2009. június 30.
#11236 + (171/65,24%) [X]

globe: Én is csak egyszer ültem gépen. Már vagy 15 éve történt, fater nyert valami rejtvényen egy Budapest feletti sétarepülést. Tűző nap, 40 fok árnyékban, irány a Budakeszi reptér. Mivel a távolsági basz 3 óránként járt, és pont előttünk ment el, ezért bemelegítésként másfél km séta következett.
A kiszikkadás volt az első KO. kistesemnek, bánatomra megláttam a boeingünket is: ami egy 4 személyes Cessna volt, aminél ülve magasabb voltam - na ez volt a második KO. Komolyan azt hittem távirányítóval fognak felküldeni minket.

globe: Beültünk, mindenhol hányós zacskók figyeltek... Vagy ketten leszíjaztak, ha akartam se tudtam volna meglépni indulás előtt...
Nah, felbőgött a motor, nekiindultunk, lassan elkezdtünk emelkedni. Úgy 3 méterrel lehettünk a föld felett, mikor klausztrofóbiás, toporzékolós pánikgörcsös izzadás tört rám egy kicsike halálfélelemmel fűszerezve.

globe: A következő emlékem, hogy anyám, aki mindentől félt és fosott világ életében; két kézzel mutogat és óbégat, hogy nézzek ide, nézzek oda, milyen jó, milyen szép, meg pont a Duna fölött repülünk... Akkor megint a hányózacskót pillantottam meg, ami a nem túl ingerszegény környezetben rátett még egy lapáttal.
Néha jött egy kisebb monszún, ami úgy dobálta fel-le a robotrepülőnket, hogy a gyomrom a seggemtől a számig csúszkált örömében. Ekkor már szétfújtam a zacsi száját, hátha szükség lesz rá...

globe: Néha rápillantottam apámra, aki elöl ült az élet és halál ura mellett; hát, hogy mondjam, homlokban szokatlanul erősen gyöngyözött. Anyám persze integetett mindenkinek, ami alól a galambok sem voltak kivételek.

globe: Aztán végre landoltunk. Arra emlékszem csak, hogy a biztonsági övekről ipari feszítővel gyógyították le az ujjaimat, ami világosbarna színű volt és kb. dupla olyan széles és vastag volt, mint egy autó bizt. öve. Amikor végre elengedtem, a két tenyerem nyomán sötétbarna volt a sok izzadságtól...
Úgy két napig remegett még a lábam az iszonytól, este még birkát is áldoztam a pincében, hogy életben maradtam.

globe: Akkor fogadalmat tettem, hogy többet nem, de egy kövérebb, bárral rendelkező gépet azért kipróbálnék még. :)

Jucc: jajj...:D:D:D:D:D:D

megosztás: facebook, twitter
14 hozzászólás