugye mivel a nagynéném amcsi faszihoz ment feleségül a srác nem tud magyarul, nem tanították meg.

Yvon: és?

Xavier: Várj, befejezem. Na, ez még nem gond, mert én elég jól tudok angolul s hát elég jó viszonyba kerültünk, minden évben ugye rokon látogatás stb. Mindig mi megyünk, mert ez túl lusta fasz ideutazni :D 1x ha volt itt, legalább fizetik a repcsi jegyünk kirándulok :D

Xavier: Éjszaka fenn vagyok fészen, rám ír (neki ugye bőven nappal volt), elkezdtünk dumálni. Valahogy szóba kerültek az álmok.

Xavier: Ki mit akar elérni, stb. Ő köt azzal, hogy tengerparti nyaraló (amcsiéknál valamiért ez nagy divat), fasza magas beosztásu állás stb.

Xavier: Írom neki nekem mi lenne a boldog élet: Minden reggel legyen időm felkelni egy jó alvás után, nyugodtan elkészülődni. Beülni mondjuk egy kávézóba melóba menet, kávézás közbe elolvasni az újságot, betolni egy péksüteményz. Ugye ha számolod ez havonta gecisok pénzbe kerülne.

Xavier: Aztán késő délután végezni a munkával, hazamenni, kikapcsolódni. Akkor el tudjak menni szórakozni, ha napközben megkívánok valamit megvenni és megenni. Legyen az csoki, chips vagy bármi más. Napi 2x-3x fasza meleg étel

Xavier: Ruhákat venni, elmenni ide-oda haverokkal és baszni arra, hogy most hány üveg sört tudok megvenni, vagy baszni az egészre és havonta 1x elutazni valamerre az országba csak a szórakozás kedvéért, mondjuk bp-n körülnézni etc.

Yvon: faszom Xavier, most nekem is leírod regénybe? beszélgettünk már mi is erről:DŰ

Xavier: Várd ki, muszáj, hogy értsd a végét.

Xavier: Szóval.. meg, hogy tudjam merre kell tartanom, mi vár rám, ha keményen dolgozok lesz eredménye nem csak a pöcsöket tolják a számba ugye. Mert nulla jövőkép.

Xavier: Akkor, hogy a munkahelyemre szeressek bejárni és ne folyton azt éreztessék mindig velem, hogy ők tesznek nekem szíveséget stb. Ugye kevesebb stressz, jobb hangulat, tudjam, hogy ha van bérem ki tudom fizetni az alap dolgokat amit kell, miegymás.

Xavier: Végeztem, percekig nem írt.. egyszer csak jött egy üzenet... megpróbálom magyarossá tenni a reakciót: Hátkapdbemárbeafaszomat...egy sima hétköznap és a mindennapok mióta jelentik az álmaidat vagy nem érted az angolom és a kérdést?

Xavier: Visszaírom: sima hétköznap... igen. NEKED. Nem tudott rá mit visszaírni, erre élesváltásba elkezdett arról pofázni, hogy kikapott a kedvenc hokicsapata és a fasza kivan :DD

Yvon:  bazz :DDD. igen amúgy, de ez olyan gecijó lett így, kiteszem fészre, tipikus társadalom kritika :D de rövidebben is leírhattad volna.

Xavier: 'nyád! :D

Megjegyzés: Magyar valóság.. de tényleg.
megosztás: facebook, twitter

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned.
név:

url:

hozzászólás:


#1 - Imurai - 2011. december 1.
Ez de szép! Mármint, nem úgy, mint Hachiko története, de szép. Olyan... kerek, még akkor is, ha már az első sorától az "álomnak" tudni lehetett a csattanót. Tökéletes.
#2 - Vertigo - 2011. december 1.
tl;dr
#3 - kzk - 2011. december 1.
Meg golya koromban szamoltuk ki az egyik felsobbeves cimboraval, mennyit kene ahhoz keresni, hogy ilyen mashol alapnak tuno eletszinvonalat lehessen biztonsagosan finanszirozni. 400k jott ki.
Tegye fel a kezet, aki most, tiz evvel kesobb keres 400k-t.
#4 - second2 - 2011. december 1.
Igaz, hogy enyhén jobban keresnek külföldön, de azért ott sem olyan boldog mindenki.

Ott is kell dolgozni, ott is van sok k.csög főnök, hülye munkatársak, stb.

Bár ez itthon is igaz, csak itt vagy harmadát keresik az emberek, mint a normális országokban.
#5 - hunocsi - 2011. december 1.
#3 Keresem én, de sehol nincs...
#6 - kzk - [url] - 2011. december 1.
Mellesleg: keszult egy felmeres, hogy mi az atlagos fizetes es atlagos arszinvonal. New York-ot vettek alapnak, ami mondjuk a fejlett gazdasagokat eleg jol reprezentalja, ahhoz hasonlo aranyok vannak jol mukodo gazdasagokban.
Hozzajuk kepest a fizetesunk 23,6%, az araink 70,9%.
Magyarul aranyaiban haromszorannyit keresnek.
#7 - tetra - 2011. december 1.
1. Fész.
2. Egyáltalán semmi humoros nincs benne.
3. Eleve, hogy a rákba került ez ide, és kinek jutott ideküldeni?
#8 - Bartuc - 2011. december 1.
#6

forrás?
#9 - kzk - 2011. december 1.
#8 A megadott linken is tul? UBS.
#10 - xezs - 2011. december 1.
El lehet álmodozni a gecinagy fizetésen, csak ebben a térségben ez nem realitás. Mert a környező országok véres szájjal lesik, hogy mikor nyúlhatnak le innen munkahelyeket.

Magyarul ha túl magasak a bérek idehaza, akkor elmennek a nagyobb vállalatok más országba, csehország, lengyelország, stb.

Azért nem érdemes magunkat más országokhoz hasonlítani, mert teljesen más történelme van mindenkinek.

Amerika egy bazi nagy ország, gyakorlatilag a tápláléklánc csúcsa, senki se tudta eddig normálisan megtámadni.

Mi meg elvesztettünk 2 háborút, plusz még 8 általánost sem végzett faszkalapok építettek itt valami szocializmusnak nevezett förmedvényt, ami ugyancsak visszavetett minket a fejlődésben.

Németországot meg nem ér példának hozni, mint kétszeres világháborús vesztes, mert egyrészt bazi nagy ország, másrészt ott van olyan, hogy társadalmi fegyelem. Azok az emberek tudnak dolgozni, nem a lábukat lógatják, mint sok honfitársam.
#11 - xezs - 2011. december 1.
hopsz, kimaradt

Mi meg elvesztettünk 2 VILÁGháborút
#12 - AdanI_ - 2011. december 1.
#10: Bezzeg Románia egy háborút sem nyert meg fennállása óta segítség nélkül ,mégis mekkora területet szerzett. A tótok meg úgy loptak maguknak egy országot, terület, címer stb. mindent tőlünk loptak ,aztán mégis előrébb járnak mint mi, mert náluk nem a hülyék dirigálnak.

Nálunk meg már lassan mindennek az ára uniós csak a fizetések nem azok.
#13 - kzk - 2011. december 1.
Elhangzott a kulcskifejezes.
ITT nem lenne realis.
Tehat mindenki elhuz a verhabos ferde faszba boldogulni. Amiben per fo igazuk is van, mert nekik meg az utodaiknak jobb lesz.
Kozben az orszag meg tovabb es meg gyorsabban sullyed a szarba, de ezert eleg nehez a lelepo fiatalokat hibaztatni, amikor magas helyekrol mas se lathatnak, csak szandekos es epikus elkurast, amikhez kepest a plusz egy fo lelepesenek negativ hatasa egeszen eltorpul.
#14 - xezs - 2011. december 1.
#13 Ha már politizálunk, az is a baj, hogy jelenleg az összes politikusunk a szocializmusban szocializálódott (jaj de szép!). Jó lenne, ha az emberek fejéből végre kivernénk azt, amit 50 év alatt belevertek.

Ez csak álom, de egyszer talán eljön.

Szerencsére én bőven gyerek voltam a rendszerváltáskor, engem nem fertőzött meg ez a faszság.
#15 - tetra - 2011. december 2.
#14 Ezt akár ki is fejthetnéd, mert sok helyen hallottam már, divatos lett, mondhatnók buzz-phrase, de szerintem kevesen tudják, mit is gondolnak alatta, és hogy miben lenne más, ha a politikusaink más rendszerben nőnek fel.
#16 - kzk - 2011. december 2.
<POLITIKA>

A heten tokig volt az internet azzal, miert vagyunk valojaban leminositve es ezzel szemben hogyan juthat eszebe elvileg epeszu embereknek, hogy osszeeskuves aldozatai vagyunk.

De par szoban politikus oldalrol:
- Fingunk sincs, hogy mukodnek dolgok.
- Elkepzeljuk, megalmodjuk, hogy a valosaggal szemben hogyan mukodnek dolgok.
- Ezt betonba onjuk.
- Aki mast mond, az egyreszt hulye, masreszt hazudik, harmadreszt arto szandekkal teszi mindezt.
- Nem hagyjuk magunkat a hulye, hazudos, arto szandeku emberek altal felrevezetni, marpedig igazunk van es ezt mindenki belathatna.
- Ha olyan tenyekkel kell szembesulnunk, ami az eddigi pontokkal ellentmondasba keverednek, az gondosan kitervelt osszeeskuves eredmenye es ebbol kovetkezoen valojaban sem nem teny, sem nem kovetkezmeny, hanem hamisitott koholmany. Ja, arto szandekkal, ellenunk.
- A mai napnak ejfellel vege, ki tudja, mit hoz a holnap, jobb ma egy pocok, mint holnap egy boleny, amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra es egyeb dakota kozmondasok.
- Idoszamitas:
Rovidtav: tegnap
Kozeptav: ma
Hosszutav: kovetkezo par honap
Ultramaraton: ez az ev
A vegtelenbe es tovabb: valasztasi ciklus
- Olyan meg sosem volt, hogy sehogy sem lett volna, first things first, a sajat dolgaink (zsebunk, pozicionk, hatalmunk, lobbink, esti mesenk) legyenek rendben, utana johet minden mas.

A vegtelensegig lehet irni, tenyleg. A baj, hogy ezek sem nem allamferfiak(nok), sem nem szakemberek, hanem urambatyam kihaennem simlis onzo szuklatokoru gerinctelen hazug rosszindulatu erkolcstelen ...
.
.
.
...
fergek.
Nincs is meg bennuk az igeny, hogy jol csinaljak a dolgukat. Egyszeruen nem fer fel a prioritasi listajukra. Pontosan olyanok, mint Jozsiba a gyarban, hogy egesz nap tamasztja a gepet, kozben az egyetlen gondja, hogy minel tobb anyagot lopjon haza es kozben szarik a vilagra.
Csak sajna a gyar hasznabol kene nem ehenhalnunk.
Ha esetleg a fonok baszogat, akkor hummog meg ugyis jobban tudja, de valtoztatni semmin, mert hat hogy is kepzelik.

Ugy nagyjabol igy johet a szocis hasonlat. Ha beszelhetek szokas szerint xezs neveben is.

</POLITIKA>
#17 - SalyT - 2011. december 2.
#16
Ahogy írtad, úgy igaz, sajnos. A gond az, hogy amikor jönnek a választások, mindenki vagy benyalja az alaptalan ígéreteket, vagy "nem megyek el szavazni". Aztán meg a következő négy évet végigpanaszkodja, hogy "jajjderossz, jajjdenehéz" és rájön, hogy nem így kellett volna csinálni. De megint jön a választás, megint vagy benyalja, vagy tartózkodik, és kezdődik előről a ciklus...

Egy barátom szerint, kéne egy '56 mostansában. Csak hát ugye valóvilágon meg flourtomin nevelkedett ifjú társadalomtól ritkán várhatunk bármit is, az idősebbekből pedig oda a kezdeményezőkészség, hisz eddig is túléltek valahogy.
A másik kedvencem, amikor valaki tudni véli, hogyan kéne vezetni az országot, de nem mer arra a pártra szavazni, amelyik ezt is ígéri, merthogy a többi szerint "azok nácik". És bár ugye az igéreteikből rendre eddig semmit sem tartottak meg, azért a szavukban meg kell bízni ebben az ügyben, mert itt tényleg nem hazudnak...


#13
Gondolkodom én is, hogy kimegyek németbe dolgozni, lenne rá lehetőségem is, csak hát _magyarnak_ születtem.
#18 - kzk - 2011. december 2.
#17(#13) Hja, sokaig en is ezt mantraztam. Aztan elfogyott a moralis uzemanyag es ott alltam egy szal csupasz faszban a radioaktiv sivatag kozepen verda nelkul, ugyhogy most gyulik az eselyes varosok listaja. A heten peldaul Koppenhaga kerult fel es hirtelen at is vette a vezetest.
#19 - tetra - 2011. december 2.
#17 "Gondolkodom én is, hogy kimegyek németbe dolgozni, lenne rá lehetőségem is, csak hát _magyarnak_ születtem."

Ezt ugye te sem gondolod komolyan, illetve ugye te sem hiszed el?

Abba az igénytelenségbe bele se kötök, hogy "németbe"...
#20 - xezs - 2011. december 2.
#17 Lószart nem oldana meg egy újabb 56, meg nem is lenne jogos.

Tényleg azt szeretnénk, hogy előbb a 8 általánost végzett csőcselék szétverje az utcákat, aztán meg kormányozzon?

Na ne már.
#21 - Dio - 2011. december 7.
Nos... lassan 5 hónapja élek Finnországban, és azt tudom mondani, hogy jóléti állam ide vagy oda, itt is csak az él jól, aki a belét is kidolgozza és pluszban szerencsés is (vagy csak nagyon szerencsés). A legtöbb embernek itt sem a szimpla hétköznapot jelentik a fent leírtak... Ahogy az USA-ban se hiszem. Túlozni lehet. De minek.
#22 - Vegita - 2011. december 25.
#21 lehet, hogy ott sincs kolbaszbol a kerites, az viszont nem mindegy, hogy milyen magas es eles szogesdrotot kell a kolbasz eleresehez atmaszni ;)

amugy ami tipik joleti allam az a sved tudtommal, finnek azok csak szimplan "jol allnak", mert idejeben rajottek, hogy fektetni kene az oktatasba rengeteg penzt. Ettol fuggetlenul valakinek ott is el kell lapatolnia a szart ottani minimalberert, nem lehet mindenki uzletember ott sem :)
#23 - Dio - 2011. december 27.
Hát mifelénk az összes észak-európai országot jóléti államnak nevezik, de nem én voltam közgazdász. :)
Hát... vannak országok, ahol nem a kerítést másszák át a kolbászért, hanem megveszik a boltban... ;) :P
#24 - Dio - 2011. december 27.
Hát én bizony háttal kezdek mondatot. Hát aztán?! :D
#25 - Vegita - 2011. december 28.
En hassal, mert hasbeszelo vagyok :D
#26 - Dio - 2011. december 28.
Has(s), alkoss, gyarapíts!