2015. július 31.
#22725 + (108/84,18%) [X]

Megkértem Kedves Xavier barátomat, hogy írja le nekem saját pörkölt receptjét. Azt hiszem jobban ismer, mint én azt feltételeztem :DD
Xavierinho, Xavier
11:15 (7 perce)
címzett: Yvonn
Ahogy ígértem, itt a speciálisan az igényeidhez igazított pörkölt recept.
Hozzávalók:
-Hús (comb, karaj, lapocka, bármi amit a hentes hús gyanánt jópénzért elad Neked)
-Hagyma (sok... amennyit beletennél, szorozd meg kettővel)
-Paprika, paradicsom (ezt nagyon nem tudod elrontani. bár...)
-Fűszerek (pirospaprika /nem csípős!!!/ só, bors, őrölt kömény, gomba)
-Vörösbor (pörköltbe, nem szakácsba!)
Elkészítés:
Darabold fel a hozzávalókat. Húst, hagymát, paprikát, paradicsomot. Jó alaposan kösd be a nyílt sebeket az ujjaidon, és töröld fel a vért a konyha padlójáról.
Vegyél elő egy nagy edényt. Mondom nagyot... nem, annál is nagyobbat.
Gyújtsd meg a gázt (ne az egész konyhát) és kevés olajon tedd fel a hagymát megpirítani. Szerezd vissza Afrától a fakanalat, és öntsd ki a leégett hagymát. Kezd újra a fent leírtak alapján.
Ha megpirult a hagyma, vedd le a gázról, tedd hozzá a pirospaprikát, és a sót. Öntsd fel egy kevés. (mondom kevés!!!) vízzel, és mehet vissza. Egy forralás után mehet bele a hús, meg a többi fűszer, zöldség. Fedő alatt sűrű kevergetés mellett félkészre főzöd. Néha önts hozzá egy kevés vizet. Keveset. Pörköltet főzünk, nem gulyást baszki...
No, ha félkész hozzáteszed a gombát, és felöntöd egy kis vörösborral. Jó, most a pörköltet is...
Szintén fedő alatt készre főzöd. Néha kóstold meg, hogy kiderüljön mennyire fűszerezted el. Vigyázz meleg! Hát kinek beszélek? Nem, az elégett nyelveddel nem tudsz mit kezdeni.
Ha úgy ítéled meg, hogy kész, vond le a következtetéseket, elemezd az elkövetett hibák súlyosságát. Nyers, elsóztad, az alja meg leégett. Dobd ki az egészet a francba edénnyel együtt. Azt már úgysem mossa el senki.
Rendelj egy pizzát.
Jóétvágyat

megosztás: facebook, twitter
nincs hozzászólás